Регистрация   Вход

Украиночки, отзовитесь, кто откуда?

Автономная Республика Крым
4%
4% [ 19 ]
Винницкая область
1%
1% [ 7 ]
Волынская область
1%
1% [ 5 ]
Днепропетровская область
9%
9% [ 39 ]
Донецкая область
11%
11% [ 46 ]
Житомирская область
2%
2% [ 10 ]
Закарпатская область
1%
1% [ 6 ]
Запорожская область
5%
5% [ 21 ]
Ивано-Франковская область
1%
1% [ 6 ]
Киевская область
15%
15% [ 63 ]
Кировоградская область
1%
1% [ 5 ]
Луганская область
4%
4% [ 17 ]
Львовская область
3%
3% [ 13 ]
Николаевская область
2%
2% [ 8 ]
Одесская область
9%
9% [ 36 ]
Полтавская область
2%
2% [ 10 ]
Ровенская область
1%
1% [ 4 ]
Сумская область
2%
2% [ 9 ]
Тернопольская область
0%
0% [ 3 ]
Харьковская область
7%
7% [ 29 ]
Херсонская область
2%
2% [ 10 ]
Хмельницкая область
1%
1% [ 6 ]
Черкасская область
3%
3% [ 13 ]
Черниговская область
1%
1% [ 7 ]
Черновицкая область
0%
0% [ 3 ]

Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?

Катерина-Ф:

Барышни, всем приветики!
Саида, с возвращением в нашу теплую (правильнее сказать, уже согревшуюся! Wink ), слегка подзамерзшую компанию! Flowers Спасибо тебе, дорогая, за ролик! Да, как говорит моя подруга, это мы, два коты... Wink Вот и мы разделили московское стихийное бедствие, правда, к нам оно пришло не с Баренцева моря, но неприятностей доставило не меньше, чем москвичам.
Я вчера только порадовалась, что в Приазовье наконец-то вернулась весна - и на тебе: ночью выпал снег (правда, небольшой), а днем срывался ледяной дождь, и сейчас временами срывается тоже, крупой бьет в лицо, как говорят те, кто был на улице. И чувствует моя... кхм, пятая точка Wink , светит нам очередное ежегодное обледенение. Правда, в прежние годы оно в феврале, а не в конце марта бывало. Ой, не хорошо это: опять падеж на склоне к моей работе. Не зря возле нас на площадке уже неделю карета "скорой" "отдыхает". nus

...

Люция:

Здравствуйте, украиночки! Смотрю, всем с весной "повезло".

г. Хабаровск 28.03.2013 г.
У нас тоже циклон как обычно в марте. Снега намело, решила с работы из окна заснять.

Вид живописный, чуть ли не зимняя сказка.

P.S. Если что, я работаю не в лесу, просто вид из окна такой.)))

...

Люция:

Катерина-Ф писал(а):
Люция, с возвращением!

Спасибо!
Катерина-Ф писал(а):
Красивый вид у тебя из окошка! По мне, правда, лучше на него смотреть на фото, чем идти мимо него с работы.

Спасибо еще раз.))) Там все не так страшно. Просто участок перед зданием лет 30 назад решили засадить елочками. Красиво и все такое. А они возьми и вырасти, чуть ли не бурелом, ухаживать никто не хочет, но участок относительно небольшой. Персональный лесочек.))) Там у нас даже персональная белка завелась. Я ее правда не видела, мне рассказывали, даже кормушку для нее сделали хлебосольные работники. Куда эта белка перекочевала, не знаю.)))
Катерина-Ф писал(а):
А когда же она начаться-то должна по календарю? Т.е. обычно когда тепло приходит?

А уже тепло. Относительно. Не сильно ниже нуля. Но в последние дни марта обязательно наметет сугробов. Это закон. А потом и весна самая настоящая и долгожданная. Все наметенное за март начнет таять чуть ли не весь апрель. Лужи, грязь, брызги. Романтика...

...

Yanita Vladovitch:

Случайно наткнулась в интернете

...

Оксаночка:

» г.Кривой Рог

Кривий Ріг - моє місто.

Хочу показать вам свой город.

...

Elenochka:

Всем привет!
А у нас на выходные обещали +16..... Вы думаете синоптики наконец сказали правду? Правильно думаете: они обнадежили, вселили надежду, а потом очень долго смеялись над несчастными обманутыми Одесситами....

Вот немного Одесского юмора, для поднятия настроения....

Что делает одессит узнав что его гараж будут сносить? Правильно, - дает объявление: "Продам гараж"...
- Это правда, что в Одессе всегда отвечают вопросом на вопрос?
- Кто вам это сказал?!
На рынке:
- Сколько стоит эта лошадь?
- Но это курица, мадам.
- Я смотрю на цену.

...

Оксаночка:

Леди, напоминаю - сегодня в ночь с 30 на 31 марта Украина переходит на летнее время. Что лично меня не может не радовать, т.к. ночная смена будет на целый час меньше)) Laughing

...

Alesia:

Баришні, підкажіть - годинник треба перевести на годину назад? Бо я наперевожу... Smile Якось була в мене історія)) Перевели годинник, але мене персонально забули попередити)) Встала я як завжди - добре, що у дітей канікули)) Приготувала їм сніданок, поцілувала обох у сонні мордочки, поїхала на роботу. Їду - щось так класно, вулиці порожні, тролейбуси не їдуть - бігають, на перехресті Московської і бульвару Лесі машин немає... Зайшла на роботу, вахтер мені каже: щось Ви рано сьогодні)) Я ще й здивувалася про себе - чого це рано, як завжди)) Навіть коли включила комп і побачила інший час - навіть тоді не здогадалася)) І коли підняла колег іти у їдальню, і народ почав жартувати наді мною - теж не здогадалася)) І лише коли народ, дивлячись на мою незрозумілу реакцію, в лоб запитав: Леся, ти взагалі годинник перевела??? - лише тоді я шльопнула себе по лобі і сказала: "Семён Семёнич..."
І думка одна в голові: як добре, що канікули... а то випхала би мати двох дітей в школу о сьомій ранку))
Так що підкажіть мені, будь ласка, уклінно прошу))

...

Vanechka:

» Пост. Оладьи

Привіт!!!
Лесь, в 8 ранку (по старому) буде 9 (по новому). Крадуть в нас годинку)))
Нарешті я нагулялася зимовим Львовом, відпочила з дороги, відпрацювала на пробному ЗНО..... і прийшла з рецептами пісних страв.

І так, ОЛАДКИ ПІСНІ З Чорничним Кисилем.

Інгредієнти:
вода - 250мл.;
борошно - 1,5 склянки;
дріжджі сухі - 1ч. ложка;
цукор - 1,5 ст. ложки;
сіль.
Приготування:
Теплу воду змішати з цукром і дрібкою солі, додати дріжджі з борошном. Дріжджі беру сухі швидкодіючі "Саф-момент".
Сухі дріжджі потрібно спочатку розвести в теплій воді з цукром і коли вони почнуть діяти, додати борошно.
Замісити ложкою тісто, накрити вологим рушником і залишити в теплому місці поки тісто не підніметься (близько години). Тісто буде відносно рідке, тому воно повинно піднятися пухирчастої шапкою.

Як вариться кисіль знають усі, я думаю. Я робила його з чорничного варення.

СМАЧНОГО!!!

...

Vanechka:

» Пост. Печеная тыква

Alesia писал(а):
Дріжджі з борошном розвести у якій кількості води? У цих 250 мл?

я розводила у 250 мл.

Пропоную пісний рецепт №2. Приготувала щойно.

Гарбуз з медом і корицею.
Гарбуз нарізається лузочками, викладаються на покрите пергаментним папером деко. (Я ще змащую папір оливковою олією)Зверху гарбуз посипати ванільним цукром і корицею, та поливаємо медом. Випікати в духовці 30 хвилин при температурі 205 градусів.

...

Тира:

Vanechka писал(а):
Гарбуз з медом і корицею.

Какая красота! Про вкус не спрашиваю, потому что и так ясно, что вкуснятина!
Жаль, у меня тыква испортилась((( Вот пока целая, может лежать на балконе хоть до морковкиного
заговенья. А стоит только раз чикнуть (для каши или оладий), то все, остальное портится((

...

Vanechka:

» Юмор: ругаемся по-львовски))

Тира писал(а):
потому что и так ясно, что вкуснятина!

дуже смачно
Оксаночка писал(а):
видеоролик о моём городе

в мене нічого не показує(((

сьогодні наштовхнулася в інеті!

НАЙНЕЦЕНЗУРНІШИЙ ПОСТ ТИПОВОГО ЛЬВОВУ!

В українській мові матюків бути не повинно. Матюки - це типово російські речі.
Тим більш, що лайок у нас і своїх досхочу! Лайки і прокльони належать до оригінального витвору львівського балаку і мірою
своєї оригінальності не мають аналогів у жодному іншому жаргоні українського
міста.

Найчастіше вживалися прокльони, які не стосувалися когось або чогось конкретного:
КУРВА МАТЬ ЗАСРАНА, ЙОЖ ТВОЯ НОГА, КУРЧА БЕЛЯ, КУРЧА ЛЯҐА, КУРЧА ЛІМОНАДА, ПСЯ КОСТЬ СЛЬОНОВА, ХУЛЄРА, ЯСНИЙ ҐВІНТ, ЯСНА ДУПА, КУРВА В ДУПУ, ПЕРДОЛЬОНА, ТИЦЬ-ПЕРДИЦЬ (останній вираз із приходом більшовиків збагатився такою формою: "тиць-пердиць по-рускі здрасті").
За допомогою таких слів та виразів наші галицькі батяри демонстрували свій емоційний стан, викликаний тою чи іншою причиною, але переважно ці словечка не стосувалися нічого
конкретного, а отже, вони не конче були породжені негативними почуттями.
Наприклад:"О курча, яка файна дівка!"

Такі вирази, як СРАКА-БАНЬКА, СРАКА-МОТИКА, СРАКА-ПЕРДЯКА, СРАЛО-ПЕРДІЛО вживалися тоді, коли хтось бажав сказати співрозмовникові, що він меле дурниці або дещо відходить від теми.

Найпопулярнішими словечками у лайці львівського балаку були фрази саме з використанням таких слів як ГІВНО, СРАКА, ДУПА.

Незадоволення до чогось виражалося у фразах
ДО СРАКИ,
ДО ЯСНОЇ ДУПИ,
ТО МЕНІ ПОТРІБНО ЯК ДО ДУПИ ДВЕРЦІ,
ГІВНА ВАРТЕ,
ГІВНО ПРАВДА,
В СРАЦІ БУВ - ГІВНО ВИДІВ.

Недовіра до чогось
СРАЛИ МУХИ - ВЕСНА БУДЕ.

Ці ж слова фігурують також у безлічі порівнянь:
ВПАВ ЯК СЛИВКА У ГІВНО,
ДО ДУПИ ТАКА ДУПА ЖИ ЯК ПЕРДНЕ ТО НЕ СМЕРДНЕ.

При цьому слово ДУПА мало безліч значень.
Наведу лише частину:
1.ДУПА - частина тіла на якій сідається
2.Жіночий статевий орган (ЛЮСЬКА ДАЛА МЕНІ ДУПУ)
3.Жінка, як об'єкт сексуального зацікавлення (О, ТА НУСЬКА ФАЙНА ДУПА)
4.Про когось, хто є недорайдою чи то пак офермою
(БОРЩ БЕЗ МНЄСА ТО Є ЗУПА, ХЛОП БЕЗ ВУСІВ ТО Є ДУПА;
ТА З НЬОГО ТАКИЙ ДУПИК, ЩО СТРАХ)
5.Жінка, що належить комусь іншому (ЧИЯ ТО ДУПА? СТЕФКОВА?)
6.У значенні спини (СВІТ ПОВЕРНУВСЯ ДО МЕНЕ ДУПОЮ)
7.ВЗЯТИ ЗА ДУПУ - до чогось примусити
8.ЙОМУ БРАКУЄ ТІЛЬКИ ДРУГОЇ ДУПИ (те саме що йому бракує тільки пташинонго
молока)
9.ЦІЛУВАТИ КОГОСЬ У ДУПУ - підлизуватися
10.ТЕМНО ЯК У МУРИНА В ДУПІ
11.У значенні серця (ЦЕ ТІШИТЬ МОЮ ДУПУ)
12.ДОБРАТИСЯ ДО ЧИЄЇСЬ ДУПИ (поквитатися)
13.ДУПА ВОЛОВА; ДУПА З ВУХАМИ (нездара)
14.ДУПА З ЯЙЦЯМИ (про вольову жінку)
15.ГРИЗТИ ДУПУ (нарікати на щось, шкодувати)
16.П'ЯНИЙ В ДУПУ, П'ЯНИЙ У ШТИРИ ДУПИ
17.ВИГЛЯДАЄ ЯК ДУПА (про когось, хто зле виглядає)

Місячні львівські дівчата називали
цьоткою,
кажучи:
нині в мене цьотка;
цьотка приїхала - грання не буде.

Серед прокльонів вирізнялися також евфемізми, що мають на меті замінити
непристойні слова іншими, які їх лише нагадують.
Так з'явилися замінники слова
КУРВА - КУРЧА; КУРДИ МОЛІ; КУРНА ХАТА; КУРТКА НА ВАТІ.
Останню фразу полюбляв уживати Ігор Білозір.

А ось приклади вищого пілотажу метафоричної лайки:

1.НАЙ БИ ТЯ НАГЛА ЧОРНА КАВА ЗАЛЄЛА.
2.АБИСЬ СЯ В ПРЕЦЕЛЬ СКРУТИВ (прецель - бублик у вигляді вісімки).
3.АБИСЬ СПУХ ЯК НИТКА.
4.АБИСЬ РОЗПАВСЯ НА КАВАЛКИ А ІНАКШЕ ЗРІССЯ.
5.АБИСЬ СКАПАВ ЯК СВІЧКА.
6.НАЙ БИ ТІ ВСІ ЗУБИ ВИПАЛИ ОКРІМ ОДНОГО, ЯКИЙ БИ ТЕБЕ БОЛІВ УСЕ ЖИТТЯ.

Ю.Винничук "Лаймося по-львівськи"

P.S.-найсмішніше, що деякі з них ми часом вживаємо вдома)))

...

greta-nata:

» 1 апреля - День смеха

Привіт, україночки! Усіх вітаю з самим веселим святом - Днем Сміху, також одеситок з щорічною Юмориною, в цей день обов"язково проходять гуляння в південній столиці. Мене цікавило звідки пішло це мегасвято і хто і коли став першим його відмічати, в неті знайшла таку довідку:

Перші спогади про день на честь Бога сміху відносяться ще до Давнього Риму.
Традиція першоквітневих жартів в Європі з’явилася в XVI віці. У Франції в 1564 році Карл ІХ видав наказ, за яким свято Нового Року необхідно було перенести з 1 квітня на 1 січня. Деякі люди продовжували святкувати Новий рік першого квітня і тому інші почали над ними жартувати, даруючи порожні подарунки. Сонце в цей час, знаходилося в сузір’ї Риб. З того часу кумедні квітневі витівки стали називатися у Франції “Квітнева риба” (хоча насправді, виникнення такої назви, як “квітнева риба” нікому остаточно невідомо. Цей варіант лише припущення).
Коли і як це свято потрапило до нас – невідомо. Але відомо, що в Росії, наприклад, вже в кінці XVIII сторіччя з’явилися наступні рядки О.Пушкіна:
“…Брови царь нахмуря,
Говорил вчера:
“Повалила буря
Памятник Петра”.
Тот перепугался:
“Я не знал! Ужель?”
Царь расхохотался:
“Первый, брат, апрель…”

Перше квітня в Україні.
Як припускають науковці, до нас це свято прийшло з Німеччини, імовірно, на початку XVIII ст. Його називали ще брехливим днем або Марією-брехухою – одним із народних прізвиськ Марії Єгипетської святої VI ст., день вшанування якої за старим стилем збігається з 1 квітня.

...

Elenochka:

» Одесса: Юморина-2013

greta-nata писал(а):
Усіх вітаю з самим веселим святом - Днем Сміху, також одеситок з щорічною Юмориною, в цей день обов"язково проходять гуляння в південній столиці.

Сегодня не просто очередная юморина.
Сегодня 40 лет юморине!!!!
В этом году пройходит юбилейная, сороковая, Юморина. Нынешний праздник пройдет под лозунгом "Все придумано в Одессе"!

По традиции "Юморина 2013" началась в 12.00 возле театра Оперы и балета и закончится дискотекой на Куликовом поле, которая состоится поздно вечером.

Согласно программе Юморины 2013, сначала состоялся Парад Юмора - самое масштабное карнавальное шествие. Он начался на Соборной площади, прошел через Дерибасовскую и закончился на Екатерининской площади.

В 2013 году, как и в предыдущие годы празднования Юморины, власти города запланировала открытие нового памятника, которое проводилось во дворе Литературного музея (это тот дворик со скульптурами, про который я выставляла фотографии).

Заключительным этапом празднования "Юморина 2013" станут гала-концерты с участием известных артистов и звезд, которые состоятся на Куликовом поле и Приморском бульваре.

Концерты закончатся праздничным фейерверком.

...

Vanechka:

» Пост. Пирог с рисово-рыбной начинкой

Гуморина суперова!!!! як в вас тепло?! ех ХОЧУ!!!!

Прийшла із ще одним рецептом до посту.

Пиріг з рисово-рибною начинкою.

Тісто:
2 склянки борошна
100 мл води
50 гр дріжджів
50 мл олії

Начинка:
2 склянки рису
1 банка сардини
2 цибулини
сіль, перець

Борошно насипати в миску гіркою. В середині гірки зробити дірочку, в яку подрібнити дріжджі і залити 50 мл води. Коли дріжджі почнуть бродити додати олію, воду(ще 50 мл) і замісити тісто. Поставити його в тепле місце на 40 хв.
Тим часом відварити 2 склянки рису, порізати кубиками та підсмажити на олії цибулю. Все це добре вимішати додавши сардину. Сіль і перець додаємо на свій смак.
Тісто поділити на 2 рівні частини і тонко розкатати. Один листок тіста викладаємо на вкрите пергаментним папером деко. На тісто викладаємо начинку і зверху знову покриваємо тістом.( Краї тіста скріпити між собою)
Випікати 40 хвилин при температурі 205 градусів.
(рецепт придумала сама, вийшло дуже смачно. За вечір пирога не стало )

...

Регистрация · Вход · Пользователи · VIP · Новости · Карта сайта · Контакты · Настроить это меню