Украиночки, отзовитесь, кто откуда? |
| Автономная Республика Крым |
|
4% |
[ 19 ] |
| Винницкая область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Волынская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Днепропетровская область |
|
9% |
[ 39 ] |
| Донецкая область |
|
11% |
[ 46 ] |
| Житомирская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Закарпатская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Запорожская область |
|
5% |
[ 21 ] |
| Ивано-Франковская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Киевская область |
|
15% |
[ 63 ] |
| Кировоградская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Луганская область |
|
4% |
[ 17 ] |
| Львовская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Николаевская область |
|
2% |
[ 8 ] |
| Одесская область |
|
9% |
[ 36 ] |
| Полтавская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Ровенская область |
|
1% |
[ 4 ] |
| Сумская область |
|
2% |
[ 9 ] |
| Тернопольская область |
|
0% |
[ 3 ] |
| Харьковская область |
|
7% |
[ 29 ] |
| Херсонская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Хмельницкая область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Черкасская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Черниговская область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Черновицкая область |
|
0% |
[ 3 ] |
Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?
emillllli:
» Евро-2012: промежуточный итог
...
eiva:
» Киев. Выставка скульптур В.Скорого в Ботаническом саду
Привет, девочки!
Fifachka писал(а): Хотя, если сравнить наших соперников и их, так мы вообще молодцы. Достойно держимся.
Хотя бы за это скажем им "спасибо".
greta-nata писал(а):Vanechka, класна екскурсія
Присоединяюсь

Вот что природа создает, жаль что остров людских рук дело, а не природы.
Fifachka писал(а):якщо порівнювати Францію та Англію з Чехами та Грецією, то це небо і земля. У наших дуже сильні супротивники. Я коли тільки дізналася, з ким ми гратимемо, одразу сказала, що наша команда далеко не піде. Я реалістка.
Это точно. С группой нам не повезло.
Elenochka писал(а): если бы Windows была сделана в Одессе...
Инна Стоянова писал(а):Мысли вслух, но скорее прописью
Веселинки

Повеселили, девочки. Молодцы!
А я была в прошлый четвер на выставке у нас в Саду, так что делюсь впечатлениями и приглашаю
Это первая выставка скульптур в НБС им. Н.Н. Гришка, а вернее, предпосылка на будущую осеннюю полную выставку в Киеве (выставочный "Арсенал").
Показываю вам фото с разрешения самого автора скульптур -
Владимира Скорого.
(маленькая информация о выставке и ее авторах - Владимире Скором и Михаиле Лутсе)
скульптура, посвященная картофелю)
(на стенах весят работы художника Михаила Лутса)
(сам автор скульптур(слева) с посетителем выставки)
К сожалению, не могу сейчас выложить работы художника, но сделаю это обязательно. А кто хочет посмотреть лично и зарядится позитивом, ловите момент -
выставка будет только до конца июня, т.е. две недели от сегодняшнего дня. Мне эта выставка очень понравилась, она дарит не только позитив, но и заставляет задуматься, ведь серия скульптур называется
"Начало" ...
Инна Стоянова:
eiva писал(а):выставка скульптур Владимира Скорого в НБС им. Н.Н. Гришка
Только с вами и приобщаемся к культуре!
А то у нас в Керчи всего два музея: археологический и морской и ЮгНИРО. Так детей туда возят каждый год во время каникул. Мой пока еще маленький - ему пока нравится, а вот думаю, что года через два взвоет "Сколько можно смотреть одно и тоже!"
...
Vanechka:
» с.Пересопница Ровенской обл. Музей Пересопницкого Евангелия
Инна Стоянова писал(а):Только с вами и приобщаемся к культуре!
Це ж ПЛЮС!!!! Бо мої кричать, що біля компа тільки тупіють
Хочу вам показати ще шматочок своєї екскурсії
"Музей Пересопницького Евангелія".
Пересо́пниця — село Рівненського району Рівненської області на берегах річки Стубли, притоці Гориня.
29 серпня 1561 року в Пересопницькому монастирі Різдва Пресвятої Богородиці завершено праці над створеннямнаціонального символу українців — Пересопницького Євангелія.
29 серпня 2011 року в музеї відкрився новий відділ – культурно-археологічний центр «Пересопниця», в селі Пересопниця Рівненського району. Адже саме тут, 450 років тому, завершилася робота по створенню української Першокниги «Пересопницьке Євангеліє», на якій складають присягу новообрані президенти України.
Створення Пересопницького Євангелія здійснювалося на замовлення та кошти волинської княгині Анастасії Юріївни Заславської-Гальшанської, а також князів Чарторийських.
Для Книги було вибрано не дешевий папір, а коштовний матеріал – пергамент. Рукопис Пересопницького євангелія складається з 482 пергаментних аркушів, ілюстрованих мініатюрами невідомого художника, який зробив чотири малюнки євангелістів – Матвія, Марка, Луки та Івана і декорував перші сторінки з використанням рослинних орнаментів. Вага цього фоліанту 9 кг 300г. Він оправлений у дубові дошки, які обтягнуті зеленим оксамитом.
Мені дуже сподобалася екскурсовод. Цікава розповідь, відповідала на всі запитання і головне, це посмішка і доброзичливість. Вона нам розповіла, що коли Л.Д. Кучма приймав присягу вдруге, то поклавши руку на розгорнуту сторінку, зняв частину позолоти на листку. Після цього Євангелі перестали розгортати і присягу складають на закритій книзі.
...
Elenochka:
eiva писал(а):выставка скульптур Владимира Скорого в НБС им. Н.Н. Гришка
Действительно красиво и необычно. Merci, за просвещение, я к вам в Киев тольно не попаду в скором времени. Так что буду просвещаться так...)))
Инна Стоянова писал(а):А то у нас в Керчи всего два музея: археологический и морской и ЮгНИРО. Так детей туда возят каждый год во время каникул. Мой пока еще маленький - ему пока нравится, а вот думаю, что года через два взвоет "Сколько можно смотреть одно и тоже!"
Да, беда....
Нужно срочно открывать новые музеи...
А у нас их полно, даже небольшой музейчик сделали на Приморском бульваре...
Приморский бульвар уже две сотни лет известен как археологический объект. При строительстве домов в начале XIX века рабочим стали попадаться античные древнегреческие погребения и отдельные предметы утвари и быта древних жителей этой территории. В ходе реконструкции бульвара 2008 года специалистами одесского археологического музея были обнаружены остатки греческого поселения VI — V века до нашей эры, располагавшегося на нынешней территории бульвара. Предполагалось, что после реконструкции место раскопок вновь будет засыпано, но затем было решено сохранить раскопки, накрыв их стеклянным куполом.[3] Ныне этот своеобразный археологический музей под открытым небом стал одной из туристических достопримечательностей бульвара. Кроме того, начиная с 1764 года и до конца XVIII века на территории современного Приморского Бульвара стояла турецкая крепость Ени-Дунья (тур. Yeni Dünya — досл. «Новый Мир»). Крепость возвышалась над обрывистым приморским берегом и простиралась от Воронцовского дворца до середины Приморского бульвара.

Остатки древнегреческого поселения на Приморском бульваре, накрытые стеклянным куполом

eiva писал(а):Да, ничего вроде бы и серьезного, сегодня даже смешно как-то, но вчера было совсем не до смеха... Вчера искала футболку, а шкаф высокий и взяла стул... Свободное падение, удар, ободрала ногу до мяса, да огромный синячище (ныне черного цвета) набила... Еще счастье, что головой об диван не ударилась, он позади стоял... Раньше падала со стула, но такой травмы не было. Теперь хожу спотыкаюсь
Кошмар какой!!!! Ты ж теперь поокуратнее
...
eiva:
Elenochka писал(а):Действительно красиво и необычно. Merci, за просвещение, я к вам в Киев тольно не попаду в скором времени. Так что буду просвещаться так...)))
Выставка всех работ этого скульптора будет осенью, предположительно в выставочном "Арсенале". Она должна была пройти еще весной, но ее перенесли на осень из-за Евро.
Elenochka писал(а):Приморский бульвар Одессы
Прикольно.
Elenochka писал(а):Кошмар какой!!!! Ты ж теперь поокуратнее
Стараюсь. Мажусь "Спасателем", жаль только что у него один недостаток - не слишком приятный запах.
Vanechka писал(а):Я теж не бачила)))) А колорит був коли я на сіно залазила Я пищала на всю Пересопницю як перелазила через балки, але залізла
За то какое фото получилось!
Elenochka писал(а):Да, есть такие козлы - извиняюсь за выражения... Учить их надо.
Но, у я пока таких у нас не встречала. У нас больше по этой части сами женщины... Такое иногда можно услышать....
Поэтому приходиться учиться отбривать их, чтобы повадно не было...
Сама когда беременная была, в маршрутке отбривала именно женщину, ей видетели места не хватало...
Так сами женщины больше всего и не смотрят на то что беременная... Хотя и мужик пошел еще тот. Однажды ехала с матерью в метро, зашла будущая мать и никто в вагоне ей место не уступил, особенно мужики. Я стояла и напротив освободилось место на сидении, предложила ей сесть, но она отказалась, и это при том, что было лето, жара и тд. и тп. А мужики, так те вообще делали вид, что не видят ее большой живот...
greta-nata писал(а):Сьогодні день чудових екскурсій, а завтра, я так відчуваю, повернемося до самої гарячої теми, я права?
Да, сегодня вернемся к "нашим баранам"

И видео на тему Евро ( может кто уже видел, а кто нет).
Голландские фанаты в Харькове:
greta-nata писал(а):йва, прикольна виставка, в Києві люблять нетрадиційні виставки і постійно запрошують різних творців. Один центр Пінчука чого вартий... До речі, з новою гарною одежиною!
В Саду такое тоже есть, но это современное искусство я не понимаю - то человек без рук и ног, то большая пуговица, то еще что-то... А вот эта - мне понравилась. Она на тему зарождения жизни и природы.
Vanechka писал(а):Вона свого малого посадила, а сама над ним "теліпається". Я спокійно повертаюсь і кажу до малого: "Встань" і сіла на своє місце. Мамашка витріщила очі, а я їй пояснюю: "Я місце уступила вам з дитиною, а не вашому сину. А потім самі ж нарікатимете, що хлопці не уступають місця жінкам".
Когда я училась, в универ троллейбусом ездила - насмотрелась. Особенно было странно, то что, когда сидишь возле тебя стоит женщина (не пенсионного возраста) и просто, можно сказать, трется об тебя, постоянно задевает плечо... И это при том, что пассажиров не так уж много. Я поначалу уступала таким дамочкам место, а потом решила, что не пошли бы они подальше: специально же стоит, что бы место уступили и при том, что проедет 2 остановки и выйдет, а мне еще минут 40 ехать... Одной не уступила, так она еще и возмущаться начала, а сама одну остановку только проехала... И такие ситуации были не только у меня, подруги тоже самое рассказывали.
...
Alesia:
eiva писал(а):Голландские фанаты в Харькове
Його треба назвати "Українська тележурналітика: реалії".
эйва, дякую! Є над чим подумати.
Дівчата, не знаю, як вам, а на мене суть відеороліка справила жахливе враження. Журналістка не знає української мови, оце її "понад шести тисяч" (та ще й повторене енну кількість разів) мені було як серпом по... "Ідіотами" обізвала голандських фанів на весь світ...

"За державу обидно" ...
...
eiva:
greta-nata писал(а):Чула по радіо, що у Шевченко якась травма і не ясно чи він буде сьогодні грати Shocked.
У него в колене набирается жидкость - старая травма ноги дала о себе знать после этих двух матчей. А вот Воронин после Евро покидает футбол.
Alesia писал(а):Дівчата, не знаю, як вам, а на мене суть відеороліка справила жахливе враження. Журналістка не знає української мови, оце її "понад шести тисяч" (та ще й повторене енну кількість разів) мені було як серпом по... "Ідіотами" обізвала голандських фанів на весь світ... no "За державу обидно" ...
И смех, и грех... Этот ролик показывали в воскресенье в новостях по 1+1, вот и решила поделиться. Поиздевались над девочкой фанаты, а она вообще ступила и не только тем, что выражалась не так, а и тем, что не сделала по умному - если тебе не дают сделать репортаж - отойди в сторону от людей. Она стала по среди дороги в коротком платье и еще хотела, что бы ее не трогали

А потом же еще людей "идиотами" обозвала...
...
Alesia:
greta-nata писал(а):Леся, це наш непрофесіоналізм славнозвісний.
Так, я саме це і мала на увазі.
greta-nata писал(а):Я теж далека до ідеалу і мені соромно за це
Ну, зараз важко знайти людину (крім літературної еліти в кращому смислі цього слова і відповідних фахівців), яка би знала досконально літературну українську мову. Коли мені на роботі наш редактор повертає мої виправлені статті, мені часто дійсно соромно (іншого слова не доберу) буває - там русизмів - мамадарагая

!
Можливо, у мене до публічних людей трошки завищені вимоги - якщо вона з"являється на екрані і знає, що її побачать і почують мільйони, вона просто зобов"язана думати над кожним своїм словом!
eiva писал(а):вообще ступила и не только тем, что выражалась не так, а и тем, что не сделала по умному - если тебе не дают сделать репортаж - отойди в сторону от людей. Она стала по среди дороги в коротком платье и еще хотела, что бы ее не трогали

Без варіантів.
...
Vanechka:
Дівчата, підписуюся під кожним вашим словом!!!
Alesia писал(а):Ну, зараз важко знайти людину (крім літературної еліти в кращому смислі цього слова і відповідних фахівців), яка би знала досконально літературну українську мову
Олеся, жодна нація в світі не розмовляє літературною мовою. І я вважаю, що правильно робить. Літературна - для книжок та підручників, розмова - для спілкування. Тим більше, що існує багато діалектів, які по своєму дуже цінні і цікаві.
Я теж вживаю русизми і замість "так" говорю "да", і не "щокаю", а "шокаю". І мені не соромно. Я вмію говорити правильно (як зазначила
greta-nata, я гуманітарій, філолог, хоч і іноземний) і мене коробить наш канал СТБ і те як вони знущаються над мовою. А ще завжди дивує де беруть таких "розумників", які перекладають реклами.
Alesia писал(а):
greta-nata писал(а):
Дівчата, щось я починаю нервувати, хоча ще не вечір. Хто з вас які прогнози робить для наших на сьогодні?
Я теж уже починаю нервувати і гоню від себе свій настрій. Боюсь робити прогнози, бо якісь вони у мене песимістичні виходять.
Ну нічого страшного, якщо програють! Життя на цьому не закінчується!
І все на світі треба пережити, І кожен фініш – це, по суті, старт, І наперед не треба ворожити, І за минулим плакати не варт. (Ліна Костенко)
...
eiva:
Alesia писал(а):Ну, зараз важко знайти людину (крім літературної еліти в кращому смислі цього слова і відповідних фахівців), яка би знала досконально літературну українську мову. Коли мені на роботі наш редактор повертає мої виправлені статті, мені часто дійсно соромно (іншого слова не доберу) буває - там русизмів - мамадарагая !
Можливо, у мене до публічних людей трошки завищені вимоги - якщо вона з"являється на екрані і знає, що її побачать і почують мільйони, вона просто зобов"язана думати над кожним своїм словом!
Повністю згодна. А "Регіони" роздули, що російську мову притісняють, а вона он як на людей впливає. Колись в університеті одна викладачка розповіла (вона читала лекції українською), що вдома розмовляє укр. мовою, але лише варто вийти за поріг своєї квартири - все, лише російська. А в мене в групі був студент із Тамбова, ясно, що української не знав, але ті викладачі які читали державною, на 2-у курсі почали підштовхувати його, щов він вчив українську. Він звичайно, що дуже цього хотів, але розмовляв, як Азаров. Одного разу запитав мене, що можна почитати і я йому порадила українських класиків та українські народні казки. На мою думку, та література - найкращий варіант. А нині таке понаписують. Я ходила в магазин "Клубу..." хотіла придбати "Ті, що співають у терні" російською мовою, але її не було - купила з укр. перекладом. Дівчата, це просто жах! Я прочитала кілька сторінок - це читати не можливо. Видавці разом з перекладачами настільки стали лінивими, що просто передерли російський переклад і, навіть, русизмів не повиправляли. Я просто відклала книжку так її і не прочитавши...
greta-nata писал(а):Дівчата, щось я починаю нервувати, хоча ще не вечір. Хто з вас які прогнози робить для наших на сьогодні?
Тут складно сказати. Все залежить від того, чи вийде на поле Шева. Англійці сильна команда, і нібито в цьому матчі братиме участь Уейн Руні. Якщо він дісно буде - нам кінець.
Знаєте, дівчата, останнім часом мені на думку спадає, що наш футбол... якби це... застарів, чи що. Він ніби стоїть на місці... Ну, не знаю. У нас тренери не молоді хлопці, і вони в тактиці далеко не пішли від того, ще радянського футболу. Звісно, у Блохіна золотий м'яч, але ж він його отримав ще тоді... Я не кажу, що він поганий тренер. Ні. Просто... Це як у нашій владі - керують нами люди, які були кимось і при Союзі, і думають, що їм усе нині вдасться, якщо вони будуть іти ще тим курсом... Тому, думаю, у нас так з футболом: не взагалі погано, але й не сильно добре.
...
Alesia:
Vanechka писал(а):Олеся, жодна нація в світі не розмовляє літературною мовою. І я вважаю, що правильно робить. Літературна - для книжок та підручників, розмова - для спілкування. Тим більше, що існує багато діалектів, які по своєму дуже цінні і цікаві.
Іванка, ну, це однозначно, що не розмовляє! Я не буду судити, правильно це, чи ні, - це просто факт, який існує незалежно від наших думок, бажань і оціночних критеріїв.
На Свирщині, наприклад, одна бабця сказала так (фраза, яку я чула особисто): "Гандрей і Гапка пішли в гаптику". Скажу вам чесно - я не здогадалася, що "гаптика" - це аптека.
Vanechka писал(а):Я теж вживаю русизми і замість "так" говорю "да", і не "щокаю", а "шокаю". І мені не соромно.
Я в розмовній мові - так само, і "пошокати"- "милое дело".
Але мова телебачення для мене - не розмовна.
До речі, канал СТБ у мене не викликає таких різких емоцій і я не вважаю, що вони знущаться над мовою. Якщо почитати тексти української діаспори (при чому не сучасні, а навіть 20-х років ХХ ст.), то вони ідентичні тому, як говорить СТБ. Мені цікаво їх слухати.
eiva писал(а):Дівчата, це просто жах! Я прочитала кілька сторінок - це читати не можливо.
Згодна! Рівень нашого перекладацького мистецтва в такому вигляді викликає лише жах. На щастя, в Україні є талановиті перекладачі, але їх, мабуть, не запрошують до таких відверто бізнесових проектів. Або переклад робили у гуглі. моя одногрупниця, яка має справу з видаництвами, якось сказала так про гуглівські переклади: "Сидя у окна, проехала карета". Це їхній професійний жарт.
Іванка, твоє відео - супер! помітили - там навіть міліція наша ліворуч на свої мобільні це шоу записує!
...
lesochek:
Дівчата привіт)))
эйва Ванюш дякую за чудові фото-екскурсії
З приводу футболу - повністю згодня з
эйва , тільки ще хочу додати, що на мою думку наші гравці грають переважно заради слави і грошей, а не заради футболу як такого...
А з приводу мови - мені дуже прикро, що російська майже повністю витісняє державну мову (хоча й сама грішу тим, що досить часто переходжу на російську...) Але особливо непрємно, коли розмовляючи українською на роботі досить часто можу почути "Ви не могли б перейти на російську мову?"... І Закон КіДалова-Колесніченка на мою думку - це смерть українській мові я к державній, хоч у ньому ніби-то виключно йде мова про регіональні мови... Але тільки уявіть скільки регіональних мов може бути в Україні??? І я не пам'ятаю де я чула думку, але повністю з нею згодна - "Якщо нам так конче необхідна друга державна мова -давайти поголовно вивчати англійську - мову міжнародного спілкування! Або японську - щоб нікому не було нудно

"
Vanechka писал(а): і мене коробить наш канал СТБ і те як вони знущаються над мовою.
повністю згодна - у своєму так-званому еТері вони використовують неофіційний правопис 2006 чи 2007 років (не пам'ятаю точно), який видумали наші розумні "україномовні" депутати, але який так і не був затверджений жодним нормативно-правовим актом, тож чому цим правописом користується СТБ - для мене завжди було загадкою...
...
Fantastic Lady:
Девушки, здравствуйте.
Случайно увидела эту тему. Приятно, что столько украинок на форуме.
Рада буду пообщаться с вами))))
...
Fantastic Lady:
Наташа, спасибо. Очень приятно. С тобой мы уже на страничке А. Дюма виделись)))
Araminta писал(а):Дааа, он такой) Это Йоги Лёв, тренер сборной Германии
Мне он тоже понравился. Особенно его радость))))
Ну, что начинается. С Богом!!!
Пусть наша команда сыграет достойно!)))
...