Регистрация   Вход

Украиночки, отзовитесь, кто откуда?

Автономная Республика Крым
4%
4% [ 19 ]
Винницкая область
1%
1% [ 7 ]
Волынская область
1%
1% [ 5 ]
Днепропетровская область
9%
9% [ 39 ]
Донецкая область
11%
11% [ 46 ]
Житомирская область
2%
2% [ 10 ]
Закарпатская область
1%
1% [ 6 ]
Запорожская область
5%
5% [ 21 ]
Ивано-Франковская область
1%
1% [ 6 ]
Киевская область
15%
15% [ 63 ]
Кировоградская область
1%
1% [ 5 ]
Луганская область
4%
4% [ 17 ]
Львовская область
3%
3% [ 13 ]
Николаевская область
2%
2% [ 8 ]
Одесская область
9%
9% [ 36 ]
Полтавская область
2%
2% [ 10 ]
Ровенская область
1%
1% [ 4 ]
Сумская область
2%
2% [ 9 ]
Тернопольская область
0%
0% [ 3 ]
Харьковская область
7%
7% [ 29 ]
Херсонская область
2%
2% [ 10 ]
Хмельницкая область
1%
1% [ 6 ]
Черкасская область
3%
3% [ 13 ]
Черниговская область
1%
1% [ 7 ]
Черновицкая область
0%
0% [ 3 ]

Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?

Vanechka:

» Ровенская обл., Острожский замок

Катерина, зима просто чудова!!!! і щаслива пані теж))))
Кадеточка, ЛАСКАВО ПРОСИМО!!! а ти у нас звідки?

Дівчата, я виклала цю свою екскурсію в іншій темі на форумі, але подумала, що обділити своїх землячок я не можу. Тому, якщо вам буде цікаво, перегляньте.

Острозький замок розташований на вершині пагорба в районному центрі Острог, Рівненської області (Україна). Замок був збудований на місці давньоруського дерев'яного укріплення, зруйнованого монголо-татарами в 1241 році. Спочатку це була вежа-донжон, яка тепер носить назву «Вежа мурована».
Замок протягом XIV-XVI століть був родовим гніздом князів Острозьких, найбагатших магнатів Речі Посполитої тих часів, і найбільшого свого розквіту досяг при Костянтина Івановича Острозького. Острог був одним з головних форпостів Речі Посполитої. Протягом століть замок неодноразово перебудовувався і модернізувався. В даний час ансамбль замку становлять Вежа Мурована (XIV століття), Кругла башта (XVI століття), Богоявленський собор (XV-XVI століття), надбрамна дзвіниця (1905 рік) і фрагменти стін.
Вежа мурована (служила князівським житлом) знаходиться в південно-східній частині замку. Після завершення будівництва в другій половині XIV століття представляла собою донжон, в подальшому декілька разів перебудовувалася і остаточного вигляду прийняла в кінці XIX століття. Зараз вежа являє собою триярусна споруда складена з пісковика і цегли. З півдня, заходу і сходу укріплена контрфорсами, що з'явилися в XV-XVII століттях. В даний час всередині вежі діє краєзнавчий музей.
Кругла башта розташована в південно-західній частині замку. Це триярусна споруда з каменю та цегли укріплена трьома контрфорсами з трапецеїдальним вирізом з боку замкового двору. Верхні яруси обох веж в кінці XVI століття набули ренесансний вигляд.
На території міста Острог, крім замку збереглися кілька об'єктів міських укріплень. До них відноситься Луцька надбрамна вежа і Татарська надбрамна башта. Обидві башти були побудовані у другій половині XV початку XVI століть із піщанику. Це триярусні споруди в плані представляють собою овала з прямокутником. Усередині луцької вежі в даний час розташований музей книги (в саду біля стін замку знаходилася друкарня, де Іван Федоров надрукував Острозьку Біблію - перший повний варіант біблії перекладений на східнослов'янська мову.). Татарська башта збереглася гірше, втрачена значна частина еліптичної частини будівлі.

пізніше розповім про підземелля та Острозьку Академію

...

Alesia:

» Украинское Полесье

Іванка, ти з таким ентузіазмом та захопленням розповідаєш про свої подорожі, що мені захотілося поділитися з вами своїми експедиційними враженнями. Одну статтю про експедицію у Чорнобильську зону я уже розміщувала. Зараз подаю другу, присвячену Українському Поліссю. Я "помучила" трохи своїх колег, учасників експедиції, трохи пошаруділа у літературі. Стаття має загальний пізнавальний характер, хоча й написана чимало років тому)) Може, ще для когось у нас у темі Полісся є такою ж малою батьківщиною і любов'ю, як для мене))

...

Elenochka:

Vanechka писал(а):
Замок князів Острозьких

Ванечка спасибо за просвещение!

Девочки, у нас сегодня в Одессе дождливо, так что поднимаем настроение!
Немного Одесского юмора :
Одесса. Жена - лежащему на диване мужу:
- Сема, ты таки хочешь чаю?
- Да!
- Так встань и завари!
- Тогда нет.
- Так лежи и не ври!
Одесса. Дерибасовская.
- Товарищ еврей, который час?
- Если ви через двое штанов и кальсоны увидели что я еврей, то посмотрите через жилетный карман на часы.
Идут по улице два еврея, один у другого спрашивает:
- Мойша, ты счастлив?
- А что делать?

Одесса. Дерибассовская. По ней мечется взмыленный интеллигент. Подскакивает к одесситу:
- Вы не знаете, где находится почта?
- Знаю. А зачем она вам?
- Хочу послать деньги родителям в Москву.
- Пошлите со мной.
- Нет! Я вас не знаю!
- Не бойтесь, пошлите со мной!
- Нет! Ни в коем случае! Вы меня обманете!
- Пошлите со мной, идиот, я вам покажу где почта!
SMS от жены:

"Милый, короче. В саду надо быть 8:10 - 8:15, значит Машу начать будить в 7:30 - 7:35. Одеть колготки, джинсы темно-синие, футболку из второго ящика снизу, кофточку фиолетовую или малиновую (ящик второй снизу) (все в комоде). Взять с собой: платье розовое - висит в нашем шкафу (отделение рубашек), на маленьких вешалках в твоей стороне, носочки белые, сандалики и в садике ее переодеть. Попробуй сделать два хвостика, резинки в самом верхнем шкафу комода, в белой с каким-то там, вроде, рисунком коробке из под обуви. Наверх, смотри по погоде: либо розовое пальто, фиолетовая шапка, розовый шарф. Либо зеленый пуховик, шапка та же, без шарфа, на ноги новые сапожки. Проверь и приготовь все сейчас, если что звони и спрашивай, я еще не сплю".

Ответ от мужа:
"Я не поведу ее в садик!"

...

Alesia:

Тіра, я постараюся сильно не замудрити)))
При вивченні весільного обряду і загалом шлюбу вирізняється два їх типи - вірілокальний та уксорилокальний. Перший - це закручена назва того, що дружина після весілля перебирається жити в родину молодого. Обов"язковим елементом весільного обряду є перша шлюбна ніч, в українців, зокрема, на тому ж Поліссі, вона зустрічається під назвою "комора". Відповідно, ця шлюбна ніч при вірілокальному обряді відбувається в родині молодого. Уксорилокальний шлюб - це навпаки, проживання молодої сім"ї в родині молодої, і, відповідно, проведення першої шлюбної ночі в хаті молодої.
Такий уксорилокальний шлюб був поширений не лише в певних регіонах України, а також у деяких європейських народів, в Японії (наприклад, в епоху Хейян - раннє Середньовіччя), полінезійців та ін.
Якщо коротко, то уксориколальний (чи матрилокальний) - це проживання молодої пари в родині дружини, зазвичай - з її матір"ю (хоча і не завжди).
З цим типом шлюбу пов"язано багато інших висхідних питань, зокрема, тип правонаслідування і загалом права жінок у суспільстві і т.д. А там і до українського матріархату недалеко)))

...

Тира:

Олеся, дякую, усе зрозумiло))
Alesia писал(а):
права жінок у суспільстві і т.д. А там і до українського матріархату недалеко)))

права женщинам нужны, имхо. И не только в виде удостоверения водителя))
Но.. с одной стороны, "кюхе, киндер, кирхе" - не является обязательными. А с другой стороны.. как сказала одна американская ярая феминистка: "Войну мы выиграли, теперь вынуждены кормить пленных". Это я к:
Катерина-Ф писал(а):
От і керують ніжні охоронительки домашнього вогнища укладкою шпал.

...

Alesia:

Іванка, Тіра, Катруся, дякую вам за компліменти на адресу моєї статті))
Катруся - так, брати Мишаничі - ціла епоха в українській науці!
Я абсолютно згодна з вами щодо сучасного стану жінки в суспільстві. Але це - наслідок певного збочення, на жаль((
Традиційно ж українська жінка користувалася в родині та громаді значно більшою повагою і шаною, мала значно більше прав, ніж у деяких наших сусідів)) І це рудиментарно просто шикарно простежується в народній обрядовості, зокрема, весільній. Навіть у другій половині 19 ст. українські дослідники підкреслювали таку унікальну рису традиційного українського весільного обряду, як привселюдна згода дівчини на шлюб. Цей елемент обряду мав обов"язково бути дотриманий)) Ну і згадайте практику дарувати гарбузи "непідходящим" женишкам)) Навіть звичай іти у свати пізно ввечері в обрядовому фольклорі та численних польових дослідженнях розшифровується так: "щоб люди не бачили відмови" (хоча це пояснення і є дискусійним з наукової точки зору).
І в українській обрядовості зафіксований ще один звичай, аналогів якому у світі треба добряче пошукати - звичай дівчини свататися до хлопця. За усіма народними поясненнями, хлопець не мав права відмовити! Цей український звичай вганяв у ступор дослідників і в романтичному 19 ст.

Ох, дівчата, і ще хочу з вами поділитися - я стала студенткою)) Записалася на одну міждисциплінарну сертифікатну програму при Києво-Могилянці, так що скоро їду на пару)) Не пройшло і 20 років (як пише Катруся) після закінчення Університету, як я знову стала студенткою! Сама собі дивуюся)))

...

Alesia:

Дівчатка, усіх зі святом!
Катерина-Ф писал(а):
Та ні

"Как сказать" Smile
Ох, дівчата, я вам дякую за підтримку з моїм студенством!)) трохи це на авантюру якусь схоже))
Анекдот з життя, моя менша мені сьогодні ввечері розповіла:
- Мама, ти уявляєш, у нас Ваня пішов з продльонки у шкільному взутті! Ну, у тому, яке він переодягає і носить у школі! Як таке можна було не помітити - не уявляю!
(Це були туфлі)) )
Після секундного мовчання я вирішила уточнити:
- А хто його забирав?
- Тато!

Так що у таких анекдотів є реальне підгрунтя)))

...

Метелица:

Alesia писал(а):
Дівчатка, усіх зі святом!

Доброї ночі! І я усіх вітаю зі святом! Здоров.я та щастя Вам!

Vanechka чудові фото)) дуже цікаві))

Alesia писал(а):
Анекдот з життя, моя менша мені сьогодні ввечері розповіла:

От насмішила, Alesia )) Бідна дитина! Але чоловіки, вони, таки, трохи телепні. От у мене теж, зовсім недавно (в грудні) казус з дітьми стався. Причому, може кому він і не зовсім смішним покажеться, але ми реготали так, що трохи в штани не напудили. Розказую:
Діти в мене доволі самостійні (старшому дев’ятнадцять, молодшому дванадцять). З ранку повставали і кожен собі розійшовся/розбіглися – кому куди треба, ніхто нікого не будить, якщо хтось ( я, чи чоловік, вихідний), а рушає собі в день і все. Так от, сплю я якось одного ранку – нарешті вихідний, лафа, чоловік на роботу подався, молодший в школу, - коли чую, як старшенький вигукує з прихожої: «Ма!» да «Ма!», і якось підозріло хрюкає носом – чи плаче, чи регоче, не зрозуміти.
Робити нічого, встаю, чалапаю у прихожу, стою, зіваю і кажу: «Що?». Що ти, сину, тіпа, від матусі хош в таку рань (на годиннику 10.15). «Сину» дивиться на мене, незрозуміло чого істика сльозами і суне мені під очі сапог (я вже не буду казати чоботи, можна?). «Що?» - знов кажу я, і знов зіваю. Ну сапог і сапог, я причому? Я взагалі сон не додивилась. «Чий?» - питає син, якось дуже весело. «Ну твій» - одповідаю я і втрете зіваю, бо якусь дурню дитина питає, чесслово. «А це чий?» - підіймає син другий сапог і з силою стуляє щоки – в когось рветься на волю істерика. «Ну Данили, і що?» - дивлюсь я якось уже «озабочено» на свого старшого. Чи не заболів, бува? « Ма! – повторяє син. – Це мій сапог, а це Данін, ну? Чого мовчиш?». «І що?» - кажу я, здіймаю плечі і тут мій мозок прокидається. «А другий де? Данін другий сапог де?» – питаю я і чую регіт сина: - «У школі!». «Як у школі?.. – кліпаю очима і відбираю в сина обидва сапога. – А твій другий де?». «Так теж у школі!» - каже син, але це, дівчатка, ще не той самий момент, той самий момент, коли ми чуть не «здохли»( пробачте за брутальність) стався тоді, коли ми подзвонили молодшенькому до школи (от чому я пам’ятаю час) і на питання, усе в нього в порядку чи ні, як він дійшов до школи і не сталося з ним бува чогось "странного" , він відповів: «Нормально, а що?».
Тут я зауважу, що старшенький у мене хлопчик 187 см зросту і ножку має сорок шостого розміру, а молодшенький – сорок другого. Як він міг спросоння надіти різні сапоги, це ще зрозуміло, а от як зміг прочалапати в них три часа (до школи півчаса пішої ходи) і не помітити різниці в об’ємі і зовнішньому вигляді – незрозуміло. Коротше, отака в нас сталася історія. Нарочно не придумаешь.

Добраніч, дівчата, бо вже світає, а я ще не сплю)))

...

Dolly:

Верно говорят, что все анекдоты из жизни. Кто из нас не выходил в тапочках на работу? Мне подруга рассказывала как она на работу без юбки ушла. Дело было зимой. Пальто у подруги длинное. Спросонок собираясь на работу, подруга решила не одевать пока юбку, чтоб не испачкать, не помять и т.д. Короче, когда пришла пора выходить, она благополучно одела пальто, благо хоть колготки были теплые, и вышла. Очнулась только возле остановки и побежала одеваться. Хорошо, что коллектив женский, все поржали и за опоздание ничего не было. Но эту историю ей вспоминают до сих пор.

...

Катерина-Ф:

Метелица, Даня, Леся, Very Happy Very Happy Very Happy було й мені таке, я одного разу поперлася на роботу з маминою сумкою: купувала на розпродажі, купила 2 дуже схожі, ще й додаткову знижку виклянчила. Добре, хоч у мами гаманець лежав у сумці з грошима, а то довелося б бігти назад. Ситуація абсолютно як у анекдоті про Вовочку, який у музичну школу з автоматом прийшов. Ото й мені таке вийшло.
Інночко, це ми можемо Dur
Инна Стоянова писал(а):
искали и не нашли. Мужские образы

А от це вже вони можуть. І залюбки роблять
Инна Стоянова писал(а):
герои, которые никак не хотят находиться

Особливо ще й коли drinks
Справляємо посміховинки далі? Тільки не кидайтеся капцями, будь ласочка! Wink
Мій такий скромний кніксен у бік Міносвіти та prv вчителям - не ображайтесь, колеги! - і батькам - тихенько співчуваю.

...

Alesia:

» Рецепт: тесто для пиццы

Пані, панночки, панянки!
Прошу до столу - піцца!
Хочу з вами поділитися рецептом піцци - вірніше, тіста для піцци, яке служить мені вірою і правдою уже майже 15 років. Дуже просте, легко робиться. Тісто у мене розчиняє менша. Чи то її пальченята такі гарячі, чи то дитина дійсно настільки щиро і віддано це робить, але воно виходить суперовим - смачне і легке.

...

Olwen:

Я из Запорожья! Приятно познакомиться!
У меня и тортик есть!

...

Olwen:

» Рецепт: торт "Прекрасная Мария"

Vanechka писал(а):
Як то не треба? ТРЕБА!!!!!! як там говориться, нашу фігуру вже нічого не спортить і навідь, тортик)))

Добре! Записуйте!

...

Olwen:

Дівчата, заходьте в гості почитати про мій улюблений острів - Хортицю.
Читати

...

Elenochka:

Девочки, мне тут друг по-инету прислал заметку - слишком впечатлительным не читать...

"Статистика"

Количество врачей в США - 700 000.
Количество смертей по причине медицинских ошибок - 120 000.
На одного врача приходится 0.171 смерть.

А теперь - об оружии.

Количество людей, владеющих оружием в США 80000000. Да - это 80 млн!
Количество случайных смертей, связанных с использованием оружия в год среди всех возрастных групп 1500.
Количество смертей на одного владельца оружия 0,0000188.

Таким образом, врач примерно в 9000 раз опаснее владельца оружием.
Факт: оружием владеет не каждый, но почти у каждого есть врач!
Это означает, что риск быть убитым врачом превышает в 80 раз риск быть застреленным!

Не желая травмировать широкую публику, Я решил не оглашать статистику о юристах, поскольку подобный шок может вызвать панику, что приведёт к увеличению количества обращений к врачам!

...

Регистрация · Вход · Пользователи · VIP · Новости · Карта сайта · Контакты · Настроить это меню