Украиночки, отзовитесь, кто откуда? |
| Автономная Республика Крым |
|
4% |
[ 19 ] |
| Винницкая область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Волынская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Днепропетровская область |
|
9% |
[ 39 ] |
| Донецкая область |
|
11% |
[ 46 ] |
| Житомирская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Закарпатская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Запорожская область |
|
5% |
[ 21 ] |
| Ивано-Франковская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Киевская область |
|
15% |
[ 63 ] |
| Кировоградская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Луганская область |
|
4% |
[ 17 ] |
| Львовская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Николаевская область |
|
2% |
[ 8 ] |
| Одесская область |
|
9% |
[ 36 ] |
| Полтавская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Ровенская область |
|
1% |
[ 4 ] |
| Сумская область |
|
2% |
[ 9 ] |
| Тернопольская область |
|
0% |
[ 3 ] |
| Харьковская область |
|
7% |
[ 29 ] |
| Херсонская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Хмельницкая область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Черкасская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Черниговская область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Черновицкая область |
|
0% |
[ 3 ] |
Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?
Alesia:
Хочу в справжній замок! Та ще й ХІІІ століття! Хочу бути принцесою і чекати в ньому свого принца! ХІІІ століття, я зараз і не згадаю, що там на ваших землях робилося. Слухай, а давай детальніше? Історію замка зможеш нам якось представити? З якими прізвищами він пов"язаний, з якими переказами і легендами. Він у державній власності, я так розумію? Теоретично має бути під охороною ЮНЕСКО. Дуже класний, такий величний і гордий. Ох, як я це люблю!
...
Vanechka:
Леся, звичайно можу! Зроблю це завтра, а ще покажу наші Собори і церкви, яких у нас багатенько. Але звичайно лише ті, що відносяться до пам"яток архітектурі і яким уже не одне століття!
...
Олюшка:
Kless писал(а):Всем привет!
Я родилась и живу в Днепропетровске

и я
...
eiva:
» г.Киев. НБС им.Гришко. Май - пора цветения, ч.2
Привіт, дівчаткам!
Всіх з наступаючим святом і пропоную
свіженьке із Саду
ЛОВ писал(а):lesochek писал(а):
Ти головне скажи коли в тебе захист, щоб ми могли тебе згадувати "незлим тихим словом" на удачу)))
14 мая на 11:00! Давайте! Вспоминайте!
Ні пуха, ні пера!
Vanechka писал(а):Луцький Замок
ООООООООООООО, люблю замки! Чекаю історію
...
lesochek:
Дівчата щойно на просторах інету знайшла анекдот - вирішила і вас порадувати
Жена сидит за компьютером, рядом стоит бутылочка «мартини». Она наливает,что-то бормочет и в этот момент муж спрашивает:
— Ты что, одна стала пить?
— Не мешай! У нас девичник по скайпу!
...
Vanechka:
» Памятники архитектуры: Луцкий замок (история)
Обіцяна розповідь.
Луцький замок - верхній замок Луцька, один із двох (частково) збережених замків, пам'ятка архітектури та історії національного значення. Один з найбільших, найдавніших і найкраще збережених в Україні замків.
У народі його називають Замком Любарта — за ім’ям литовсько-волинського князя Любарта, який одружився з волинською княжною Буше, і якому дісталася Волинь у 1340 році. (саме таку назву він носив багато років. Але у зв"язку із деякими подіями кілька років тому був переіменований). Вважається, що саме Любарт побудував на місці колишнього дерев’яного укріплення цегляне.
Будівництво
Верхнього замку розпочалося у 1350-ті роки і в основному було завершене у 1430-ті, хоча деякі елементи (наприклад, висота веж) ще змінювалися протягом наступних століть. Окольний замок почали реконструювати у цеглі з 1502 року. Від часу побудови замки були резиденцією Великого князя, а після утворення Королівства — резиденцією королівської влади, де були зосереджені політичні, адміністративні, судові, оборонні, релігійні функції центру Воєводства Волинського.
Спочатку були зведені вежі з бійницями:
Стирова вежа — над річкою Стир,
В’їзна вежа, яка стала головними воротами, і
Владича вежа. Потім три вежі з’єднали оборонними стінами. Замкова територія за формою нагадує трикутник — таке розташування є найбільш надійним з військової точки зору внаслідок особливого рельєфу місцевості замкового пагорба.
У 1429 році у князівському палаці проходив з'їзд європейських монархів, який мав на меті розв'язати політичні та економічні питання центрально-східної Європи та вирішити питання про коронацію Вітовта(були присутні королі та правителі 15 держав). Замки неодноразово підлягали нападу. Так, у 1431 році під час Луцької війни замки витримали облогу військ політичних противників великого литовського князя Свидригайла. У 1595 році замок був узятий військовими загонами Северина Наливайка.
Кілька століть всередині Луцького замку, в так званому нижньому замку, працював уряд краю, а також діяв єпископський крилас, тут збиралася аристократія і проходили сейми. Всі документи ретельно зберігалися в канцелярії, а всі важливі події записувалися в книги. Сьогодні вони зберігаються в архіві міста.
На території знаменитого замку України відкрито музей дзвонів і музей книги, тут часто проводять виставки старовинних картин з приватних колекцій та інших речей, які представляють історичний інтерес. Регулярно влаштовують лицарські турніри. Найвідоміший з них — «Меч Луцького замку». Споглядаючи бойовище, одягнених у кольчугу і обладунки лицарів, слухаючи дзвін мечів і тріск щитів, ніби поринаєш у древню історію.
На території Луцького замку збереглися залишки споруди (підвалини) соборної
церкви Іоанна Богослова. Згідно з літературними даними храм мав позолочений хрест з ланцюгами, був вкритий гонтовим дахом, по тиньку ззовні зсередини були розписи. Церква використовувалась для зберігання державного майна, судових книг, згідно з давньою традицією тут ховали найбільш видатних людей. В церкві були поховані історичні особи, в тому числі – й князь Любарт.
Повітову скарбницю було споруджено на початку ХІХст. На початку ХХ ст. тут розміщувалась скарбниця військового відомства, згодом мешкав комендант пожежної команди. У 2005 році, під час святкування 920-річчя Луцька відбулось урочисте відкриття Музею книги. У трьох експозиційних залах представлені стародруки XVII-XIXст., реконструйовані друкарські верстати. Основу колекції становлять передані музею архієпископом Рівненським та Острозьким Варфоломієм книги.
У 2011 році
Луцький замок виборов перше місце у конкурсі "Сім Чудес України" набравши більшість голосів інтернеткористувачів.
Доречі, ви можете споглядати на Луцький Замок щодня, не виходячи з дому))) Варто лише взяти в руки купюру номіналом 200 гривень.
А тепер відео, яке я зробила сама. Тому, не судіть строго!
...
danusy:
Добрий вечір.

Прийміть мене у свою компанію.

Я з Івано- Франківської обл.
...
Alesia:
Іванка, ти чудо! Супер! Цікаво, змістовно і лаконічно! Розумниця наша!
І пісню дуже вдало підібрала!
Багата все таки наша українська земля на історію! Взяти один лише Луцький замок - і князь Любарт, і князь Свидригайло, і Вітовт, і Наливайко!
А ще мене дуже вразили дані про з"їзд європейських монархів - дівчата, це ж уже чистої води геополітика:
Vanechka писал(а):з'їзд європейських монархів, який мав на меті розв'язати політичні та економічні питання центрально-східної Європи та вирішити питання про коронацію Вітовта (були присутні королі та правителі 15 держав).
Ну - можемо ж!
Vanechka писал(а):ви можете споглядати Луцький Замок щодня, не виходячи з дому))) Варто лише взяти в руки купюру номіналом 200 гривень.
Навіть не здогадувалася!
Молодчинка!
А тепер признавайся - що це за красуня-волинянка у фільмі промайнула?
Дануся, сонце! Я так рада тебе тут зустріти!
Дівчата, "прошу любить и жаловать" - Дануся!
...
Vanechka:
Alesia писал(а):А тепер признавайся - що це за красуня-волинянка у фільмі промайнула?
Вибачайте за нескромність, але впхнула трохи своїх фоток.
Олеся, дякую за квіточки.
...
Alesia:
» День Победы: Украина. Вторая мировая. Цифры
Дівчата! Всіх зі святом! Нехай ніколи більше землями України не прокотиться військове страхіття!
Втрати України в Другій світовій війні.
...
danusy:
Дуже всім дякую, за те що прийняли у свою компанію.
Вітаю усіх з
Днем Перемоги
Відійшла війна давно,
Менше ветеранів,
І не кличуть тепер в бій
Звуки барабанів!
Мир купається в весні,
І оркестр грає,
Кожний літній ветеран
Смуток розганяє!
Ми вітаємо з цим днем
Всіх тих, хто любить щастя,
Хай не буде на землі
Страшного нещастя!
...
Тира:
Украиночки, поздравляю с праздником великой
Победы!
Alesia писал(а):Пусть никогда больше землями Украины не прокатится военное кошмар!
Пусть он
нигде и
никогда больше не прокатится.
...
Vanechka:
З Днем Великої Перемоги!!!! Нехай на нашій землі ніколи ніхто не взнає, що таке жахіття війни!!!
Сьогодні, як уже і багато років підряд, ходила на парад. Як мало залишилося ветеранів((((
...
Инна Стоянова:
Alesia писал(а):Фото сама робила?
Нет, это из интернета. На моих фото всегда люди-родственники , им не очень нравится любоваться на себя на просторах интернета, поэтому пришлось искать другие.
Alesia писал(а):А в цьому році вже в морі купалися? Скільки градусів зараз?
Вчера были на море. Температура воды +18, поэтому купались только дети

и настоящие мужчины
Коренные жители на море начинают ездить где-то в июле, даже в июне считают, что еще вода холодная.
...
Alesia:
Инна Стоянова писал(а):Температура воды +18, поэтому купались только дети и настоящие мужчины
Розповім вам одну історію. У позаминулому році я була на міжнародній конференції в Анталії пізно восени - 24-29 листопада. Море було +13-14. Але я була б не я, якби не пірнула. Я безмежно люблю море - його силу, глибину, ласку, я від нього просто шаленію. Таки пірнула! Я була єдиною жінкою на пляжі, яка плавала рано-вранці і пізно ввечері. Чоловіки - так, але жінки заходили на кісточки і тут же назад. Я собі подумала: "Ну як це так - вперше в житті побувати в Анталії і не скупнутись у морі?" Це ж неправильно! Відчуття не передати словами...
...