Украиночки, отзовитесь, кто откуда? |
| Автономная Республика Крым |
|
4% |
[ 19 ] |
| Винницкая область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Волынская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Днепропетровская область |
|
9% |
[ 39 ] |
| Донецкая область |
|
11% |
[ 46 ] |
| Житомирская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Закарпатская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Запорожская область |
|
5% |
[ 21 ] |
| Ивано-Франковская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Киевская область |
|
15% |
[ 63 ] |
| Кировоградская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Луганская область |
|
4% |
[ 17 ] |
| Львовская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Николаевская область |
|
2% |
[ 8 ] |
| Одесская область |
|
9% |
[ 36 ] |
| Полтавская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Ровенская область |
|
1% |
[ 4 ] |
| Сумская область |
|
2% |
[ 9 ] |
| Тернопольская область |
|
0% |
[ 3 ] |
| Харьковская область |
|
7% |
[ 29 ] |
| Херсонская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Хмельницкая область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Черкасская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Черниговская область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Черновицкая область |
|
0% |
[ 3 ] |
Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?
Black pantera:
Усім привіт!
Ось завітала до вас, а тут така тема цікава.
Сиджу вже на MTS приблизно років 5! Спочатку на супер(безкоштовні дзвінки), а потім перейшла на Super MTS energi (безкоштовний інтернет та дзвінки). Мені дуже подобається - зручно! Особливо сидиш на парі та потрібну інформацію шукаєш! А, гроші за інтернет та хвилині знімає на початку. І досі не жалкую що сиджу на цьому пакеті!
Дівчата, а ви вже обговорювали те, що в Україні рідну мову можуть прирівняти до російської?
...
lesochek:
Дівчата привіт)))
Я от хотіла запитати ваші думки про вчорашнє голосування за "мовний закон". Особисто я навіть не можу виразити словами своє відношення до того, що вчора трапилось у ВР, бо в такому випадку мене забанять назавжди, оскільки крім матів нічого розумного не напишу).
ПРостітутка Литвин з ранку наголошував, що мовного питання на голосуванні не буде, а після обіду бачте був у Президента і бачте навіть не знав, що Мартинюк збирався ставити на голосування це питання. Закон був прийнятий менш ніж за 5 хвилин пленарного часу і при цьому усі 19 депутатів, що входять до фракції Литвина проголосували "ЗА", а він - "не знав"! Сьогодні вранці він заявляє про відставку, а вже ввечері він говорить про те, що готовий підписати цей Закон і направити його на підпис Президенту - да скільки ж можна отак бігати між лав і чекати хто більше грошей відвалить???
А ще мене сьогодні обурив виступ депутата Грача чи Драча (не суть важливо) у ВР, який заявив - "та что вы тут бучу поднимаете? народу Укранины все равно, их этот закон нисколько не волнует". Мені не все рівно і мене хвилює мовне питання, тому що на мою думку цей Закон - це ще один крок розділити країну. І дуже шкодує про те, що мені заборонено приймати участь у мітингах і страйках...
...
Светла-нка:
К сожалению,в других странах уважают государственный язык,а у нас видите ли,нужны какие то альтернативы,теперь Украинский язык забьют,и всё.У меня сосед ездит в командировки в Англию,и учит английский,уважает,а живет на Украине и считает нашу мову телячей,я как то даже ругалась с ним,(он из России) сказала,если,что то не нравится,пусть валит от сюда,так не хотят,им тут нравится,а считаться с нами ему не хочется.Вот такие и рулят.
...
Black pantera:
Коли вперше почула, була в шоці! Мене це так образило.
Ну, як це можна прирівняти рідну мову до російської?
Мені здається що, Україна без української мови, зовсім не те! Наша мова нас відрізняє!
...
lesochek:
Светла-нка писал(а):им тут нравится,а считаться с нами ему не хочется.Вот такие и рулят.
а я в такі моменти все згадую з чого все починалось - невідомо, що було б з Москвою - та і чи була б вона взагалі, якби татари не спалили Київ - вони типу гордяться тип, що вони "русские", а від кого вони пішли - забувають...
Black pantera писал(а):Мені здається що, Україна без української мови, зовсім не те! Наша мова нас відрізняє!
крім того, наша мова займає друге місце в світі по мелодійності - але хіба ж це важливо в намаганням вислужитись перед Путіним та підняти собі рейтинг перед виборами?
Мені здається, що прийнятя мовного закону - це така собі остання спроба потопельника виплисти на берег...
...
Black pantera:
lesochek писал(а): крім того, наша мова займає друге місце в світі по мелодійності - але хіба ж це важливо в намаганням вислужитись перед Путіним та підняти собі рейтинг перед виборами?
Згодна з вами!
Це все на користь Верховної ради та "нашого шановного президента". Вони ж ніяк не можуть вивчити українську мову! Скільки правлять вже, а й досі розмовляють суржиком!
Ви ж пам'ятаєте, як на Новий рік президент "гальмував" у прямому ефірі, 3 хвилини згадуючи "елка" по українськи!
Це так не шанобливо до нашої держави!
...
Vanechka:
Ех, дівчата! Якшо я висловлю все, що в мене в голові накопичилось за ці два дні, то мене не лише забанять, але й інет виключать назавжди.
Сказати, що це образа, це напевно нічого не сказати. Але як кажеться: "Кожен народ має те на що заслуговує". Я так думаю, ось уже на протязі двох років. "Цим дурнуватим законом відволікають людей від соціальних проблем яких в нашій країні валом, от і все.
Відомий вислів гласить: "скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина". Ми вчимо англійську, польску, французьку і навідь, китайську, а от українську вивчити не можемо. А про що це говорить? Про те що, ми не поважаємо країну в якій живемо та і самих себе, в першу чергу.
В цоьму році вчителі української мови з нашого міста первіряли роботи з деяких областей , не буду називати яких, і повиписували перли з дитячих робіт. Я сміялася до сліз, бо вони а) не вміють висловлювати думку, б) не знають ні літератури, ні історіі, в) не знають мови.
Ми одна з найрозумніших націй перетворюємося в ..... тих, ким нас і вважають((
Але як я люблю повторювати: ПРОРВЕМОСЯ!!!
...
Lorelei:
Що казати, коли все в нашій державі робиться на замовлення … Думка народу не враховується…
Невже важко вивчити добре мову держави, де ти живеш?
Знайшла: "Якщо в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка китайські студенти протягом року засвоюють українську мову, виступають нею на семінарах, пишуть реферати і курсові, магістерські, а деякі «спеціалісти» в Україні так і не спромоглися за все своє життя її вивчити, то що ж ви хочете."
Серце радіє, коли молодь робить все, щоб відчути своє коріння, з повагою ставляться до традицій, вивчають історію … я про міжнародний фестиваль «Трипільське коло».
Донечка нещодавно повернулася та досі під враженням! Каже, що там панувала особлива атмосфера: спілкування українською мовою, щире та доброзичливе ставлення, відродження національного духу! Головним чином це стосується творчих людей, були й таки, які чекали якогось видовища… Є, звісно, люди, які ніколи не будуть напружуватися ні чогось нового пізнати, ні створити щось, ні мову вивчити… Так і живуть… Добре, що не всі так поводяться…
...
Метелица:
Светла-нка писал(а):У меня сосед ездит в командировки в Англию,и учит английский,уважает,а живет на Украине и считает нашу мову телячей,я как то даже ругалась с ним
Щось мені підказує, що зважати на думку такої людину – лише бур’ян в голову вганяти.

Хай живе собі.
Vanechka писал(а):"Цим дурнуватим законом відволікають людей від соціальних проблем яких в нашій країні валом, от і все.
Оце правда! Голісінька, як ото соколятко новонароджене.
Vanechka писал(а): "скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина"

Это и есть неоспоримая истина (с)
Vanechka писал(а):В цоьму році вчителі української мови з нашого міста первіряли роботи з деяких областей , не буду називати яких,

Я, саме, мабуть, в такій живу/
Vanechka писал(а): і повиписували перли з дитячих робіт. Я сміялася до сліз, бо вони а) не вміють висловлювати думку, б) не знають ні літератури, ні історіі, в) не знають мови.

А оце дарма, Иванка. Бо з дітей глузувати - останнє діло.

Треба, в першу річ, питати з вчителів, тих самих, що української навчають. Муштрувати їх, як солдатів на плацдарму. Пробачте мені, Іванка, але все з голови гниє. І якщо діти не можуть висловити думку (українською напевно, бо ви ж не думаєте, що діти з цих самих областей, взагалі ні на що не спроможні, адже якось воно так читається), то, мабуть, це не їх вина.
Мої діти вчаться в українській школі (університеті), але розмовляють російською. В них не достатньо досвіду/навику спілкування – це правда, але вони розумні, багато читають, і саме головне – люблять українську мову, хоч не все в них виходить так, як наприклад у хлопчаків, чи дівчаток зі Львова. Та й з граматики відмінно. Взагалі то, якщо ще правдивіше, то вони на російській пишуть куди поганіше, ніж на українській. І мене це теж засмучує, бо я російську мову дуже люблю. Розмовляю на ній, та думаю. Я так зростала і не моя в тім вина.
Щоб не вводити нікого своїми словами в оману, скажу, що згодна цілком –
в Україні державна мова повинна бути єдина – українська. Але для того, щоб вона звучала в головах, та смакувалась як цукерочка на вустах кожного українця – треба час, терпіння і закон. Бо надолужувати і справді є шо.
Lorelei писал(а):Серце радіє, коли молодь робить все, щоб відчути своє коріння, з повагою ставляться до традицій, вивчають історію … я про міжнародний фестиваль «Трипільське коло».
Донечка нещодавно повернулася та досі під враженням! Каже, що там панувала особлива атмосфера:
О, так! Це чудово!

Мій син кілька днів тому, побував на фестивалі української авторської пісні. Досі ходе під враженням!
...
Elenochka:
На счет операторов - Кто-то выше говорил про Лайф - что он везде сейчас ловит - ничего подобного - как была связь плохая, так и осталась. У меня у мамы и киевстар и лайф. Так лайф не ловит в одном месте - обходишь по дому все комнаты, пока найдешь место где он будет ловить... ветер меняется и место связи тоже....
lesochek писал(а):Дівчата привіт)))
Я от хотіла запитати ваші думки про вчорашнє голосування за "мовний закон"
Девочки никого обидеть не хочу, НО... заставлять людей которые с рождения говорят на русском языке, резко переходить на украинский.... это мягко говоря д....
Пол Украины говорит на русском языке, поэтому кричать, что это неуважение к народу делать русский язык государственным - это уже неуважение к своим соотечественникам. И наоборот это должно укреплять страну, т.к. говори на том языке на котором хочешь. У нас на Юге - говорят на русском и так режет слух, когда появляется один человек и говорит на украинском - вы даже не представляете себе. Не так обращаешь внимае даже когда говорят на английском, арабском, китайском или турецком....
И заметьте, что во многих странах по-несколько государственных языков, т.к. там: а. уважают своих граждан; б. уважают традиции меньшин общества.
И если у нас половина населения страны говорит на русском с рождения, так почему не уважать нас и не давать нам возможность выбора? ...
eiva:
Доброго ранку, дівчатка!
Як я і думала "Вернулись к нашим баранам", тобто до депутатів та їх дурні з законами. З усіма вами згодна і підписуюсь під кожним словом: вони відволікають народ від важливих життєвих питань аби підняти собі рейтинг та розділити Україну перед виборами... Роблять все для себе. Поки народ відволікся на футбол, народні обранці вирішували, як би краще провернути це дільце... За Литвина взагалі........... NO COMMENTS
lesochek писал(а):Светла-нка писал(а):
им тут нравится,а считаться с нами ему не хочется.Вот такие и рулят.
а я в такі моменти все згадую з чого все починалось - невідомо, що було б з Москвою - та і чи була б вона взагалі, якби татари не спалили Київ - вони типу гордяться тип, що вони "русские", а від кого вони пішли - забувають...
Хай вони собі думають, що вони "русские"... Населення, яке проживало і проживає на території колишньої Київської Русі, називали "русинами" або "русами", але ніяк не "русскими". Це вже росіяни самі собі понавигадували, бо їх історія починається набагато пізніше. А ще й величають Москву "старшою сестрою Києва". Мабуть, таки вони історії заснування своєї столиці та й усієї Московської держави не знають, бо наш Київ стоїть ще з ІХ століття, а їх Москви ще й у проекті не було...
Black pantera писал(а):Мені здається що, Україна без української мови, зовсім не те! Наша мова нас відрізняє!
Маленький екскурс в історію: від кінця ХVIII і до початку ХХ століття, коли Лівобережна частина України належала Російській імперії, росіяни називали Україну Малоросією, тобто Малою Росією. Про це пишуть і історики тих часів і письменники (Гоголь наприклад). Хоча назва "Україна" вперше зустрічається в історичному джерелі - Галицько-Волинському літописі (ХІІ ст.)... Цей мовний "закон" поверне Україну і нашу рідненьку у минуле, коли українська мова була безправною
Метелица писал(а): дітей глузувати - останнє діло. Sad Треба, в першу річ, питати з вчителів, тих самих, що української навчають. Муштрувати їх, як солдатів на плацдарму. Пробачте мені, Іванка, але все з голови гниє. І якщо діти не можуть висловити думку (українською напевно, бо ви ж не думаєте, що діти з цих самих областей, взагалі ні на що не спроможні, адже якось воно так читається), то, мабуть, це не їх вина.
Мої діти вчаться в українській школі (університеті), але розмовляють російською. В них не достатньо досвіду/навику спілкування – це правда, але вони розумні, багато читають, і саме головне – люблять українську мову, хоч не все в них виходить так, як наприклад у хлопчаків, чи дівчаток зі Львова. Та й з граматики відмінно. Взагалі то, якщо ще правдивіше, то вони на російській пишуть куди поганіше, ніж на українській. І мене це теж засмучує, бо я російську мову дуже люблю. Розмовляю на ній, та думаю. Я так зростала і не моя в тім вина.
Щоб не вводити нікого своїми словами в оману, скажу, що згодна цілком – в Україні державна мова повинна бути єдина – українська. Але для того, щоб вона звучала в головах, та смакувалась як цукерочка на вустах кожного українця – треба час, терпіння і закон. Бо надолужувати і справді є шо.
Добре сказано
Сьогодні наші "золоті, алмазні, платинові..." обранці збираються обговорювати
питання зняття "недоторканності" з себе. Як вони хочуть підняти рейтинг!!! Зараз вони її "знімуть", вибори пройдуть і знову бистренько "надінуть"... Якщо наш народ на це купиться - тоді не знаю... Тоді дійсно
Vanechka писал(а):"Кожен народ має те на що заслуговує".
...
Тира:
lesochek писал(а):Східниця, Моршин? хотіла ще Трускавець додати, але ж там прямий поїзд є...
Я вспомнила! Наверное подействовала пол-литровая баночка малины, которую купила на рынке и за раз навернула

Это место называется Лумшоры, о нем я слышала хвалебные отзывы от начальницы.
Девочки, вот, о чем бы хотела вас попросить...
1. Пожалуйста, не занимайтесь избыточным цитированием, когда хотите указать, на что именно вы отвечаете. Одного предложения достаточно, чтобы дать понять собеседнику, о чем идет речь (см. Правила форума ЛВН)
2. Что касается "москалей", "русских" и прочих эпитетов...
Пожалуйста, не забывайте, на чьем форуме мы общаемся. Это территория рунета. Мы все здесь в гостях, и хозяев надо уважать.
...
Катерина-Ф:
Паняночки, вітаю! З ким не познайомилася раніше - і вам вітання та побажання добробуту

Давно не була - пробачте. Обставини, як то кажуть, сильніші за нас.
Будь ласка, дівчата, хто мешкає в україномовних регіонах, не сваріть ви так дітей і мешканців тих областей, де більш поширена російська. Це не наша провина, а біда, що протягом десятиліть російську мову ми чули частіше, ніж українську.
Та й викладачі української за радянських часів до наших областей щось не дуже поспішали.
Мені не стільки багато років, щоб, як кажуть, пам`ятати динозаврів, але коли я на початку 80-х пішла до 1-го класу, батькам ще пропонували відмовитись від вивчення української. То робіть висновки.
Дякувати Богу, таких, хто погодився б на це, не було. І, думаю, таке пропонували не тільки в нас, на Донбасі, але й у інших регіонах теж.
А щодо перлів дитячих, то зверніть увагу на те, як часто контролюють батьки щоденну підготовку дітей до школи. Я 6 років у сільській школі викладала українську - ото надивилась. І не через те, що діти якісь не такі. а переважно "завдяки" батькам (Матусі, пробачте!!!

)
...
Fifachka:
Смотрю вы тут закон обсуждаете.
Я вот с самого детства говорю на русском, но училась на украинском! И прекрасно владею двумя языками. Я думаю, что второй государственный это вполне нормально. Вон в половинах странах мира по два, а то и три языка. И нормально. Живут, и свой родной язык знают, учат и любят. Так чем мы хуже? Мне кажется, что мировой катастрофы не случится, если будет два государственных языка. А если люди себя уже так настроили, что все будет плохо, то им всегда так будет казаться.
...
Тира:
Вопрос национальностей и языка всегда - во все времена - был удобным рычагом управления массами. Это искусственно раздутая проблема, имхо, чтоб отвлечь людей от глобальных забот, и рекламный пиар трюк перед выборами, что состоятся через четыре месяца.
А мистячковое хамство, к сожалению, неистребимо, и сводится в итоге к словоблудию.
...