Регистрация   Вход

Украиночки, отзовитесь, кто откуда?

Автономная Республика Крым
4%
4% [ 19 ]
Винницкая область
1%
1% [ 7 ]
Волынская область
1%
1% [ 5 ]
Днепропетровская область
9%
9% [ 39 ]
Донецкая область
11%
11% [ 46 ]
Житомирская область
2%
2% [ 10 ]
Закарпатская область
1%
1% [ 6 ]
Запорожская область
5%
5% [ 21 ]
Ивано-Франковская область
1%
1% [ 6 ]
Киевская область
15%
15% [ 63 ]
Кировоградская область
1%
1% [ 5 ]
Луганская область
4%
4% [ 17 ]
Львовская область
3%
3% [ 13 ]
Николаевская область
2%
2% [ 8 ]
Одесская область
9%
9% [ 36 ]
Полтавская область
2%
2% [ 10 ]
Ровенская область
1%
1% [ 4 ]
Сумская область
2%
2% [ 9 ]
Тернопольская область
0%
0% [ 3 ]
Харьковская область
7%
7% [ 29 ]
Херсонская область
2%
2% [ 10 ]
Хмельницкая область
1%
1% [ 6 ]
Черкасская область
3%
3% [ 13 ]
Черниговская область
1%
1% [ 7 ]
Черновицкая область
0%
0% [ 3 ]

Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?

Alesia:

эйва, дякую! Я робила ці фото для своєї старшої саме з цією метою - показати, що нема ідеального суспільства, що Захід не такий глянцевий, як його малюють. У неї існує стійке переконання, що на Заході життя солодке як мед, там немає ні проблем, ні турбот. надивилась дитина красивих фільмів і живе в полоні голівудівських казок. Не знаю, чи переконала її, але принаймні, картинку трохи змазала Laughing
Це була моя перша поїздка за кордон, я теж до цього ніде не була.
Зараз викладу кілька фото з Парижа. Брюссель здався мені містом, який постійно перебуває у боксерській стойці - образно кажучи, завжди готовий кинутися в бійку, у ньому дуже багато мусульман, корінних брюссельців "днем с огнем" треба шукати. Дуже багато бомжів. Як тільки вечір - так і гудуть поліцейські сирени кожні кілька хвилин. Нас особливо попереджували, щоб наодинці ніхто ввечері нікуди не ходив, не шукав пригод на одне своє місце, бо знайти їх - елементарна справа. У Парижа - зовсім інша енергетика, повітря пахне фліртом і галантністю. У міста теж багато проблем, але вони не так кидаються ввічі. Та й загальна символіка така, що картинок із грубої дійсності шукати навіть не хотілося. Тому пропоную вам свій Париж, але сміття тут не буде...

Завтра буде ще кілька фото з Парижа.

...

eiva:

Alesia писал(а):
Не знаю, чи переконала її, але принаймні, картинку трохи змазала

Не смазала, а "открыла глаза" на правду, а то все у них хорошо...
Alesia писал(а):
Париж, який побачила я.

Класс!!!! Вот хоть бы раз побывать в Париже "и умереть" Laughing Но на зарплату библиотекаря далеко не заедешь Sad

...

Alesia:

» Чернобыль. Zона. Экспедиция

Дівчата! Сьогодні чергова річниця Чорнобильської катастрофи, яка опалила своїм вогнем нашу країну. Пропоную вашій увазі свою статтю, написану після участі в культурологічній експедиції, що працювала в Чорнобильській зоні. Я готувала її як газетну публікацію, тому стиль - науково-популярний. Це мої враження, моє сприйняття, мій біль.

...

-Keylan-:

Алеся, статья просто замечательная! Когда ее читаешь, действительно воспринимаешь все близко к сердцу. И можешь взглянуть на эту катастрофу, так сказать, изнутри и увидеть ее ужасные последствия, которые преследуют нас даже после стольких лет. Спасибо большое за то, что рассказала об этом!

...

lesochek:

Олеся дякую тобі за те, що поділилася з нами - стаття і справді дуже цікава, але перш за все вона щира і в ній відчувається посил. Скажи, а ця стаття була надрукована?

Дуже шкода, що в нашій країні про чорнобильців згадують лише раз на рік - 26 квітня...
Дуже шкода тих ліквідаторів, які без жодних засобів захисту вимушені були спускались в 4 реактор після вибуху...
Дуже шкода людей, котрих змусили покинути свої домівки...
Дуже шкода, що і в 21 сторіччі люди вимушені наражати себе на небезпеку і задля хоч якогось заробітку йти будувати новий саркофаг також без жодних засобів захисту і гарантій про їх здоров'я в майбутньому...

...

Alesia:

Ольчик, Лена, дякую за теплі слова! Для мене в цій кастастрофі один з найболючіших моментів - саме людський фактор. Я до цих пір іноді починаю плакати, коли згадую ті покинуті хати і закриті колючою проволокою деякі села. Так болить сердце...
lesochek писал(а):
Скажи, а ця стаття була надрукована?

Вона була прийнята до друку в газеті "Україна молода" кілька років тому, але буквально перед випуском номера всі підготовлені публікації були замінені на статті та інтерв"ю з високопоставленими чинами. Я запропонувала її деяким знайомим журналістам, але для інших газет вона не підходить - не тот стиль, для них він занадто науковий. Я, відверто кажучи, робити її ще публіцистичнішою навіть не захотіла, і вона лишилася жити в моєму компі просто як спомин. Так що ви - її першочитачі.

...

lesochek:

Alesia писал(а):
буквально перед випуском номера всі підготовлені публікації були замінені на статті та інтерв"ю з високопоставленими чинами

Звичайно, це ж набагато цікавіше нашим видавцям, а головне вигідніше. І наплювати, що переважна більшість таких інтрев'ю не несе жодної смислової нагрузки, а решта - так і залишається лозунгами на папері і піаром на горі тисяч людей, які постраждали внаслідок цієї катастрофи.

І, на превеликий жаль, це стосується не лише Чорнобильської катастрофи...

...

Оксаночка:

Ужас в Днепропетровске - 4 взрыва(( Просто в шоке. Причем о случившемся сначала узнала из российских каналов, наши к вечеру раскачались.

...

Инна Стоянова:

Alesia писал(а):
вона лишилася жити в моєму компі просто як спомин. Так що ви - її першочитачі.

Олеся, не единственные. Вчера в нашей школе прошли классные часы посвященные Чернобылю. Так я распечатала твою статью, отдала ее директору школы, и она была зачитана на всех классных часах в старших классах. Очень понравилась. Спасибо тебе. Детям значительно больше нужны и важны именно слова от сердца, а сухая газетная статистика и мнение каких-то чиновников, и уж тем более их несбыточные обещания их мало интересуют. Так что еще раз спасибо!

...

Alesia:

О Господи, Інна, я сижу і шморгаю носом. Я дуже рада, що дітям сподобалося. І чого я сама не додумалася так вчинити? У мене ж старша у 8-му класі! Обов"язково треба буде наступного року використати твою ідею! А діти зрозуміли мову? Її переклали на російську, чи у вас українська школа?
Я тобі дуже вдячна, це найкращий на даний момент для мене результат - донести свої слова до дітей! Мені аж трохи ніяково, адже це і відповідальність велика. Мені дуже, дуже приємно!

Тира, у мене пропозиція. Можна зробити перелік знаменних (не лише святкових) дат в Україні. Можна було би розміщувати цікавий матеріал. Скажімо, не пам"ятаю коли, але є День рідної мови. Я могла би викласти частину своєї статті під назвою оригіналу-документа "Императорская Академия Наук об отмене стеснений малорусского печатного слова". Це 1905 рік, документ був прийнятий ИАН внаслідок доповідних записок Київсього та Харківського університетів, він мало відомий громадськості. Там є дуже цікаві моменти. Якщо пошуршати в старих статтях, можна знайти немало матеріалу з української етнографії, я в минулому - етнограф.
Думаю, що у багатьох наших леді є цікавий матеріал щодо своєї професії, з якими вони могли би нас ознайомити, що скажете?

...

Тира:

Олеся, я "за" обеими верхними конечностями!
Ты же знаешь, что инициатива наказуема?
Так что тебе и карты в руки
Кому, как не этнографу, лучше знать историю родной страны pioneer
Я с удовольствием присоединюсь.

...

Alesia:

Тира писал(а):
Ты же знаешь, что инициатива наказуема?

Який раз у цьому переконуюся shuffle
Займуся цим питанням, тільки миттєвий результат не обіцяю.
Тира писал(а):
кому, как не этнографу, лучше знать историю родной страны

Е нє, історія як наука - це не до мене, тут я пас.

...

Инна Стоянова:

Alesia писал(а):
А діти зрозуміли мову? Її переклали на російську, чи у вас українська школа?

Школа у нас русскоязычная, но есть классы профильного обучения: 11 класс - украинская литература, 10 класс История Украины. И вообще изучение украинского языка с 1 класса, так что ничего на русский не переводили, ознакомили в оригинале.
У меня сын во 2 класс ходит, дома разговариваем только на русском, но уже сейчас вполне свободно изъясняется на украинском языке.

...

Vanechka:

Привіт, дівчата! Давненько сюди не заглядала, а тут такі дискусії. Олеся, ти справді молодець, стаття чудова! +100 балів!!!!
А на рахунок дня рідної мови, то він святкується 21 лютого, пам"ятаю точно, бо готувала розповідь своїм учням на виховну!

...

Kless:

Всем привет!
Я родилась и живу в Днепропетровске.

...

Регистрация · Вход · Пользователи · VIP · Новости · Карта сайта · Контакты · Настроить это меню