Регистрация   Вход

Украиночки, отзовитесь, кто откуда?

Автономная Республика Крым
4%
4% [ 19 ]
Винницкая область
1%
1% [ 7 ]
Волынская область
1%
1% [ 5 ]
Днепропетровская область
9%
9% [ 39 ]
Донецкая область
11%
11% [ 46 ]
Житомирская область
2%
2% [ 10 ]
Закарпатская область
1%
1% [ 6 ]
Запорожская область
5%
5% [ 21 ]
Ивано-Франковская область
1%
1% [ 6 ]
Киевская область
15%
15% [ 63 ]
Кировоградская область
1%
1% [ 5 ]
Луганская область
4%
4% [ 17 ]
Львовская область
3%
3% [ 13 ]
Николаевская область
2%
2% [ 8 ]
Одесская область
9%
9% [ 36 ]
Полтавская область
2%
2% [ 10 ]
Ровенская область
1%
1% [ 4 ]
Сумская область
2%
2% [ 9 ]
Тернопольская область
0%
0% [ 3 ]
Харьковская область
7%
7% [ 29 ]
Херсонская область
2%
2% [ 10 ]
Хмельницкая область
1%
1% [ 6 ]
Черкасская область
3%
3% [ 13 ]
Черниговская область
1%
1% [ 7 ]
Черновицкая область
0%
0% [ 3 ]

Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?

eiva:

Ооо, які дебати! Наші депутати таки добились свого... Тира, повністю з тобою згодна - влада того і добивається, щоб підняти свої рейтинги. Але вони не рейтинги піднімають, а народ колотять. До них ще он 2 000 шахтарів пішки ідуть за пільгами. Цікаво, що вони їм брехати збираються? Запитати б у цих шахтарів чи їх хвилює мовне питання? Думаю, ні. Людям дайте роботу, гідну заробітну плату і низькі ціни на продукти харчування та товари широкого вжитку - і всі будуть щасливі. А ці... обранці язиками займаються.
От не ставили вони це питання і все було тих, мирно... Варто було зачепити. Вони заявили, що мови меншості притісняють. Російську мову я б у меншість не віднесла, нею розмовляє половина України і ніхто ж цього не забороняє, вже не кажучи про літературу чи освіту. А от решта мов - це дійсно меншість. Хай будуть регіональними.ИМХО І депутати дурні - краще б не колотили народ, а провели всеукраїнський референдум з мовного питання. А то що хотять те й роблять Dur - це в нас "демократія" називається.
Fifachka писал(а):
Я вот с самого детства говорю на русском, но училась на украинском! И прекрасно владею двумя языками.

У мене україномовна родина і в школі навчалась такій же. А от коли пішла навчатись до університету, було дуже важко одразу призвичаїтись - половина викладачів вели свої предмети російською, та й більша половина наукової літератури теж. І ніхто нікого не заставляв викладати лише українською, ніякого мовного тиску не було. Деякі одногрупниці взагалі на початку писали конспекти російською, а потім перекладали на українську...

...

Elenochka:

Vanechka писал(а):
так ми розмовляємо різними мовами, алу у нас на Заході, це не дико коли хтось розмовляє російською.

Ну, я бы так не говорила... не раз сталкивалась с таким поведением... Приезжаешь к вам на Запад и с тобой просто отказываются говорить, если говоришь на русском, так еще и в бары некоторые не пускают и такое было....
А по работе как-то столкнулась с такой ситуацией:
Во Львов отправили перевод и оформили все правильно, по паспорту. А там не хотели выдавать деньги только потому, что на русском оформление было....
Пришлось во Львов звонить разбираться. И на вопрос, почему не выдают деньги, мне ответили, что паспорт на украинском языке. Пришлось объяснить популярно, что в паспорте следущая страница на русском....
Катерина-Ф писал(а):
Була в мене учениця одна, так про бідолашну Катерину написала, що то була (далі дослівно) "проста селянська дівчина. що працювала у КОЛГОСПІ". Що зробиш, коли її матір про доню сказала: "Та аби 9 класів закінчила, а там заміж піде - і на що їй треба той Шевченко?" Кажуть, яка хата - такий тин, яка мати - такий син (в моєму випадку - донька). Сидить тепер дівчина, двох дітей виховує, у городі та з господарством порається. Освіта - ті ж таки 9 класів.
А інший учень мені сказав: "На те, що ви тут нам розказуєте, однак ніхто не подивиться. Всюди треба гроші. А вузах тим більш".

А это не вопрос языка - это уже вопрос менталитела семьи... И к слову сказать, Шевченко нам нужен действительно только в школе.
Fifachka писал(а):
Я вот с самого детства говорю на русском, но училась на украинском! И прекрасно владею двумя языками. Я думаю, что второй государственный это вполне нормально. Вон в половинах странах мира по два, а то и три языка. И нормально. Живут, и свой родной язык знают, учат и любят. Так чем мы хуже? Мне кажется, что мировой катастрофы не случится, если будет два государственных языка. А если люди себя уже так настроили, что все будет плохо, то им всегда так будет казаться.

Мариш полностью тебя поддерживаю prv
Тира писал(а):
Это искусственно раздутая проблема, имхо, чтоб отвлечь людей от глобальных забот, и рекламный пиар трюк перед выборами, что состоятся через четыре месяца.

Тира - ты права на 100%. Но, если человек умный, он это понимает и глаза ему этим не замылишь...
К сожаление наша молодеж этого не понимает и кидается на амбразуру, по любому поводу. И в большинстве случаев за определенную плату.
Катерина-Ф писал(а):
Тільки почали діти більш-менш краще вчити українську вчити, як наші "слуги та обранці" - а бодай їм! - знов яку харапуду на нашу голову вигадають на кшалт "вивчення за бажанням".

Катя, sorry, но не соглашусь с тобой.
Мы украинский язык изучали с первого класса, и причем преподавали нам его так, что детям сейчас и не снилось... Сравнить тот чистый украинский, и теперешний наполовину польский - небо и земля! И никто не запрещал говорить на украинском, не терроризировал - говорите и учите только на русском. Изучались оба языка на одном уровне. И тот же Шевченко был в полной программе обучения.
А сейчас, такие программы по всем предметам, что за голову берешься , чему детей учат? Что они потом будут знать? Да ничего - программы урезаются, заменяется класска литературы - НА ГАРРИ ПОТЕРА!!!!!
Так что, не знаю чему их там начали учить более-менее, но явно обучение ухудшилось.
eiva писал(а):
У мене україномовна родина і в школі навчалась такій же. А от коли пішла навчатись до університету, було дуже важко одразу призвичаїтись - половина викладачів вели свої предмети російською, та й більша половина наукової літератури теж. І ніхто нікого не заставляв викладати лише українською, ніякого мовного тиску не було. Деякі одногрупниці взагалі на початку писали конспекти російською, а потім перекладали на українську...

У нас преподаватели спрашивали на каком языке нам преподавать в университете. И все единогласно выбирали русский язык. Был только один предмет на украинском, так мы его переводили и записывали конспекты сразу на русском, т.к. высшую математику изучать на украинском языке, ой как сложно.

...

greta-nata:

Дівчата, ну і дебати! Прочитала все і все-таки вставлю свої п"ять копійок.
Те, що на півдні всі розмовляють російською - не правда. Я - одеситка (В Київ в 2005-му переїхала), і хоча моє рідне місто дійсно російськомовне більшою своєю масою, але і україномовних теж багато. Хоча, дійсно, перша моя мова, яку я вивчила була російською, а на рідній я не розуміла нічого абсолютно. Але в школі мене, звісно, навчили і я була зачарована мелодійністю і співучістю української мови! Ну як можна не любити своє, ріднесеньке, залишене нам у спадок предками, які проливали свою кров, щоб ця мова залишилась нам у спадок і не канула в Лєту в часи Російської Імперії. Наш батько Тарас Шевченко писав: "І чужому научайтесь і свого не цурайтесь". Зараз я вільно розмовляю і російською і українською і ні від одної з них не збираюся відмовлятися, але я проти всяких там законів, які зараз надумали, в угоду собі, прийняти. Мені ніхто не забороняє навіть в Львові і Закарпатті розмовляти російською (там до речі багато російських туристів і нічого - ніхто їх за це не б"є), тому мені не треба сяких-таких законів для цього. Треба ставитися до цього питання легше, не зациклюватись на мові, от мені байдуже хто як розмовляє, аби я тільки розуміла свого співбесідника - і все.

...

Ostrik:

Здравствуйте девочки. Я тут у вас недавно и только начинаю разбираться. Приятно встретить столько соотечественников. Very Happy Very Happy Very Happy

...

eiva:

» Ивана Купала

Доброго вечора, україночки!
Всіх з наступаючим сьогодні вночі Іваном Купала!!!!

greta-nata писал(а):
Треба ставитися до цього питання легше, не зациклюватись на мові, от мені байдуже хто як розмовляє, аби я тільки розуміла свого співбесідника - і все.

Підтримую.
Метелица писал(а):
Мабуть і ми колись (у бутність школярську) запростяка могли видати щось подібне

rofl rofl rofl Було-було. Пам'ятаю один хлопець, бувши вже в 9-у класі, написав фразу під час диктанту "метелик пурхкає над квіточками" і сказав потім, що не до чув...
Инна Стоянова писал(а):
Экзотическая еда

Инночка, привіт hi Їжа справді екзотична. Мабуть, 100% ГМО Laughing
Ostrik писал(а):
Здравствуйте девочки. Я тут у вас недавно и только начинаю разбираться. Приятно встретить столько соотечественников

Ласкаво просимо Very Happy

...

Fantastic Lady:

Девушки, с праздником Ивана Купала!!!!

В ночь на Ивана Купалу
Дружат огонь и вода.
Древние эти начала
Не разлучить никогда.
Пусть омовенье святое
В душу покой принесет,
Пламя костра заревое
Бремя поглотит забот.
Пусть запах трав опьяняет,
Манит оковами снов,
Громко кукушка считает
Много счастливых годков.

Приветствую всех новеньких в этой теме))) Добро пожаловать.
Напишу и я пару слов на тему возникших дебатов.
Я не против этого закона, даже хочется чтобы он был принят. Но это ни в коей мере не значит, что украинский язык должен быть позабыт.
У меня школа была русская, но украинскому языку и литературе уделялось тоже достаточно времени. В университете - украинский язык, поэтому говорю свободно на обоих языках. Но в семье больше общаемся на русском. Люблю читать украинские произведения.
Даже когда пришла в эту группу, то увидела что в основном большая часть пишет на украинском и немного сомневалась на каком языке писать, но я рада что здесь уважительно относятся ко всем и атмосфера дружеская.
И да, я тоже не раз встречала не очень хорошее обращение. Будь то на западной Украине если говоришь на русском, или на Восточной - если на украинском. Такого вот честно не понимаю и считаю очень глупым. Так как это выбор каждого на каком языке говорить, никто не должен быть в этом притеснен.
Еще неизвестно примут этот закон или нет. Но народ всколыхнули сильно этой новостью.

...

София Чайка:

Доброго вечора, дорогі панянки! Вітаю всіх зі святом!

Купальські зорі

Милуються в річці Купальськії зорі,
Чекають, коли вже прийдуть
Й розпустять дівчата шовковії коси,
Грайливі віночки сплетуть

І пустять між верби на воду гойдатись
Та й долю для них віщувать.
Закохані будуть квітучую папороть
Аж до світанку шукать.

...

Инна Стоянова:

» Владимир Кличко vs Тони Томпсон

Владимир Кличко нокаутировал Тони Томпсона

В третьем раунде Томпсон впервые ответил по-настоящему остро и с двух сторон. Видимо, это раззадорило Кличко, который, сделав паузу, после начала пятого раунда провел удар, и у соперника появилось рассечение. А в конце же раунда Томпсон пропустил хук правой и оказался в нокдауне.

...

Fantastic Lady:

Американский боксер потерпел третье поражение в карьере. Два из них – от Владимира Кличко. Что же касается украинского чемпиона, то это его 58-я победа и 51-я – нокаутом.

Дуже рада, що Кличко переміг.
Ось ще раз довів, що українські хлопці сильні і мужні. У нас є ким пишатися!)))

...

НАЙТОН:

Повертаючись до мовного питання, тицьну в обговорення ще й свого носа: живемо на Україні, той державна мова має бути українська. Нею слід оформляти офіційні документи, викладати предмети в освітніх закладах, нею повинні вільно володіти службовці усіх рівнів. Крапка. І ніякої двомовності.бо де ж тоді наш патріотизм? Громадяни, звичайно, можуть спілкуватися українською, польською, російською, та хоч хінді - це не суттєво ( я теж із задоволенням розмовляю російською, читаю книги, пишу вірші і прозу). На території нашої держави проживають громадяни різних національностей. Проголоси сьогодні російську другою державною - завтра поляки, вірмени, білоруси, казахи вбачатимуть у цьому дискримінацію і забажають проголошення другою державною їхньої рідної мови. То що, матимемо сотню державних мов?

Нині в країні склалася ситуація, яку можна охарактеризувати назвою однойменного твору відомого класика - "горе з розуму". Мабуть, депутатам робити більше нічого, окрім як вирішувати мовне питання, в той час, як в країні панує цілковитий безлад. ЗМІ годують нас байками про те , яких успіхів досягла "працьовита" команда президента, але, чомусь, ми, рядові громадяни, полегшення від того не отримали. Невідомо, над чим ота команда працює, якщо народ наш давно загруз у злиднях і на обличчях наших не спокій, а зневіра. Іноді так хочеться підбурити однодумців на нову революцію, скинути псевдо-ідеали і примусити можновладців поважати і шанувати простого українця. Чи справедливо, що "слуги народу" живуть по-королівськи, а народ рахує копійки до зарплатні й заледве зводить кінці, аби не померти з голоду.

А вони нам співають про "мовне питання", "заборону абортів"! Сором на їх голови!
greta-nata писала
Цитата:
Да-с, nus хоч в боксі є чим пишатися...

Тільки цим і тішуся. Ще жодного поєдинку братиків не прогавила. От якби нам Господь подарував на додаток до найкращих у світі боксерів, ще й адекватний парламент

...

Elenochka:

Инна Стоянова писал(а):
Владимир Кличко нокаутировал Тони Томпсона

Ну хоть он нас порадовал!
Наконец-то ноккаут!!!!!!!!!!!!!! А то в последнее время растягивают на все 12 раундов и уже не интересно становится.....
greta-nata писал(а):
Лєна, комплектик - те що треба!

Merci!!! Я от него в восторге! За эту красоту огромное спасибо Викуле!!
НАЙТОН писал(а):
Повертаючись до мовного питання, тицьну в обговорення ще й свого носа: живемо на Україні, той державна мова має бути українська. Нею слід оформляти офіційні документи, викладати предмети в освітніх закладах, нею повинні вільно володіти службовці усіх рівнів. Крапка. І ніякої двомовності.бо де ж тоді наш патріотизм? Громадяни, звичайно, можуть спілкуватися українською, польською, російською, та хоч хінді - це не суттєво ( я теж із задоволенням розмовляю російською, читаю книги, пишу вірші і прозу). На території нашої держави проживають громадяни різних національностей. Проголоси сьогодні російську другою державною - завтра поляки, вірмени, білоруси, казахи вбачатимуть у цьому дискримінацію і забажають проголошення другою державною їхньої рідної мови. То що, матимемо сотню державних мов?

Вернувшись к этому вопросу. У нас население страны в основе своей составляет русско-украинский контингент. При чем здесь поляки, белорусы и т.д. и т.п.? У нас как в Канаде - население франко-английское. И у них там 2 государственных языка.
А на счет патриотизма... так извени, когда правительство (не важно какое - у нас это без разницы) гнобит свой народ, и наживается за счет него - то тут не до патриотизма.
И к слову сказать я патриотка Одессы! И вторым государственным русский нам тут очень даже не помешает....

...

Светла-нка:

Цитата:
Ну як тобі сказати буду качати руки)))

Правильно,за одно и от всякого хамья отмашишся,удачи. Smile

...

greta-nata:

» Шоколадный день

Дівчата, Тіра, Ванєчка, Юля, з новими комплектами!
Усіх з днем шоколаду!

...

emillllli:

Griffith писал(а):
Не подивидась. А про що там розповыдалося жахливого?

Просто государство до Євро купило сотни новых машин скорой помощи. А сейчас они стоять в частному автосалоне и продаются.
Это долго рассказывать, лучше посмотрите сами( с 20-й минуты).

...

Elenochka:

Девочки, у нас 11 числа в Одессе был ураган, с градом, и ливнем такой силы, что просто стена воды и ничего не видно.
Сама под него попала. Град был величиной со сливу...
Вот на Ю-Тубе нашла кадры, делюсь с вами:

Но это уже был второе испытание у нас в городе.
Первое было 24 мая. Вот то что тогда было....

...

Регистрация · Вход · Пользователи · VIP · Новости · Карта сайта · Контакты · Настроить это меню