Украиночки, отзовитесь, кто откуда? |
| Автономная Республика Крым |
|
4% |
[ 19 ] |
| Винницкая область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Волынская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Днепропетровская область |
|
9% |
[ 39 ] |
| Донецкая область |
|
11% |
[ 46 ] |
| Житомирская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Закарпатская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Запорожская область |
|
5% |
[ 21 ] |
| Ивано-Франковская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Киевская область |
|
15% |
[ 63 ] |
| Кировоградская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Луганская область |
|
4% |
[ 17 ] |
| Львовская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Николаевская область |
|
2% |
[ 8 ] |
| Одесская область |
|
9% |
[ 36 ] |
| Полтавская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Ровенская область |
|
1% |
[ 4 ] |
| Сумская область |
|
2% |
[ 9 ] |
| Тернопольская область |
|
0% |
[ 3 ] |
| Харьковская область |
|
7% |
[ 29 ] |
| Херсонская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Хмельницкая область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Черкасская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Черниговская область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Черновицкая область |
|
0% |
[ 3 ] |
Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?
Yanita Vladovitch:
Vanechka писал(а):Пісня чудова! А в нас знову випав сніг)))) Перший сніг................. квітня
А я повірила!!!
Vanechka писал(а):
Кать, а там в тому пирозі нема нічого складного. Я сьогодні знов спекла, лише замість консерви дала варений хек. Вийшло супер!
Обожнюю пиріг з рибою - особливо якщо покласти до начінки побільше підсмаженої цибульки та добряче притрусити чорним перцем.
Доречі, цей пиріг може бути святковим, якщо його прикрасити різними квіточками, листочками чи іншими виробами з тіста, або напис який зробити. Шкода, що не зфоткала свій. Не знала я, що колись знайду такай гарний форум, на якому захочу похизуватися своїм умінням.
Тира писал(а):арбуз так и едят) насколько я помню))
Їдять його по-різному. Можна так, як було написано вище. Можна порізати на шматочки (та ще й насіння повиймати), а потім їсти вилкою. А я обожнюю їсти кавун ложкою. У моє матусі кавуни виростають різного розміру. То ж, якщо він невеличнкий - зрізаеш верхівку, якщо великий - потрібно ще й навпіл розрізати, і тоді ложечкою... ложечкою...
...
vita-life:
Yanita Vladovitch писал(а):навпіл розрізати, і тоді ложечкою... ложечкою...
А в дитинстві така смакота була - з білим батоном... Тепер чомусь не подобається.
Vanechka писал(а):НАЙНЕЦЕНЗУРНІШИЙ ПОСТ ТИПОВОГО ЛЬВОВУ!
Цікава розповідь. Ніколи не задумувалась, а тепер згадала, як бабуся розповідала, що у її свекра (мого прадіда) найстрашнішою лайкою було "От, свиняче вухо!" І говорив він, що (дослівно): в "кров" і в "душу" лаятись не можна. (себто, бісова кров, бісової душі хлопець, і т.п.) Напевно тоді люди богобоязні були, не те що послідуючі покоління... Додам, що він десь 1876 року народження був (якщо не помиляюсь).
Ні, це не я така древня, це мій дідусь народився, коли прадіду було майже 50...
...
Катерина-Ф:
Йой, набралася сорому на свою сиву голову!

От вам, панночки, й знову проблема двомовності: півдня розмовляєш російською, інші півдня - українською.

Ну мене наш професор Луценко не просто вбив би, а ще й мовчки б покалічив: переплутала з цими перескоками ГАРБУЗА з КАВУНОМ!!!

А щодо кавуна, так просто розмовляли в обідню перерву про кислі кавуни - хто як готує. От мене й переклинило, мабуть. А там вже ланцюжком: гарбуз - арбуз - кавун...
vita-life писал(а):така смакота була
А я колись любила сіллю притрушувати або чорним хлібом закусювати. Динька з чорним хлібом - також просто ням-ням!
...
Катерина-Ф:
А я вчора, не замислюючись довго, без олії, без зажарки, просто і швидко на воді зварила кукурудзяну кашу - лише додала карі легкий і сушений кріп.
Все до біса, знову вдавилася... Хочу каші,
а вона вдомаааава!!!
...
Yanita Vladovitch:
Катерина-Ф писал(а):Нещодавно оце купила печінку свинячу, так сиджу і спокушаюсь, але все-таки втримаюсь і приготую паштет аж на Великдень. А хоцааа зараз! З морквочкою, цибулькою, перчиком... Ням! Sad
А я до паштету ще додаю корінь пастернака (трішечки). А щоб не додавати магазинне масло (бо ж яке воно там масло?), одразу з печінкою та овочами варю шмат сала. Якщо його забагато, то залишки сала обвалюю у суміші перцю, імбиру та куркуми.
...
Alesia:
А я ще у такий паштет доливаю кипляче молочко або навіть вершки (якщо роблю з курячої печінки), коли подрібнюю у блендері))
...
Катерина-Ф:
Я не згадаю рецепт паштету зараз, я, коли готую, то до домашнього "гримуару"

звертаюсь - старого зошита з рецептами. Але якщо з ходу, то масло додаю (але купляю домашнє), а печінку, як не помиляюсь, не варю, а жарю (пропустивши кілька раз через мясорубку). Щодо овочей і сала, то це теж є, але також не варене: просто овочі на смальці жарю. Знову ж таки не згадаю послідовність, бо готувала паштет аж минулого року, а згадати не згадаю - хоч вбий!
...
Тира:
А я как-то свиную печень не очень

все больше говяжью. Очищаю от пленок, нарезаю кусками и в гусятницу. Туда же сало ломтиками, сырую морковь целиком и луковицу. Все это тушится, потом через мясорубку, и готово. Ну и плюс специи, само собой
...
vita-life:
» Салат "Домик эскимоса"
Тира писал(а):Потому пичкают их прививками и антибиотиками, начиная с ясельного возраста((((
Щодо прививок і антибіотиків, то ти права повністю. А що вони їм дають, щоб вони в 41 день йшли на забій... (це я про курей, а свині в них ростуть 3-4 місяці. Хто жив в селі, то знає скільки потрібно часу, щоб виростити дорослу курку чи свиню.)
Але куди ми подінемось, якщо немає можливості самим вирощувати...
Рецептик.
Салат "Хатинка ескімоса" (дитина так назвала

)
картопля варена - 3-4 шт. середніх
Цибуля маринована - 2 шт. середніх
печінка відварна - я беру 400 гр (в сирому вигляді), але не варю, як в рецепті, а піджарюю з цибулькою
яйця варені - 3 шт.
сирок плавлений - 2 шт
майонез
Складаю все шарами, перетираючи на терку, в любій послідовності перемазуючи майонезом. Зверху завжди натираю білок, щоб верх був білим.
Тепер ви розумієте, чому більше двох ложок не лізе...

Можливо був би трохи легший, якби не жарила, а варила печінку, але не дуже мої люблять смак вареної печінки.
...
Инна Стоянова:
» Паштет из куриной печени
Паштет из куриной печени.
500г печени
1 средняя луковица
1 средняя морковка
1-3 ст. л. растительного масла (зависит от размера сковороды)
100-200г сливочного масла ( я кладу 200
)
соль, перец, зелень по вкусу
В сковороду наливаю масло и разогреваю, выкладываю перечь, накрываю крышкой и жарю 10-15 минут, чтобы была почти готовая. Добавляю мелко нарезанный лук и морковь натертую на мелкой терке, еще жарю 5-10 минут, постоянно помешивая. Затем все это нужно перекрутить либо в мясорубке, либо в блендере размельчить. И опять выкладываем в сковороду, добавляем соль, перец, мелко рубленную зелень и сливочное масло, тщательно перемешиваем, накрываем крышкой и еще жарим 10минут.
Выкладываю в удобную посуду (форму) для хранения в холодильнике. Можно есть в виде бутербродов, либо добавлять к гарниру по вашему вкусу. ...
Катерина-Ф:
Панночки, всім добренького!
Тіро, цікавенно навіть уявити таку смакоту.
Інночко, за паштетик - гран мерсі!

Як казав хтось із давніх, чим більше я дізнаюся, тим менше я знаю. Тепер я знаю ще менше, але це хороше незнання.
Alesia, Лена, варила - як звичайно: гаряча вода присолена, трішки масла або олії, потім додала карі легкий (сестра експериментувала зі спеціями і додала в карі грибну траву, вийшло симпатично), кріп (у мене був сушений), насипала крупу і варила на найлегшому вогні, постійно помішуючи дерев"яною лопаткою. Воду брала з розрахунку 2 частини води на 1 частину крупи. Але потім ще в процесі додавала, бо кукурудза, як рибка, водичку, виявляється, полюбляє. Як тільки каша починала пихкати, додавала воду, а потім, в кінці, поставила за традицією в подушки - на дохід. Власне, замість карі подруга додавала куркуму - смакотенно було, казала. Але їсти, як казала, вона любить гарячою. А на мій смак, так холодною теж добре. Ще дівчата казали, що зажарку замість прянощів додавали, іншим разом спробую.
...
vita-life:
Любі мої, зі святом вас!
"Благовіщення Діві Марії..."
***
Благовіщення Діві Марії.
Чистий подив, дитинно-дівочий.
У покорі опущені вії
Вкрили ясні задумливі очі.
Тиху радість цій Божій Дитині
Таїна сокровенно відкрила.
І Архангел вклонився Людині –
Перед Нею згорнув білі крила.
Благовіщення. Всесвіт квітує,
Очищаючи кров свою згірклу.
Мила пташечка радість вістує,
Знісши крильця-пелюстки на гілку.
Бог шепнув їй ту світлу новину,
І маленька всім серцем співає,
Бо почула, що Божого Сина
Від сьогодні Пречиста чекає.
Біля церкви в живому віночку
Небесам тихо моляться віти,
Жде народження перших листочків
Поетичний замріяний квітень.
В одкровенні весняному світу
Розцвітають в душі псалмоспіви –
Мов бальзамові трави, мов квіти
Стелять землю для Чистої Діви. Надія Кметюк Взято звідси ...
Vanechka:
» Благовещение. Народные приметы
Народні прикмети на Благовіщення:
*Яка погода на Благовіщення, така і на Великдень.
*Якщо 7 квітня ще лежить на дахах сніг, то і на 1, і на 6 травня він у полі буде.
*Який цей день - такий і кінець місяця.
*Якщо на Благовіщення сонце сходить на чистім небі, то весна рання, якщо в полудень - середня, якщо ясно ввечері - пізня.
*Якщо 7 квітня сонце світить до обіду, а потім ховається за хмари, кукурудза буде рання, коли ж навпаки: визирає з-за хмар тільки після обіду, то кукурудза буде пізня. Якщо ж того дня взагалі буде хмарно, негода, то кукурудза не вродить.
*Ніч проти Благовіщення. Якщо вона тепла, то весна буде дружна; якщо за ніч мокрий рушник висохне надворі - рік буде врожайний, якщо наполовину висохне - на середній урожай, а якщо залишиться мокрим чи замерзне - буде мокре літо.
*Благовіщення без ластівок - холодна весна.
*Якщо з'являться жаби і зникнуть, то стільки ще буде холодно.
*На Благовіщення гарна погода - гарний врожай.
*Якщо ввечері зоряно, то вродять коноплі.
*Якщо на Благовіщення летить сніг - літо неврожайне.
...
Olwen:
У нас Благовіщення було суворе. Холодно, без сонечка, страшний вітер.
Але це не завадило сходити та сфотографувати нові першоцвіти!
На фото: 1. Гіацинтик блідуватий. 2. Тюльпан дубравний. 3. Фіалка запашна.
І знову трохи реклами себе гарної
Запрошую вас почитати мою
нову статтю з рукоділля ...