Украиночки, отзовитесь, кто откуда? |
| Автономная Республика Крым |
|
4% |
[ 19 ] |
| Винницкая область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Волынская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Днепропетровская область |
|
9% |
[ 39 ] |
| Донецкая область |
|
11% |
[ 46 ] |
| Житомирская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Закарпатская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Запорожская область |
|
5% |
[ 21 ] |
| Ивано-Франковская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Киевская область |
|
15% |
[ 63 ] |
| Кировоградская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Луганская область |
|
4% |
[ 17 ] |
| Львовская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Николаевская область |
|
2% |
[ 8 ] |
| Одесская область |
|
9% |
[ 36 ] |
| Полтавская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Ровенская область |
|
1% |
[ 4 ] |
| Сумская область |
|
2% |
[ 9 ] |
| Тернопольская область |
|
0% |
[ 3 ] |
| Харьковская область |
|
7% |
[ 29 ] |
| Херсонская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Хмельницкая область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Черкасская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Черниговская область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Черновицкая область |
|
0% |
[ 3 ] |
Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?
Катерина-Ф:
Барышни, всем приветики!
Саида, с возвращением в нашу теплую
(правильнее сказать, уже согревшуюся!
), слегка подзамерзшую компанию!

Спасибо тебе, дорогая, за ролик! Да, как говорит моя подруга, это мы, два коты...

Вот и мы разделили московское стихийное бедствие, правда, к нам оно пришло не с Баренцева моря, но неприятностей доставило не меньше, чем москвичам.
Я вчера только порадовалась, что в Приазовье наконец-то вернулась весна - и на тебе: ночью выпал снег (правда, небольшой), а днем срывался ледяной дождь, и сейчас временами срывается тоже, крупой бьет в лицо, как говорят те, кто был на улице. И чувствует моя... кхм, пятая точка

, светит нам очередное ежегодное обледенение. Правда, в прежние годы оно в феврале, а не в конце марта бывало. Ой, не хорошо это: опять падеж на склоне к моей работе. Не зря возле нас на площадке уже неделю карета "скорой" "отдыхает".
...
Люция:
Здравствуйте, украиночки! Смотрю, всем с весной "повезло".
г. Хабаровск 28.03.2013 г.
У нас тоже циклон как обычно в марте. Снега намело, решила с работы из окна заснять.
Вид живописный, чуть ли не зимняя сказка.
P.S. Если что, я работаю не в лесу, просто вид из окна такой.)))
...
Люция:
Катерина-Ф писал(а):Люция, с возвращением!
Спасибо!
Катерина-Ф писал(а):Красивый вид у тебя из окошка! По мне, правда, лучше на него смотреть на фото, чем идти мимо него с работы.
Спасибо еще раз.))) Там все не так страшно. Просто участок перед зданием лет 30 назад решили засадить елочками. Красиво и все такое. А они возьми и вырасти, чуть ли не бурелом, ухаживать никто не хочет, но участок относительно небольшой. Персональный лесочек.))) Там у нас даже персональная белка завелась. Я ее правда не видела, мне рассказывали, даже кормушку для нее сделали хлебосольные работники. Куда эта белка перекочевала, не знаю.)))
Катерина-Ф писал(а):А когда же она начаться-то должна по календарю? Т.е. обычно когда тепло приходит?
А уже тепло. Относительно. Не сильно ниже нуля. Но в последние дни марта обязательно наметет сугробов. Это закон. А потом и весна самая настоящая и долгожданная. Все наметенное за март начнет таять чуть ли не весь апрель. Лужи, грязь, брызги. Романтика...
...
Yanita Vladovitch:
Случайно наткнулась в интернете
...
Оксаночка:
» г.Кривой Рог
Кривий Ріг - моє місто.
Хочу показать вам свой
город.
0.17 – въезд в Кривой Рог с Днепропетровского шоссе.
Впереди шикарный мост. Когда он ещё не был построен, все въезжающие были вынуждены часами простаивать перед ж.д. переездом, ожидая пока протянутся длиннющие поезда. Сначала в одну сторону, потом в другую, потом ещё пара тепловозов, дрезина, и опять поезд. Тогда казалось, что возвращаясь от бабушки, мы будем стоять в пробке вечно)) Чтобы занять нас с сестрой хоть чем-то, отец предлагал игру - сосчитать, пока они медленно тяяянутся грохоча мимо, сколько вагонов в поезде (обычно 55 или 57), а потом сравнить подсчеты. Кто бы знал, что это станет моей профессией и я буду руководить ж.д. перевозками))
0.20 – мост Скоростного трамвая через ставок-отстойник.
В отстойник сбрасывают очищенную-преочищенную воду металлургического производства. Типа зейлёная зона)) Когда-то на бережке фунциклировали ресторан Поплавок, а по другую сторону пляж с грибочками от солнца и горкой, по которой можно было съезжать прямо в воду. В которой присутствовали и присутствуют, я так думаю, элементы практически всей таблицы Менделеева))
0.30 – Государственный Цирк.
Хорошо, что наша детка уже выросла и мне не нужно с замирающим сердцем смотреть, как в антракте она взлетает на качелях под купол цирка, перед этим устроив форменную истерику «Хачу покататца-а-а!!!» или оттягивать её силой от хищника или удава, с которым она обязательно должна сфотографироваться же ж)) А о целой куче клоунских поролоновых носов и ушей, валяющихся по всему дому, я вообще молчу. Зато у нас никогда не было проблемы во что нарядить толпу гостей на Новый год. Причем всю))
0.32 – Цветочные часы.
Они у нас недавно, но очень органично вписались, словно всегда там и были. По пути на работу или с работы очень приятно узнавать по ним время.
0.36 – Памятник легендарному основателю города казаку Рогу.
*
взяла в руки гусли и перебирает струны* Давно это было...
Цитата:В те годы, когда гремела на Украине слава о Сечи Запорожской. Били казаки турков и татар, защищали южные рубежи страны от врагов разных. А приходила старость – оставались на жительство в широких степях украинских.
Вот так, на склоне лет, храбрый казак – сечевик на имя Рог облюбовал место для своего жилья, красивое, тихое. Как раз там, где в Ингулец впадает Саксагань. Стал мало-помалу хозяйствовать. И кто ни проходил мимо, обязательно поворачивает в сторону Рога. И поскольку лишился казак в бою одного глаза, то и прозвали его в народе Кривым. Бывало, возвращаются чумаки из Крыма, куда по соль ездили, спросит кто-нибудь: «А не завернуть ли нам к Кривому Рогу (чумацкий путь недалеко проходил) или, может быть, дальше поедем?»
- Остановимся, остановимся, - звучали голоса. – Как же пропустить старого казака – рубаку.
Уважали чумаки казака Рога. За гостеприимство и хлебосольство, за добродушие и за табак – самосад крепкий, которым он всегда угощал своих гостей.
А еще за рассказы многочисленные и интересные о походах казацких, о боях жарких, о славной жизни Сечи Запорожской, о том, как в турецкой неволе был и как бежал оттуда с товарищами – побратимами своими. А рассказчик он был чудесный. Бывало, до поздней ночи сидят чумаки и другие путешественники и все слушают, слушают…
Шли годы. Вокруг хутора казака Рога начали вырастить новые селения. Вскоре здесь уже было целое село. Уже и старого казака не стало, а название осталось – Кривой Рог.
0.38 – Паровоз.
Самый настоящий)) Это чудо стоит на площади перед ж.д. вокзалом. Во время Великой Отечественной Войны он перевозил военные грузы. Когда бы мимо него не проходил, на нем всегда лазят дети, всегда кто-то фотографируется.
0.46 – Спасо-Преображенский Кафедральный собор.
Собор – крестокупольный, с 9 куполами в честь 9 ангельских чинов. Храм двухэтажный. На нижнем проводятся богослужения. Здесь хранится множество икон с мощами святых. Среди них есть иконы Георгия Победоносца, Николая Чудотворца, святой мученицы Варвары, блаженной Матроны Московской и другие. Икона Иоанна Воина, которая находится там же, является чудотворной. Ее передали почерневшей из одного из музеев. Однако в 2004 году на второй день Пасхи икона обновилась, и проявился лик святого Иоанна.
Если что, то замаливать грехи сюда))))
0.56 – Свято-Георгиевская колокольня, построена в честь погибших воинов в Великой Отечественной войне.
1.02 – Лодочная станция.
Построена в середине ХХ столетия на левом берегу, парка газеты "Правда" и была открыта в мае 1957 года. Раньше на станции была возможность всего за 30 копеек покататься на лодке. Станция стала главным объектом посещения для молодоженов. Не один десяток свадеб прошло через этот уголок Кривого Рога, а открытки, марки и фотографии с изображением достопримечательности можно было купить в любом почтовом отделении. Летом все так же работает прокат лодок и катамаранов.
1.05 – площадь Освобождения.
1.12 – Криворожский национальный университет.
В нём учились моя сестра, кум, кума и через одного все мои знакомые. А теперь и моя дочь))
1.22 – Памятник воину-освободителю – визитная карточка Кривого Рога.
1.30 – Театр драмы и музыкальной комедии им. Т. Г. Шевченко работает для своего зрителя с 1934 года. Его репертуар могут оценить по достоинству любители классической оперы и оперетты, водевилей и произведений русской и украинской драматургии.
1.38 – микрорайон Восточный.
Погляд з куширiв)) У нас весь город так. Между микрорайонами пустыри, балки, свалки и т.д. и т.п.
Кстати, с воображением у наших градостроителей тоже не очень, поэтому мы имеем мкрн.Восточный-1, Восточный-2, Восточный-3, также Солнечный-1...-5,-6 и т.д. Зато аж на 120км растянулись)))))))
2.00 – Телевизионная вышка.
2.12 – Музыкальный фонтан, причем это уже второй в городе, а первый на площади Советской перед Домом Советов.
2.18 – металлургическое производство, т.е. АрселорМиттал Кривой Рог.
2.36 – Памятник, посвященный мифическому герою легенды о Данко из рассказа «Старуха Изергиль».
Цитата:В произведении Горького, рассказ о Данко построен как аллегория пути людей к лучшей, справедливой жизни, из мрака к свету. Обратите внимание на слова:
«Что сделаю я для людей?! – сильнее грома крикнул Данко. И вдруг он разорвал руками себе грудь и вырвал из неё своё сердце и высоко поднял его над головой. Оно пылало так ярко, как солнце, и ярче солнца, и весь лес замолчал, освещенный этим факелом великой любви к людям, а тьма разлеталась от света его и там, глубоко в лесу, дрожащая, пала в гнилой зев болота…
Наш криворожский Данко с высоко поднятой рукой, в которой он держит пылающее сердце, символизирует боевой и трудовой героизм жителей Кривого Рога.
…Данко всегда был впереди.
И сердце его все пылало, пылало…
М. Горький.
Вот такая видеооткрытка моего города, в которую, к сожалению, не вошли ещё очень многа моих любимых мест и достопримечательностей, так сказать личного характера))
...
Elenochka:
Всем привет!
А у нас на выходные обещали +16..... Вы думаете синоптики наконец сказали правду? Правильно думаете: они обнадежили, вселили надежду, а потом очень долго смеялись над несчастными обманутыми Одесситами....
Вот немного Одесского юмора, для поднятия настроения....
Что делает одессит узнав что его гараж будут сносить? Правильно, - дает объявление: "Продам гараж"...
- Это правда, что в Одессе всегда отвечают вопросом на вопрос?
- Кто вам это сказал?!
На рынке:
- Сколько стоит эта лошадь?
- Но это курица, мадам.
- Я смотрю на цену. ...
Оксаночка:
Леди, напоминаю - сегодня в ночь с 30 на 31 марта Украина переходит на
летнее время. Что лично меня не может не радовать, т.к. ночная смена будет на целый час меньше))
...
Alesia:
Баришні, підкажіть - годинник треба перевести на годину назад? Бо я наперевожу...

Якось була в мене історія)) Перевели годинник, але мене персонально забули попередити)) Встала я як завжди - добре, що у дітей канікули)) Приготувала їм сніданок, поцілувала обох у сонні мордочки, поїхала на роботу. Їду - щось так класно, вулиці порожні, тролейбуси не їдуть - бігають, на перехресті Московської і бульвару Лесі машин немає... Зайшла на роботу, вахтер мені каже: щось Ви рано сьогодні)) Я ще й здивувалася про себе - чого це рано, як завжди)) Навіть коли включила комп і побачила інший час - навіть тоді не здогадалася)) І коли підняла колег іти у їдальню, і народ почав жартувати наді мною - теж не здогадалася)) І лише коли народ, дивлячись на мою незрозумілу реакцію, в лоб запитав: Леся, ти взагалі годинник перевела??? - лише тоді я шльопнула себе по лобі і сказала: "Семён Семёнич..."
І думка одна в голові: як добре, що канікули... а то випхала би мати двох дітей в школу о сьомій ранку))
Так що підкажіть мені, будь ласка, уклінно прошу))
...
Vanechka:
» Пост. Оладьи
Привіт!!!
Лесь, в 8 ранку (по старому) буде 9 (по новому). Крадуть в нас годинку)))
Нарешті я нагулялася зимовим Львовом, відпочила з дороги, відпрацювала на пробному ЗНО..... і прийшла з рецептами пісних страв.
І так,
ОЛАДКИ ПІСНІ З Чорничним Кисилем.
Інгредієнти:
вода - 250мл.;
борошно - 1,5 склянки;
дріжджі сухі - 1ч. ложка;
цукор - 1,5 ст. ложки;
сіль.
Приготування:
Теплу воду змішати з цукром і дрібкою солі, додати дріжджі з борошном. Дріжджі беру сухі швидкодіючі "Саф-момент".
Сухі дріжджі потрібно спочатку розвести в теплій воді з цукром і коли вони почнуть діяти, додати борошно.
Замісити ложкою тісто, накрити вологим рушником і залишити в теплому місці поки тісто не підніметься (близько години). Тісто буде відносно рідке, тому воно повинно піднятися пухирчастої шапкою.
Як вариться кисіль знають усі, я думаю. Я робила його з чорничного варення.
СМАЧНОГО!!! ...
Vanechka:
» Пост. Печеная тыква
Alesia писал(а):Дріжджі з борошном розвести у якій кількості води? У цих 250 мл?
я розводила у 250 мл.
Пропоную пісний рецепт №2. Приготувала щойно.
Гарбуз з медом і корицею.
Гарбуз нарізається лузочками, викладаються на покрите пергаментним папером деко. (Я ще змащую папір оливковою олією)Зверху гарбуз посипати ванільним цукром і корицею, та поливаємо медом. Випікати в духовці 30 хвилин при температурі 205 градусів.
...
Тира:
Vanechka писал(а):Гарбуз з медом і корицею.
Какая красота! Про вкус не спрашиваю, потому что и так ясно, что вкуснятина!
Жаль, у меня тыква испортилась((( Вот пока целая, может лежать на балконе хоть до морковкиного
заговенья. А стоит только раз чикнуть (для каши или оладий), то все, остальное портится((
...
Vanechka:
» Юмор: ругаемся по-львовски))
Тира писал(а):потому что и так ясно, что вкуснятина!
дуже смачно
Оксаночка писал(а):видеоролик о моём городе
в мене нічого не показує(((
сьогодні наштовхнулася в інеті!
НАЙНЕЦЕНЗУРНІШИЙ ПОСТ ТИПОВОГО ЛЬВОВУ!
В українській мові матюків бути не повинно. Матюки - це типово російські речі.
Тим більш, що лайок у нас і своїх досхочу! Лайки і прокльони належать до оригінального витвору львівського балаку і мірою
своєї оригінальності не мають аналогів у жодному іншому жаргоні українського
міста.
Найчастіше вживалися прокльони, які не стосувалися когось або чогось конкретного:
КУРВА МАТЬ ЗАСРАНА, ЙОЖ ТВОЯ НОГА, КУРЧА БЕЛЯ, КУРЧА ЛЯҐА, КУРЧА ЛІМОНАДА, ПСЯ КОСТЬ СЛЬОНОВА, ХУЛЄРА, ЯСНИЙ ҐВІНТ, ЯСНА ДУПА, КУРВА В ДУПУ, ПЕРДОЛЬОНА, ТИЦЬ-ПЕРДИЦЬ (останній вираз із приходом більшовиків збагатився такою формою: "тиць-пердиць по-рускі здрасті").
За допомогою таких слів та виразів наші галицькі батяри демонстрували свій емоційний стан, викликаний тою чи іншою причиною, але переважно ці словечка не стосувалися нічого
конкретного, а отже, вони не конче були породжені негативними почуттями.
Наприклад:"О курча, яка файна дівка!"
Такі вирази, як СРАКА-БАНЬКА, СРАКА-МОТИКА, СРАКА-ПЕРДЯКА, СРАЛО-ПЕРДІЛО вживалися тоді, коли хтось бажав сказати співрозмовникові, що він меле дурниці або дещо відходить від теми.
Найпопулярнішими словечками у лайці львівського балаку були фрази саме з використанням таких слів як ГІВНО, СРАКА, ДУПА.
Незадоволення до чогось виражалося у фразах
ДО СРАКИ,
ДО ЯСНОЇ ДУПИ,
ТО МЕНІ ПОТРІБНО ЯК ДО ДУПИ ДВЕРЦІ,
ГІВНА ВАРТЕ,
ГІВНО ПРАВДА,
В СРАЦІ БУВ - ГІВНО ВИДІВ.
Недовіра до чогось
СРАЛИ МУХИ - ВЕСНА БУДЕ.
Ці ж слова фігурують також у безлічі порівнянь:
ВПАВ ЯК СЛИВКА У ГІВНО,
ДО ДУПИ ТАКА ДУПА ЖИ ЯК ПЕРДНЕ ТО НЕ СМЕРДНЕ.
При цьому слово ДУПА мало безліч значень.
Наведу лише частину:
1.ДУПА - частина тіла на якій сідається
2.Жіночий статевий орган (ЛЮСЬКА ДАЛА МЕНІ ДУПУ)
3.Жінка, як об'єкт сексуального зацікавлення (О, ТА НУСЬКА ФАЙНА ДУПА)
4.Про когось, хто є недорайдою чи то пак офермою
(БОРЩ БЕЗ МНЄСА ТО Є ЗУПА, ХЛОП БЕЗ ВУСІВ ТО Є ДУПА;
ТА З НЬОГО ТАКИЙ ДУПИК, ЩО СТРАХ)
5.Жінка, що належить комусь іншому (ЧИЯ ТО ДУПА? СТЕФКОВА?)
6.У значенні спини (СВІТ ПОВЕРНУВСЯ ДО МЕНЕ ДУПОЮ)
7.ВЗЯТИ ЗА ДУПУ - до чогось примусити
8.ЙОМУ БРАКУЄ ТІЛЬКИ ДРУГОЇ ДУПИ (те саме що йому бракує тільки пташинонго
молока)
9.ЦІЛУВАТИ КОГОСЬ У ДУПУ - підлизуватися
10.ТЕМНО ЯК У МУРИНА В ДУПІ
11.У значенні серця (ЦЕ ТІШИТЬ МОЮ ДУПУ)
12.ДОБРАТИСЯ ДО ЧИЄЇСЬ ДУПИ (поквитатися)
13.ДУПА ВОЛОВА; ДУПА З ВУХАМИ (нездара)
14.ДУПА З ЯЙЦЯМИ (про вольову жінку)
15.ГРИЗТИ ДУПУ (нарікати на щось, шкодувати)
16.П'ЯНИЙ В ДУПУ, П'ЯНИЙ У ШТИРИ ДУПИ
17.ВИГЛЯДАЄ ЯК ДУПА (про когось, хто зле виглядає)
Місячні львівські дівчата називали
цьоткою,
кажучи:
нині в мене цьотка;
цьотка приїхала - грання не буде.
Серед прокльонів вирізнялися також евфемізми, що мають на меті замінити
непристойні слова іншими, які їх лише нагадують.
Так з'явилися замінники слова
КУРВА - КУРЧА; КУРДИ МОЛІ; КУРНА ХАТА; КУРТКА НА ВАТІ.
Останню фразу полюбляв уживати Ігор Білозір.
А ось приклади вищого пілотажу метафоричної лайки:
1.НАЙ БИ ТЯ НАГЛА ЧОРНА КАВА ЗАЛЄЛА.
2.АБИСЬ СЯ В ПРЕЦЕЛЬ СКРУТИВ (прецель - бублик у вигляді вісімки).
3.АБИСЬ СПУХ ЯК НИТКА.
4.АБИСЬ РОЗПАВСЯ НА КАВАЛКИ А ІНАКШЕ ЗРІССЯ.
5.АБИСЬ СКАПАВ ЯК СВІЧКА.
6.НАЙ БИ ТІ ВСІ ЗУБИ ВИПАЛИ ОКРІМ ОДНОГО, ЯКИЙ БИ ТЕБЕ БОЛІВ УСЕ ЖИТТЯ.
Ю.Винничук "Лаймося по-львівськи"
P.S.-найсмішніше, що деякі з них ми часом вживаємо вдома))) ...
greta-nata:
» 1 апреля - День смеха
Привіт, україночки! Усіх вітаю з самим веселим святом - Днем Сміху, також одеситок з щорічною Юмориною, в цей день обов"язково проходять гуляння в південній

столиці. Мене цікавило звідки пішло це мегасвято і хто і коли став першим його відмічати, в неті знайшла таку довідку:
Перші спогади про день на честь Бога сміху відносяться ще до Давнього Риму.
Традиція першоквітневих жартів в Європі з’явилася в XVI віці. У Франції в 1564 році Карл ІХ видав наказ, за яким свято Нового Року необхідно було перенести з 1 квітня на 1 січня. Деякі люди продовжували святкувати Новий рік першого квітня і тому інші почали над ними жартувати, даруючи порожні подарунки. Сонце в цей час, знаходилося в сузір’ї Риб. З того часу кумедні квітневі витівки стали називатися у Франції “Квітнева риба” (хоча насправді, виникнення такої назви, як “квітнева риба” нікому остаточно невідомо. Цей варіант лише припущення).
Коли і як це свято потрапило до нас – невідомо. Але відомо, що в Росії, наприклад, вже в кінці XVIII сторіччя з’явилися наступні рядки О.Пушкіна:
“…Брови царь нахмуря,
Говорил вчера:
“Повалила буря
Памятник Петра”.
Тот перепугался:
“Я не знал! Ужель?”
Царь расхохотался:
“Первый, брат, апрель…”
Перше квітня в Україні.
Як припускають науковці, до нас це свято прийшло з Німеччини, імовірно, на початку XVIII ст. Його називали ще брехливим днем або Марією-брехухою – одним із народних прізвиськ Марії Єгипетської святої VI ст., день вшанування якої за старим стилем збігається з 1 квітня.
Перше квітня – день Сміху. Історія першого квітня

Всі ми вже звикли до того, що 1 квітня треба обов’язково пожартувати над друзями, рідними. Зрозуміло, що жарт має бути доречним та без негативних наслідків (на зразок синців у жартівника чи сердечного приступу в людини, яку розвели в цей день).
Але ж звідки прийшло до нас це свято та як його відзначають у світі? Історія Дня сміху починається ще в античний час.
На думку деяких дослідників прототипом цього свята у еллінів був фестиваль Деметрія, який відбувався на початку квітня, і в основі якого лежала легенда про викрадення богом підземного світу Аїдом доньки богині Деметри – Прозерпіни. Пошуки доньки ні до чого не призвели – адже її крики були лише обманною луною.
Ще одна гіпотеза пов’язує святкування Дня сміху з весняним рівноденням за Григоріанським календарем. Одразу ж після весняного рівнодення давні римляни відзначали свято на честь божества сміху (Кізиз). Свято це поєднувалося з різними жартівливими обманюваннями. Римський письменник Апулей, автор “Метаморфоз”, писав з цього приводу: «Забави ці, які ми кожного року влаштовуємо на честь Сміху, завжди мають які-небудь вигадки. Ми єдині з усіх народів, що умилостивляє забавами, веселощами та жартами божество, яке називається Сміхом”. Ісландські саги також розповідають, що звичай обманювати 1 квітня існує з дуже давніх часів та введений самими асами (богами). Цей звичай поширений у Данії, Швеції, Норвегії та в багатьох інших країнах. У давніх індійців в квітні, першому місяці їхнього року, відзначався день народження богині Сіти. На цьому святі влаштовувалися і сценічні вистави, у яких індійці жартома обманювали одне одного, намагаючись таким чином привернути до себе богиню.
Перша письмова згадка про 1 квітня як конкретний День усіх дурнів знайдено в англійській літературі й датується XVII сторіччям. Щоправда, стверджують, що у Франції він існував із

1564 року, коли там було введено новий календар, що пересунув Новий рік із 25 березня на 1 січня. Однак минули роки, перш ніж нововведення перемогло багатовікову звичку. Чимало людей через незнання чи через консервативні погляди продовжували обмінюватися привітаннями та подарунками в останній день колись новорічних свят – 1 квітня. Інші ж тішилися над ними й називали «квітневими дурнями» або «першоквітневими рибами», бо вони легше за все ловляться на гачок. Досі французькі кондитери виставляють цього дня величезних шоколадних риб, а дітлахи намагаються прикріпити до спин товаришів паперових рибок.
У Англії та британських колоніях Григоріанський календар увели 1572 року, а в Шотландії – 1600.
Результат виявився той же, що й у Франції. Тільки тут свято назвали All Fools Day, тобто Днем усіх дурнів.
Незабаром колоністи експортували цю традицію до Північної Америки та Австралії.
Найбільш популярними жартами американських школярів залишається кинутий на дорогу привязаний гаманець чи аркуш паперу, що чіпляється позаду з написом «Чекаю стусана». Не відстають від своїх дітей і дорослі. Мати може подати на стіл шоколадні тістечка, всередині яких суцільна вата чи торт, заповнений ганчірям (смачненький напевне!!!).
День сміху святкується зараз у всьому світі, але ніде не є вихідним. У США його називають «святом серця, а не держави». До речі, професор Стенлі Теп із інституту здоровя в Окхерсті (Каліфорнія), стверджує: «30 хвилин сміху на день дозволяють пацієнтові, котрий переніс інфаркт міокарду, уникнути повторного нападу в найнебезпечніший період – перші півроку після нападу. – і потім жити повноцінним життям. Здоровим же людям ця кількість сміху подовжує життя на роки, іноді на десятиріччя».
У німців здавна існує звичай посилати кого-небудь, найчастіше дитину, за тим, чого не можна принести.
Цей жарт називається in den Aprill schicken – «посилати кого-небудь у квітень» (обманювати), а той, кого обманюють, одержав назву Aprilnarr (переклад той же, що й з англійської). Існує думка, що цей жарт у англійців та німців з’явився як наслідування одному з епізодів Святого Письма, сценічне зображення якого існувало у середньовіччі. Зокрема, навесні, напередодні Великодня, зображували, як водили Ісуса Христа від Каяфи до Пилата, а від Пилата – до Ірода. Це дало підставу для виникнення німецької приповідки: Jemanden vom Pilatus zum Herodes schicken — тобто «посилати кого-небудь даремно».
У чехів і словаків теж існує вираз: Poslati koho z Aprilem. Цей же звичай відомий також у Польщі та Литві під назвою Primaprilis . Є підстави вважати, що прийшов цей звичай до Європи від римлян разом з самою назвою місяця – «апріль» і що він був частиною якогось таємничого язичницького звичаю під час святкування.
...
Elenochka:
» Одесса: Юморина-2013
greta-nata писал(а): Усіх вітаю з самим веселим святом - Днем Сміху, також одеситок з щорічною Юмориною, в цей день обов"язково проходять гуляння в південній столиці.
Сегодня не просто очередная юморина.
Сегодня 40 лет юморине!!!!
В этом году пройходит юбилейная, сороковая, Юморина. Нынешний праздник пройдет под лозунгом "Все придумано в Одессе"!
По традиции "Юморина 2013" началась в 12.00 возле театра Оперы и балета и закончится дискотекой на Куликовом поле, которая состоится поздно вечером.
Согласно программе Юморины 2013, сначала состоялся Парад Юмора - самое масштабное карнавальное шествие. Он начался на Соборной площади, прошел через Дерибасовскую и закончился на Екатерининской площади.
В 2013 году, как и в предыдущие годы празднования Юморины, власти города запланировала открытие нового памятника, которое проводилось во дворе Литературного музея (это тот дворик со скульптурами, про который я выставляла фотографии).
Заключительным этапом празднования "Юморина 2013" станут гала-концерты с участием известных артистов и звезд, которые состоятся на Куликовом поле и Приморском бульваре.
Концерты закончатся праздничным фейерверком.
...
Vanechka:
» Пост. Пирог с рисово-рыбной начинкой
Гуморина суперова!!!! як в вас тепло?! ех

ХОЧУ!!!!
Прийшла із ще одним рецептом до посту.
Пиріг з рисово-рибною начинкою.
Тісто:
2 склянки борошна
100 мл води
50 гр дріжджів
50 мл олії
Начинка:
2 склянки рису
1 банка сардини
2 цибулини
сіль, перець
Борошно насипати в миску гіркою. В середині гірки зробити дірочку, в яку подрібнити дріжджі і залити 50 мл води. Коли дріжджі почнуть бродити додати олію, воду(ще 50 мл) і замісити тісто. Поставити його в тепле місце на 40 хв.
Тим часом відварити 2 склянки рису, порізати кубиками та підсмажити на олії цибулю. Все це добре вимішати додавши сардину. Сіль і перець додаємо на свій смак.
Тісто поділити на 2 рівні частини і тонко розкатати. Один листок тіста викладаємо на вкрите пергаментним папером деко. На тісто викладаємо начинку і зверху знову покриваємо тістом.( Краї тіста скріпити між собою)
Випікати 40 хвилин при температурі 205 градусів.
(рецепт придумала сама, вийшло дуже смачно. За вечір пирога не стало

)
...