Регистрация   Вход

Украиночки, отзовитесь, кто откуда?

Автономная Республика Крым
4%
4% [ 19 ]
Винницкая область
1%
1% [ 7 ]
Волынская область
1%
1% [ 5 ]
Днепропетровская область
9%
9% [ 39 ]
Донецкая область
11%
11% [ 46 ]
Житомирская область
2%
2% [ 10 ]
Закарпатская область
1%
1% [ 6 ]
Запорожская область
5%
5% [ 21 ]
Ивано-Франковская область
1%
1% [ 6 ]
Киевская область
15%
15% [ 63 ]
Кировоградская область
1%
1% [ 5 ]
Луганская область
4%
4% [ 17 ]
Львовская область
3%
3% [ 13 ]
Николаевская область
2%
2% [ 8 ]
Одесская область
9%
9% [ 36 ]
Полтавская область
2%
2% [ 10 ]
Ровенская область
1%
1% [ 4 ]
Сумская область
2%
2% [ 9 ]
Тернопольская область
0%
0% [ 3 ]
Харьковская область
7%
7% [ 29 ]
Херсонская область
2%
2% [ 10 ]
Хмельницкая область
1%
1% [ 6 ]
Черкасская область
3%
3% [ 13 ]
Черниговская область
1%
1% [ 7 ]
Черновицкая область
0%
0% [ 3 ]

Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?

Sania:


Девочки, спасибо за тёплый приём
greta-nata писал(а):
Оксана, вітаємо у нас! Ти звідки? У нас традиція - пару слів про себе і своє місто...

Традиции - это хорошо! Не буду нарушать!
Я из маленького, но красивого городка Мукачево. Думаю, многие знают))). Из солнечного Закарпатья!
Как-нибудь фотки выложу. Нашего замка Паланок, наших цветущих весной сакур и прекрасных гор))). Если вы не были ещё на Закарпатье - обязательно приезжайте!

...

Alesia:


Знайшла сьогодні інформацію про український роман, який представляв українську книгу на ХІІ Міжнародному ярмарку книги у Вільнюсі у лютому минулого року - Іван Корсак, "Секрети королівського діаманту". Історико-пригодницький роман про події Київської Русі та Великого князівства Литовського.
Очільник посольства України в Литві Сергій ПОПИК вважає , що презентована книга може становити інтерес для литовських кінематографістів.
«У книзі автором подана художня версія історії корони третього українського короля Юрія ІІ, зятя засновника Вільнюса Гедиміна. Можна висловити лишень жаль, що не густо маємо ґрунтовних наукових досліджень цього часу і обставин», - сказав він.

Дівчата, хтось читав? Чув?

...

Alesia:


эйва, привіт, пропажа! Ти нас так розбалувала своїми фото-презентаціями з Ботсаду, що я аж здивувалася, що нічого немає цього разу ... Smile
eiva писал(а):
не сильно хочет власть поддерживать нашу науку

На жаль... Ось, остання інформація з цього приводу

eiva писал(а):
супругов Дяченко

Так, на даний момент вони - одні з найпопулярніших сучасних українських авторів. Разом з Мілою Іванцовою, Марією Матіос, братами Капрановими, Андрієм Курковим та іншими письменниками. Соромно признатися, але я, хоч і багато чула, але не читала. Треба, мабуть, зробити паузу у пригодах англійських графів та герцогів і звернутися до сучасної української романістики. Та й Іван Корсак мене дуже зацікавив. Сиділа вчора шукала інфу про нього, як завжди, посилання на Вікіпедію. Кілька романів можна прочитати на Либрусеке.

...

Vanechka:


 » г.Збараж, Тернопольская обл. Збаражский замок

м. Збараж, Тернопільська область
Однією з найцінніших пам’яток історії на Тернопільщині є замок князів Збаразьких. Будівництво замку розпочалося 1620 року, і до 1627 року роботи проводив Христофор Збаразький. А з 1627 року естафету перейняв його молодший брат Юрій. Замок будувався так, що відображав найновіші на той час досягнення фортифікаційного мистецтва. Складався з палацу, казематних валів, чотирьох бастіонів та рову, наповненого водою. На рогах оборонних валів стояли п'ятикутні вежі.
По периметру замку розташовані каземати. Зв'язок замку з навколишнім світом здійснювався через браму, розміщену у двоповерховій вежі, до якої провадив звідний міст.
На подвір'ї, у північному куті є криниця глибиною 70 м, до якої з підземелля замку вів хід. Підземний хід з'єднував замок з монастирем отців Бернардинів. Дещо пізніше було добудовано два крила над частиною казематів, що прилягали до палацу. Таким чином замок набув Т-подібної форми.
Після смерті останнього з князів Збаразьких - Юрія - замок перейшов до князя Януша Вишневецького, а після його смерті у 1636 рік до його сина Дмитра Вишневецького. Між 1631-1649 роками князі Вишневецькі надали укріпленням бастіонного характеру - добудували каземати та бічні крила палацу. Майже 50 років замок був однією з головних резиденцій князя і за той час піддавався численним облогам та штурмам.
З початком нового століття замок не втрачає свого оборонного значення. Саме тут, як свідчать історичні джерела, у 1707 році побували гетьман України Іван Мазепа та російський цар Петро І, які слідували на зустріч з польським королем Августом II в місто Жовкву.
Магнати Потоцькі (котрі стали власниками замку), бельгійський принц де-Лінге (що теж його успадкував пізніше) перетворюють фортецю у звичайне феодальне помістя. У XX ст. робляться перші спроби реставрувати Збаразький замок. У 1908 році уряд зобов'язує власника Збаража Емілія Явеца розпочати реставраційні роботи, котрі так і не розпочалися.
Перша і друга світові війни внесли свої корективи в історичну долю фортеці.
Зараз Збаразький замок повністю реставровано!

...

ayrin:


И я пару слов про шотландцев добавлю.
Семь лет назад, еще во времена учебы в университете мы ездили в Днепропетровск на семинар по правам ребенка, его проводили голландцы. Нас сыром своим угощали. А потом еще оказалось, что в том отеле, где у нас проходил семинар поселились болельщики футбольного клуба из Шотландии, который приехал играть с "Днепром" в Кубке УЕФА. Насколько я помню это был клуб "Хайберниан" из Эдинбурга. В общем, весь Днепропетровск заполнили толпы шотландцев в килтах, причем практически все зелено-серо-черные. Они были и в отеле, и в Макдональдсе возле центрального универмага и на площади и вообще везде. Все с ними фоткались. Они что-то на своем щебетали. Фотки где-то есть, но цифрового фотоаппарата тогда у меня не было...
Но я тоже видела шотландцев. Laughing

...

Тира:


Sania писал(а):
отрезвляет сразу, правда?

Да, Оксана)) Бытие прибивает всю романтику на корню. Эх..
Alesia писал(а):
все одно не зразу співіднесла низ і верх в одне ціле. Зато потім ...

вот видишь!)) а я сразу сообразила, что к чему прилагается)))
Я не шибко разбираюсь в истории, к сожалению, но, по-моему, юбка изначально была сугубо
мужской одеждой. Женщины уже потом до нее добрались. Как в свое время и до брюк))
Что еще хочу сказать про мужскую юбку... Как-то была в Афинах и видела представителей
национальной греческой гвардии. Они несли караул. Это изумительное зрелище!
Я сейчас не дома и фоток под рукой нет, так что тиснула из сети.

Иванка, привет!) Спасибо за историческую инфу и за фотки!
_________________________
ayrin писал(а):
я тоже видела шотландцев

Ира, жизнь удалась!
_________________________
зы. Это только у меня фотки замка некликабельны? Не могу увеличить((

...

Sania:


Elenochka писал(а):
интересный рецепт салата, но с не сложными ингридиентами

У моей дочки любимый салат из пекинской капусты - самый простой, вкусный и подходит и взрослым и детям. Капуста, кукуруза, ананасы кусочками или филе куриное и майонезом приправить. Но этот салат, наверное, все знают)))

...

Alesia:


 » Рецепты: салаты

Elenochka, пропоную таке.
1. Салат, який нам страшенно, ну просто страшенно подобається. Назву придумай сама)))
4-5 половинок курячого філе зварити, порізати кубіками.
700 гр шампіньйонів порізати ломтиками, посмажити (спочатку на великому вогні без кришки, щоб випарувалася вода, а потім до готовності - на середньому під кришкою).
4-5 великих цибулин порізати півкільцями, замочити на ніч у маринаді: 1:1:1 холодна вода, оцет, цукор. Маринад нагріти, щоб розчинився цукор. Цибулю заливати охолодженим маринадом. Зранку у сито, хай стече.
1 банка (не маленька) ананасів кубіками.
1-2 пучка укропчика. Заправити сметаною чи майонезом.

2. Салат під назвою "Тіра, не читай")))
1:1 цибуля і яблуко.
Цибулю порізала півкільцями, залила окропом і відставила, щоб прохолола вода. Потім у дуршлаг і промити під проточною холоднючою водою кілька разів. Так цибуля стане хрумкою і не пекучою.
Несолодкі яблука очистити від шкірки.
У салатник: насипала тонкий шар цибульки, зробила сіточку з майонезу (щоб не багато), потерла на грубу терку яблуко, знову сіточка майонезу і т.д. - яка висота салатника. Останній шар - яблуко, змастити майонезом і засипати тертим сиром.
Це трохи видозмінений французький рецепт (в оригіналі ще варене яйце шарами кладеться, але нам воно видалося зайвим). Дуже сочний і апетитний. І цибуля нікому з гостей не завадила ні разу))). Але його треба готувати безпосередньо перед приходом гостей, бо він тече.
Смачного!

...

ayrin:


Elenochka, а я очень часто беру рецептики с этого сайта.
Лучше, конечно, брать рецепты хозяйки сайта.

...

Alesia:


Тира писал(а):
сама скоро стану не только использовать лук, но и есть)))

Не виноватая я - ці рецепти самі до мене йдуть)))
Тира писал(а):
рецепт засолки свежемороженной селедки в домашних условиях? Только такой, чтоб она была слабосоленой.

Основа рецепту така: на 1 кг риби 2 ст.л. солі без горки. І маленький нюанс - рибку обсушити і змазати олією, і вже потім посипати сіллю. На 3 дні в нульову камеру. Це для червоної риби.
В оселедець ще добавляється трошки цукру. Я можу завтра уточнити, скільки саме, сьогодні вже пізненько звонити.

...

Listensilense:


Привет, я Илона, живу в Тернополе, свобождно говорю и на русском и на украинском ( західнячка все-таки)

...

Тира:


 » О флуде

Информация для свежезарегистрированных пользователей

...

Alesia:


Оселедчик!
Оселедець підготувати, покласти у судочок. Залити приблизно склянкою води, у якій розчинити сіль з розрахунку 2 ст.л. без гірки на 1 кг риби. І в нульову камеру на 3 дні. Можна за бажанням додати лаврушку, перець горошок. Цукор додається, якщо заливати маринадом - це буде спецпосол. А якщо звичайний оселедець - то лише вода і сіль.

...

vita-life:


 » Рецепт: сельдь маринованная

Привіт всім!
Збирається одна в гості. Вирішила сюди на хвилинку заглянуть, а тут оселедці їдять. Я теж тільки-но замаринувала. Маю свій рецепт, який постійно вдосконалювала (смаки змінюються, чи що...) Ділюсь з вами.
Маринад:
Візьміть чарку на 100 грам. і поїхали...
На 1 літр води кидаємо:
півчарки солі,
півчарки оцту,
неповну чарку цукру (по об'єму десь гр.70),
Декілька лаврових листочків,
5 шт. духмяного перцю,
10 шт. чорного пецю-горошку,
5 шт. гвоздики,
чайну ложку з горою меленого коріандру.
Все це закип'ятить і охолодить.
Далі беру розморожені оселедці, мию, викидаю нутрощі і голову, та нарізаю впоперек шматочками. Кладу в маринад і ставлю в холодильник на 10 годин. Потім витягую оселедці з маринаду, складаю в судочок шарами перекладаючи кільцями цибулі. Заливаю олією і придавлюю чимось важкеньким. Так декілька годин постоїть, щоб і цибулька замаринувалась - і можна їсти.
Можна зробити і шматочки філе, тоді час маринування скорочую. Коріандру кидаю багато, бо дуже його люблю. Так що, хто не дуже любить - кидайте менше.
Вже більше року оселедців в магазині не купую, мариную сама.
СМАЧНОГО!

...

ayrin:


 » Рецепт: салат с сельдью

Ну и еще немного в тему про селедку.
Когда-то вычитала такой рецепт. "Селедка под шубой" мне, конечно, нравится больше, но этот салатик тоже очень неплох.

Салат с селедкой

Ингредиенты:
200 г филе селедки (соленой)
300 г картофеля
2 яйца
1 луковица
зелень по вкусу
соль
майонез


Картофель (не очищая) отварить до готовности. Остудить, почистить, нарезать кубиками.
Лук нарезать полукольцами.
Селедку нарезать кубиками.
Яйца нарезать кубиками.
Зелень мелко нарезать.
Смешать селедку, картофель, яйца, зелень.
Если необходимо, немного посолить.
Заправить майонезом.


Лук рекомендуют брать тот, который не горький. Если лук не любите, то можно порезать обычный зеленый лучок.

Я лично несколько раз готовила этот салат. Семье нравится.

...

Регистрация · Вход · Пользователи · VIP · Новости · Карта сайта · Контакты · Настроить это меню