Украиночки, отзовитесь, кто откуда? |
| Автономная Республика Крым |
|
4% |
[ 19 ] |
| Винницкая область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Волынская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Днепропетровская область |
|
9% |
[ 39 ] |
| Донецкая область |
|
11% |
[ 46 ] |
| Житомирская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Закарпатская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Запорожская область |
|
5% |
[ 21 ] |
| Ивано-Франковская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Киевская область |
|
15% |
[ 63 ] |
| Кировоградская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Луганская область |
|
4% |
[ 17 ] |
| Львовская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Николаевская область |
|
2% |
[ 8 ] |
| Одесская область |
|
9% |
[ 36 ] |
| Полтавская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Ровенская область |
|
1% |
[ 4 ] |
| Сумская область |
|
2% |
[ 9 ] |
| Тернопольская область |
|
0% |
[ 3 ] |
| Харьковская область |
|
7% |
[ 29 ] |
| Херсонская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Хмельницкая область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Черкасская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Черниговская область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Черновицкая область |
|
0% |
[ 3 ] |
Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?
Стерва- Ангел:
Привіт, україночки !!!
Сиділа тут у партизанах, час від часу заходила, читала. Ви молодці. Скільки інтересного можна почерпнути від вас. Сьогодні передивилась відео Іванки, і не змогла промовчати. Не кожному вчителеві учні зроблять такий подарок, і слова придумають красиві, навіть якщо із помилками в оформенні. Вони старались, робили від щирого серця. Так що ти ( надіюсь можна на ти) вчитель від бога, як кажуть, маєш підхід до дітей. А з ними ой як важко.
...
Стерва- Ангел:
Vanechka писал(а):Привіт, Наталко!!! ЛАСКАВО ПРОСИМО!!!!!!
greta-nata писал(а):яку ми щиро вітаємо в темі і, сподіваємося, тобі тут буде по-домашньому затишно!
Alesia писал(а):Ласкавимо просимо! Приєднуйся, Наталі!
дякую, дівчата, за теплий прийом.
Пам ятаєте Івана Франка " Борислав сміється" - от саме звідси я і є. Правда він уже не сміється, а виживає

, хоча лежить між такими курортами, як Трускавець і Східниця. На відео в Іванки побачила свій Львів, і ностальгія мене охопила. Люблю туди приїзджати.
greta-nata писал(а):Іванка, ти хитруєш, бо всі ми тебе знаємо як чудову, чуйну людину, хоча і знайомі заочно!
це говорять люди, які тебе знають...
Вибачаюсь за можливі помилки, на форумі писала російською мовою ( згадувала все, що вчила в школі ), а тут вертаюсь на рідну мову і деякі букви по привичці натискаю...
...
Elenochka:
Всем привет!!!
Всем с понедельником....
Я только, что с награждения Одесских олимпийцев Лондонской олимпиады. (если кому интересно, фотки выложу позже)
Олимпийскому чемпиону (каное) Юрию Чебану Мэр Одессы Алексей Костусев вручил ордер на однокомнатную квартиру. Кроме квартиры от мэра, Юрий Чебан получил 50 тысяч долларов от губернатора Эдуарда Матвийчука. Кабмин премировал «золотого» гребца 125 тыс долларов США.
Мы тут с девочками с работы посовещались и решили, что стоит переквалифицироваться в спортсменов до следующей олимпиады 2016 года, которая будет проходить в Бразилии...
...
Vanechka:
» Луцк: ярмарка на Спас
Привіт, дівчата! Хочу показати вам пару фотографій із Ярмарки, яка проходила у нашому місті на Спаса.
...
greta-nata:
» Празднование Дня Независимости за рубежом
Україночки, зі святом!
За межами України
Брюссель
24 серпня 2011 року столиця Європейського Союзу традиційно відзначає День незалежності України. Всесвітньо відомий символ Брюсселю — «Хлопчик, що пісяє» (нід. Manneken Pis) з нагоди 20-річчя незалежності України був вдягнутий у костюм князя Київської Русі Ярослава Мудрого, а Брюссель на один день перетворився на епіцентр українського свята. За ініціативою Європейської Асоціації Українців у серці Європи відбулися заходи з метою популяризації України.[23]
Чикаго
Вже стало традицією, що 24 серпня щороку в Чикаго відбуваєтьчя урочистий концерт та народні гуляння з нагоди святкування річниці незалежності України.[24] У 2010 р. святкування влаштували у «Сміт парку» Чикаго, де звідусіль чулася рідна мова, а око милували десятки синьо-жовтих стягів.[25] З розташованої посеред поля сцени лилася чарівні, живі українські пісні, що чергувалися запальними автентичними танцями у виконанні багатьох українських танцювальних гуртів з багатьох штатів. Усі охочі мали можливість насолодитися різноманітними стравами української кухні. На розташованому поряд ярмарку місцеві українські умільці виставили ряди вишиванок, які зачаровували своєю красою. Свято вдалося на славу.[26]
Москва
На 19-річчя незалежності України українська молодь, учасники Українського Молодіжного Клубу, котрі живуть та навчаються у Москві, провела флеш-моб під назвою «Дев‘ятнадцять», що символізувало участь і єдність з рідною державою. Озброєні українською символикою молоді люди пройшлися по місцях Москви, пов‘язаних із Україною, по дорозі проводячи опитування серед росіян на предмет знання дати — Дня Незалежності України, а також розуміння української мови. Організатори флеш-мобу поклали квіти до пам‘ятників Лесі Українки, Т.Шевченкові і М.Гоголю і пов‘язали на них жовто-блакитні стрічки. Ідея провести цю акцію на День незалежності України виникла серед учасників Українського Молодіжного Клубу ще у 2009 р
...
Vanechka:
З Днем НЕЗАЛЕЖНОСТІ,
україночки!!!!!!
у Львові вчора ...
Fifachka:
Дівчата, зДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ!
Вот только вернулась с концерта. На главной площади родного города был концерт. Приезжали к нам братья Борисенко, Алеша, Мика Ньютон, Екатерина Бужинская, Алексей Матиас, Алексей Кузнецов и Таисия Повалий! Эмоций сейчас куча.
...
Vanechka:
» Луцк. Праздник цветов
Привіт, дівчатка! А я до 1 вересня морально не готова)))
Хочу вам показати свято квітів, яке проходило у нашому місті 25 серпня і було приурочене 21-річниці незалежності України.
...
Nely:
Всім привіт! Хочу приєднатися до Вашого товариства!

Я -- зі Львова
...
Катерина-Ф:
Дівчата, вітаю!
Шановні леді, з новими досягненнями (гарнюненькими камінцями, колечками, іншими прикрасками)!
То як, до 1-го підготовка закінчилась вчасно? Субота - день важкий буде.
Паночки вчительки, а яку тему цього року на перший урок спустило керівництво?
...
danusy:
Привіт дівчата.

Давно я сюди не забігала. Часу не вистачало ні на що.

Проте зараз в мене маленький перепочинок і я зразу сюди.
Іванка, вітаю тебе, а також всіх матусь чиї дітки уже вчаться в школі, з 1 ВЕРЕСНЯМ.
У мене мама також вчителька, а сестра працює в школі психологом, тож сьогодні я трошки відмічала з ними.

Мене можна також привітати я здала екзамен по водінню, (два місяці навчання та нервів) і тепер я повноправний водій.
Бачу Олеся загітувала декого читати Марину Струк.

Так, так, я також велика шанувальниця її романів.

Зараз сиджу, як наркоман (ломка вже починається) і чекаю наступної глави.

Мій улюблений роман це "Обрученные судьбой", а в ГГ я просто влюбилася,

і не я одна (правда Олеся). Раджу прочитати всім хто любить ІЛР
Візу ми накінець то з "тяжкою бідою" відкрили. Нервів пішло ОГО-ГО.
...
lesochek:
» Киев: выставка цветов на Певческом поле
Україночки вітаю)))
Ледь притягла ноги до дому, але повна емоцій. Сьогодні відвідала виставку квітів у Києві на Співочому полі - як на мене нейкраща за останні три роки, тому й хочу за вами поділитися враженнями
...
sveta-voskhod:
Алеся!
Я вчера весь вечер в ОС сидела, слушала и смотрела клипы, а потом в ютуб зашла и ... потерялась. Украинские народные песни слушала. Какая красота, душу растревожило, слезы сами по себе бегут. Особенно Месяц в небе, и ночь какая светлая (пишу по русски), я эту песню (ночь какая светлая), первый раз в кинофильме "В бой идут одни старики". И на всю жизнь в душе осталась. Счастливые Вы, девочки!
...
sveta-voskhod:
Alesia писал(а):Свєта, зробиш це?
Попробую! С мамой поговорю, с папиной старшей сестрой. У меня все украинцы, и по маме и по папе, его нет с нами уже 11 лет. Но тетя, его сестра старшая жива. А вот у моих братьев и сестер уже интернационал
Вот только писарчук из меня
...
Alesia:
sveta-voskhod писал(а):Попробую!
Отлично! Можно на диктофон все рассказы записать, для семейного архива останется. Даже самые манюсенькие детали в процессе такого общения вспоминаются у респондентов (не пугайтесь, это уже у меня включился в работу бывший этнограф-полевик

). Единственный минус работы с диктофоном - расшифровывать долго.
Как добирались, почему приняли такое решение, какие вещи брали с собой на память о Родине, какие попутчики были - по образованию, по профессии, с какими мыслями приехали на новую территорию, с чего начинали обустройство своего дома, как селились - компактно или дисперсно, как быстро построили церковь, как восприняло прибывших местное население (и было ли оно на новом месте), какие праздники народные наибольше сохранились на новом месте и т.д.
Самое правильное - подготовить опросник, в котором максимально сформировать вопросы.
Света! Я могу помочь с составлением опросника, но чуть попозже.
sveta-voskhod писал(а):А вот у моих братьев и сестер уже интернационал
А это отдельная тема для еще одной статьи
sveta-voskhod писал(а):Вот только писарчук из меня
Ты пиши, пиши, оно само получится. Самое сложное - начать. Потом первый абзац просто выбрасывается, и получается вполне приличный текст. Не бойся записывать все эмоции, которые сопровождали процесс переселения - и текст будет живым и человеческим. Если что - я помогу. Сбросишь потом его мне в личку, я просмотрю - может, кое-какие еще вопросы у меня появятся, ты их уточнишь и т.д. Сама не заметишь, как страницы будут набегать одна за другой! И пиши, не заморачиваясь мыслями о том, как это воспримут другие - пиши для своей души, своего сердца, своей семьи. И все получится!
...