Регистрация   Вход

Украиночки, отзовитесь, кто откуда?

Автономная Республика Крым
4%
4% [ 19 ]
Винницкая область
1%
1% [ 7 ]
Волынская область
1%
1% [ 5 ]
Днепропетровская область
9%
9% [ 39 ]
Донецкая область
11%
11% [ 46 ]
Житомирская область
2%
2% [ 10 ]
Закарпатская область
1%
1% [ 6 ]
Запорожская область
5%
5% [ 21 ]
Ивано-Франковская область
1%
1% [ 6 ]
Киевская область
15%
15% [ 63 ]
Кировоградская область
1%
1% [ 5 ]
Луганская область
4%
4% [ 17 ]
Львовская область
3%
3% [ 13 ]
Николаевская область
2%
2% [ 8 ]
Одесская область
9%
9% [ 36 ]
Полтавская область
2%
2% [ 10 ]
Ровенская область
1%
1% [ 4 ]
Сумская область
2%
2% [ 9 ]
Тернопольская область
0%
0% [ 3 ]
Харьковская область
7%
7% [ 29 ]
Херсонская область
2%
2% [ 10 ]
Хмельницкая область
1%
1% [ 6 ]
Черкасская область
3%
3% [ 13 ]
Черниговская область
1%
1% [ 7 ]
Черновицкая область
0%
0% [ 3 ]

Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?

sveta-voskhod:

Alesia писал(а):
образованию, по профессии, с какими мыслями приехали на новую территорию,
Ну на это и сейчас ответить могу, крестьяне, образование не выше 4 классов церковно- приходской школы. А ехали, за землей, лучшей доли искали.
Alesia писал(а):
Самое правильное - подготовить опросник, в котором максимально сформировать вопросы.

За это- Guby

...

Alesia:

Света, далеко не у всех крестьян в начале 19 века было 4 полных класса образования. Так что эти твои слова - уже данные!
sveta-voskhod писал(а):
А ехали, за землей,

Сколько обещали земли, почему земля не была доступна на Родине - живыми словами! Не как всем известные исторические факты, а как мысли и переживания конкретных людей! Какие были планы, о чем мечтали и т.д. Как ехали - семьями/знакомыми/родственниками/селами, как перенесли дорогу, как выручали друг друга и помогали друг другу, какие случаи были в дороге, что больше всего удивило на новом месте и т.д.

...

Elenochka:

Vanechka писал(а):
Лов, сходила, подивилась))) Подивилася на Одесу твоїми очима!!!

Вот ужин приготовлю и пойду гляну, как ты нашу Одессу-маму представляешь...
Vanechka писал(а):
Я трішки поїздила по Украіні, але далі центру ще не заїхала. Ніколи не була на Сході і Півдні (Крим не рахую). Нажаль(((

Ванечка - многое потеряла, на следующее лето приезжай к нам обязательно!!! У нас есть на что посмотреть, да и люди у нас высший класс, если что всегда помогут, а колоритные какие... Это стоит один раз увидеть, и услышать, особенно коренные Одесситы.

...

Danielle:

Тук-тук. Можна до вас?) Побачила знайому мордашку
Vanechka писал(а):
Ніколи не була на Сході

Я тебе чекаю наступного літа) Цього не вийшло Наступного обов"язково!)

...

Alesia:

» Отпуск на Родосе

Обіцяне! Должок, так би мовити Smile

Ось він під нами - Родос!

Море все ближче...

Сідало сонце...

Аеропорт Родоса, ідемо до свого автобуса

Їдемо до готеля

Ось вона, моя мрія, що стала реальністю...

Місцеві краєвиди

Поворот праворуч - і море!

Пальми на Родосі мене просто вразили своєю монументальністю!

Квіти та квітучі кущі на Родосі

Коли ми були на Родосі, на ньому сталася пожежа. Я прокинулася десь о 6.45, вийшла на терасу - якийсь не зрозумілий гул. Потім бачу - літають жовті симпатичні літачки з червоними полосками, і дуже низько. Подумала, що хтось бере уроки льоту. І лише потім, снідаючи, почула, як інші туристи повторюють один за одним слово "пожежа". Потім цю інформацію підтвердили у місцевому магазинчику, де я купувала дітям фрукти: "Fire, big fire, forrest". Пожежу гасили понад 12 годин. Спочатку це був ескадрон із 5 літаків, потім поступово їх чисельність зменшувалася: 3, згодом 2, а потім лишився уже одненький. Заправлялися водою вони на нашому узбережжі. Це було ще те видовище, скажу я вам! Коли ти пливеш у морі, не відчуваючи під ногами дна і навіть не бачачи його під товщею води, а над тобою проносяться зі страшенним гулом літаки, і ти бачиш усі заклепки на їхньому металі - стає страшно. Мабуть, море трохи посолонішалоSmile

Камінчики родоського пляжу

Вони!

Місцевий "громадський транспорт" Smile

І трошки нашого готелю

Це був неймовірний відпочинок. Це було 10 днів казки, що стали дійсністю.

...

Тира:

Alesia писал(а):
Должок

Алеся, расплатилась ты по долгу сполна, и можно сказать,даже наперед внесла авансовый взнос
А если серьезно, то тебе оповiдання надо писать. Я не только засмотрелась на фотки, но и зачиталась. Настолько интересно и слог хороший. От души рассказала, потому и проникаешься сразу твоими предотпускными перипетиями.
То, что у нас на Украине отдых дорогое удовольствие знаю не понаслышке, Египтом никогда не интересовалась (интуитивное отторжение), а вот Болгарией ты меня поразила. Я столько слышала благоприятных отзывов об отдыхе в этой стране и о приемлемых ценах, и тут на тебе...
Греки с их нововведением не удивили. Как-то имела дело с их чудной организацией - посольством. Полоскали мозг и не давали визу до тех пор, пока им, так сказать, с тыла не позвонили и не пнули легонько.
Alesia писал(а):
Мабуть, море трохи посолонішало

Верю охотно и сразу. Вроде и смех и грех, но когда оказываешься в такой ситуации, то можно не только соли добавить, но и другой приправы)
В общем, Олеся, садись, получи 5+ и сердечко
sveta-voskhod писал(а):
Выложи в Городах и Странах!

ППКС!

...

Nely:

Alesia писал(а):
Ох, Nely, у мене тоді не лише серце закалатало - почалося щось середнє між шоком, істерикою і панікою, разом узятими! І все це у переповненій маршрутці! Smile І думка одна у голові: "Приїхали!". І таких ситуацій було кілька!

Smile Саме це я і відчула у твоєму оповіданні. Повір професіоналу Embarassed

Тира писал(а):
вот Болгарией ты меня поразила. Я столько слышала благоприятных отзывов об отдыхе в этой стране и о приемлемых ценах, и тут на тебе...

У мене багато знайомих цього року їздили до Болгарії, при чому різними способами -- хтось по "все включено", хтось своїм ходом і на місці домовлялися про житло. Ще деякі їхали на приватні апартаменти за рекомендацією тих, що вже були. Усі в один голос кажуть, що найкраще їхати на приватні апартаменти. Єдине, що може не підійти -- то самому треба готувати. Але ціни на продукти там "божеські".

А от Світязем ти мене здивувала. Хоча наші всі не дуже туди їздять, бо там з погодою не вгадаєш. Можна піввідпустки сидіти в будиночку, бо дощ паде.

Олеся, приєднуюся до привітань! Very Happy

...

Alesia:

» М.Ф.Сумцов, общественный и политический деятель

Сьогодні, 14 вересня 2012 року, виповнюється 90 років з дня смерті видатного українського дослідника, громадського і політичного діяча, професора Харківського університету Миколи Федоровича Сумцова (18.04.1854–14.09.1922).

...

Nely:

Vanechka писал(а):
Вчора наш викладач провів нас на презентацію "Бронебійної Публіцистики" видання газети День на Всейукраїнському форумі видавців (ви точно чули про нього по телевізору). Масса задоволення! На свої власні очі бачила Ларису Івшину, Віталія Кличка, Володимира Лиса та братів Капранових, з якими ще й вдалося зфоткатися.

Іванка Зачепила тему, про яку я хотіла тут написати — Міжнародний форум видавців у Львові. От у мене питання -- тут все-таки здебільшого читальний клуб, а хто з вас був хоч одного разу у Львові на Форумі видавців?

Для мене це кожного разу, як якесь свято. Не можу передати ці відчуття, коли ти ходиш серед тисяч книжок (не менше) і кожну третю хочеться мати в себе вдома. Я ще коли була студенткою, то на Форум ходила усі чотири дні. Тоді це більше було схоже на виставку друкарень, які пропонують свої книги без націнок книгарень. За останні роки форум перетворився на своєрідний майданчик для спілкуванння, куди з’їжджаються багато відомих людей не лише з України, і не лише ті, які так чи інакше причетні до літератури та книговидання.

А ще я кожного разу розумію, що навіть у нашому місті, в якому, як вважають, найбільше читають книжки, в книгарнях не знайдеш і третини того цікавого, що видається в Україні.

...

Alesia:

» Рецепт: "Французский луковичный пирог"

Народ, я вас вітаю! Тіра, з поверненням у віртуальне життя "с чувством выполненного долга"!

Не знаю, як у вас, а в мене вересень і жовтень асоціюються з тюками цибулі, які лежать на базарчиках і ринках. І я завжди згадую один чудовий рецепт - "Французский луковичный пирог".
Цей рецепт - оригінал, його привезла моя аспірантська подруга у 1995 р. з Мюнхена. Знаю, що існує "Русский закусочный торт" зі схожим наповненням, але вони абсолютно різні.
Тісто.
Півпачки маргарина натерти на грубій тертушці, додати пів чайної ложки гашеної соди і порубати з борошном (приблизно 1 стандартна чашка). Додати 3 ст. л. рідини і замісити тісто, підсипаючи ще по чуть-чуть борошна. Покласти у холодильник на півгодини.
Якщо додасте сметани - тісто буде смачним, але трохи жирним, якщо майонеза - смачним, але ще жирнішим, якщо води - трошки ніяковеньким, але в принципі згодиться, якщо кисляка/ряжанки/кефіру - саме те!
Начинка.
Майже 1 кг цибулі дрібно порізати на квадратики (різні терки згодяться лише у тому випадку, якщо квадратики цибулі будуть на виході сухими - це обов"язкова умова смачної начинки), посмажити на олії до золотистого кольору. Кришкою не накривати - цибулі багато, і під кришкою вона стане парена, а не смажена!
Тісто викласти у форму з бортиками (у мене форма 21 * 30 * 4 см, ідеально підходить на такий розмір). Зверху - охололу цибульку, бажано олію по можливості залишити на сковороді))).
Збити 4 яйця з пів склянкою сметани, додати 1 ч.л. солі та 1 ч.л. чорного перцю (багато не буде - повірте!), вилити зверху на цибульку. Гарно засипати тертим твердим сиром товстим шаром (я люблю російський Шостка), щоб не було прогалин.
І в розігріту духовку!
Він виходить ситний і ніжний. Єдина морока - порізати цибулю. Але тут можна чоловіків "припахать")))
Смачного!

До того, як...
І через 50 хвилин...

...

sveta-voskhod:

» Рецепт: пирог "Курник"

Alesia писал(а):
Як пише Ната - рецепт в студію!

Тесто может быть любое, и кислое на дрожжах, но с маслицем, и просто сметанное на соде. Хорошо и то и другое. Начинка- нарезаю тонкими ломтиками сырой картофель, лук Laughingполукольцами, и конечно- курочку, мясо от костей. Все это, по очереди припускаю на сковороде, до полуготовности. Раскатываем тесто на противне, и слоями- картофель, мясо, сверху лучок, соль, черный перчик. Можно слои перекладывать блинчиками, но мы блины и так любим, сами по себе! Накрываем другим листом теста, защипываем красиво, делаем проколы, что бы пар выходил, смазываем яйцом, и после расстойки в духовку. Можно так и с фаршем делать, тоже вкусно, и с рыбой, но ее на 5 минут опустить в кипяток.
Alesia писал(а):
Света, у мене такі фрази викликають паніку)))

Прошу прошения, это я по привычке. Laughing
Состав
• для обыкновенного безопарного дрожжевого теста
• молоко или вода - 1 стакан,
• дрожжи - 20-30 г,
• мука - ~4 стакана,
• яйцо - 1 шт,
• масло сливочное/растительное или маргарин - 4 столовые ложки,
• сахар - ~1-2 чайные ложки),
• соль - 1/4 чайной ложки
Состав
• для теста
• маргарин - 200 г,
• сметана - 200 г,
• желтки - 2 шт,
• мука - 1,5-2 стакана,
• разрыхлитель или сода гашеная уксусом - 1 ч. ложка,
• соль - на кончике ножа,
• сахар - 0,5 ч. ложки

Беру за основу это тесто, и можно абсолютно разные начинки: подойдет и Иванкин- с капустой и яйцами, вариаций множество. Курник можно печь большим пирогом, а можно и отдельными треугольниками, в центре оставить небольшое отверстие. В курник и грибочков можно добавить, жаренных отдельным слоем. Совсем праздничный пирог получается и очень вкусный. Приятного аппетита! hi

...

Vanechka:

» Рецепт: пирог с луком

Добрий вечір, красунечки!
Дівчата спробую приготувати ваші пироги!Інколи на мене находить і я "втопаю" у випічці)))
З цибулею в мене стосунки геть не дружні, в мене на неї страшенна аллергія, при чому не у їжі, а саме коли її ріжуть, або смажать. Хочеться просто видерти очі, вони печуть і сльозяться безбожно.

Дам вам ще свій рецепт цибульного пирога, всі мої його люблять, він справді смачний.

Тісто: 1 склянка борошна, 125гр масла, 3 ст. ложки сметани, сіль. Замісити і поставити в холодильник на 30-40 хвилин. (Тісто повинно бути туге)
Начинка: 0,5 кг цибулі нарізати півкільцями і обсмажити на оліїї до напівготовності. (Сіль, перець)
Розкатати тісто, викласти на форму, зверху викласти цибулю. Взбити 2 яйця з молоком. Залити ними пиріг, зверху затерти твердим сиром і випікати в духовці 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

...

greta-nata:

» Рецепт: пирог с капустой

Мама мія! Оце тема пішла!
Так, Свєтин рецепт не зрозуміла, Іванкин зацікавив (простимй, як двері), Олесін більш складний, але спробувати буде цікаво. Ваші пости "запам"ятала" Laughing
Раз пішла така гульня, як то кажуть, то і в мене є чудовий рецепт листкового пирога з капустою. Переваги його в тому, що тісто не треба робити, а просто купити листвове (все рівно яке) і тільки чуть погратися з начинкою. Для леді, які живуть в мегаполісах і не мають багато часу "на видумовування" саме те Ok

Тісто 0,5 кг
Пів качана капустини
Яйця 4-5 шт
Морква велика 1 шт
Цибуля велика 1 шт або 2 маленькі
спеції
зелень (обов"язково)

1. Нарізати капусту, обсмажити з цибулькою та морквиною до золотиского кольору.
2. Зварити яйця, нарізати кубіками або покришить виделкою.
3. З тіста робимо коржі (3-4 шт), кладемо на змазане жиром деко, робимо борти і печемо 7 хв
4. Кладемо начинку (змішані перші 2 пункти) і випікаємо 5-7 хв, повторюємо кілька разів, останнім коржем накриваємо пиріг і випікаєм 10 хв.
5. Приємного смаку!

...

Vanechka:

Тира писал(а):
Да! Да! Да!

Тіра
Тира писал(а):
гетто? Гарлем?? Ух ты!))) Очень прошу фотки!

нічого такого видатного.

...

Тира:

Vanechka писал(а):
нічого такого видатного.

не согласна! Это частичка прожитого, молодость, учеба, красивое лицо, улыбка - все это выдающееся. Потому что каждый человек уникален, имхо.
Vanechka писал(а):
Нічого вам не нагадує?

мне напоминает одесский "муравейник")))
Очень позитивные фотки! Недаром я их так клянчужила))))
Спасибо тебе!!!

...

Регистрация · Вход · Пользователи · VIP · Новости · Карта сайта · Контакты · Настроить это меню