Регистрация   Вход

Украиночки, отзовитесь, кто откуда?

Автономная Республика Крым
4%
4% [ 19 ]
Винницкая область
1%
1% [ 7 ]
Волынская область
1%
1% [ 5 ]
Днепропетровская область
9%
9% [ 39 ]
Донецкая область
11%
11% [ 46 ]
Житомирская область
2%
2% [ 10 ]
Закарпатская область
1%
1% [ 6 ]
Запорожская область
5%
5% [ 21 ]
Ивано-Франковская область
1%
1% [ 6 ]
Киевская область
15%
15% [ 63 ]
Кировоградская область
1%
1% [ 5 ]
Луганская область
4%
4% [ 17 ]
Львовская область
3%
3% [ 13 ]
Николаевская область
2%
2% [ 8 ]
Одесская область
9%
9% [ 36 ]
Полтавская область
2%
2% [ 10 ]
Ровенская область
1%
1% [ 4 ]
Сумская область
2%
2% [ 9 ]
Тернопольская область
0%
0% [ 3 ]
Харьковская область
7%
7% [ 29 ]
Херсонская область
2%
2% [ 10 ]
Хмельницкая область
1%
1% [ 6 ]
Черкасская область
3%
3% [ 13 ]
Черниговская область
1%
1% [ 7 ]
Черновицкая область
0%
0% [ 3 ]

Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?

Инна Стоянова:

...

Yanita Vladovitch:

Vanechka писал(а):
Пісня чудова! А в нас знову випав сніг)))) Перший сніг................. квітня

А я повірила!!!

Vanechka писал(а):

Кать, а там в тому пирозі нема нічого складного. Я сьогодні знов спекла, лише замість консерви дала варений хек. Вийшло супер!

Обожнюю пиріг з рибою - особливо якщо покласти до начінки побільше підсмаженої цибульки та добряче притрусити чорним перцем.
Доречі, цей пиріг може бути святковим, якщо його прикрасити різними квіточками, листочками чи іншими виробами з тіста, або напис який зробити. Шкода, що не зфоткала свій. Не знала я, що колись знайду такай гарний форум, на якому захочу похизуватися своїм умінням.

Тира писал(а):
арбуз так и едят) насколько я помню))

Їдять його по-різному. Можна так, як було написано вище. Можна порізати на шматочки (та ще й насіння повиймати), а потім їсти вилкою. А я обожнюю їсти кавун ложкою. У моє матусі кавуни виростають різного розміру. То ж, якщо він невеличнкий - зрізаеш верхівку, якщо великий - потрібно ще й навпіл розрізати, і тоді ложечкою... ложечкою...

...

vita-life:

Yanita Vladovitch писал(а):
навпіл розрізати, і тоді ложечкою... ложечкою...

А в дитинстві така смакота була - з білим батоном... Тепер чомусь не подобається. Laughing
Vanechka писал(а):
НАЙНЕЦЕНЗУРНІШИЙ ПОСТ ТИПОВОГО ЛЬВОВУ!

Цікава розповідь. Ніколи не задумувалась, а тепер згадала, як бабуся розповідала, що у її свекра (мого прадіда) найстрашнішою лайкою було "От, свиняче вухо!" І говорив він, що (дослівно): в "кров" і в "душу" лаятись не можна. (себто, бісова кров, бісової душі хлопець, і т.п.) Напевно тоді люди богобоязні були, не те що послідуючі покоління... Додам, що він десь 1876 року народження був (якщо не помиляюсь). Ні, це не я така древня, це мій дідусь народився, коли прадіду було майже 50... Laughing

...

Катерина-Ф:

Йой, набралася сорому на свою сиву голову! Shocked Embarassed Confused От вам, панночки, й знову проблема двомовності: півдня розмовляєш російською, інші півдня - українською. Confused Confused Confused Ну мене наш професор Луценко не просто вбив би, а ще й мовчки б покалічив: переплутала з цими перескоками ГАРБУЗА з КАВУНОМ!!!А щодо кавуна, так просто розмовляли в обідню перерву про кислі кавуни - хто як готує. От мене й переклинило, мабуть. А там вже ланцюжком: гарбуз - арбуз - кавун... Confused
vita-life писал(а):
така смакота була
А я колись любила сіллю притрушувати або чорним хлібом закусювати. Динька з чорним хлібом - також просто ням-ням! tender

...

Катерина-Ф:

А я вчора, не замислюючись довго, без олії, без зажарки, просто і швидко на воді зварила кукурудзяну кашу - лише додала карі легкий і сушений кріп.
Dur Все до біса, знову вдавилася... Хочу каші, ranting а вона вдомаааава!!! rew

...

Yanita Vladovitch:

Катерина-Ф писал(а):
Нещодавно оце купила печінку свинячу, так сиджу і спокушаюсь, але все-таки втримаюсь і приготую паштет аж на Великдень. А хоцааа зараз! З морквочкою, цибулькою, перчиком... Ням! Sad

А я до паштету ще додаю корінь пастернака (трішечки). А щоб не додавати магазинне масло (бо ж яке воно там масло?), одразу з печінкою та овочами варю шмат сала. Якщо його забагато, то залишки сала обвалюю у суміші перцю, імбиру та куркуми.

...

Alesia:

А я ще у такий паштет доливаю кипляче молочко або навіть вершки (якщо роблю з курячої печінки), коли подрібнюю у блендері))

...

Катерина-Ф:

Я не згадаю рецепт паштету зараз, я, коли готую, то до домашнього "гримуару" Laughing звертаюсь - старого зошита з рецептами. Але якщо з ходу, то масло додаю (але купляю домашнє), а печінку, як не помиляюсь, не варю, а жарю (пропустивши кілька раз через мясорубку). Щодо овочей і сала, то це теж є, але також не варене: просто овочі на смальці жарю. Знову ж таки не згадаю послідовність, бо готувала паштет аж минулого року, а згадати не згадаю - хоч вбий! no

...

Тира:

А я как-то свиную печень не очень все больше говяжью. Очищаю от пленок, нарезаю кусками и в гусятницу. Туда же сало ломтиками, сырую морковь целиком и луковицу. Все это тушится, потом через мясорубку, и готово. Ну и плюс специи, само собой

...

vita-life:

» Салат "Домик эскимоса"

Тира писал(а):
Потому пичкают их прививками и антибиотиками, начиная с ясельного возраста((((

Щодо прививок і антибіотиків, то ти права повністю. А що вони їм дають, щоб вони в 41 день йшли на забій... (це я про курей, а свині в них ростуть 3-4 місяці. Хто жив в селі, то знає скільки потрібно часу, щоб виростити дорослу курку чи свиню.)
Але куди ми подінемось, якщо немає можливості самим вирощувати...
Рецептик.
Салат "Хатинка ескімоса" (дитина так назвала Laughing )
картопля варена - 3-4 шт. середніх
Цибуля маринована - 2 шт. середніх
печінка відварна - я беру 400 гр (в сирому вигляді), але не варю, як в рецепті, а піджарюю з цибулькою
яйця варені - 3 шт.
сирок плавлений - 2 шт
майонез
Складаю все шарами, перетираючи на терку, в любій послідовності перемазуючи майонезом. Зверху завжди натираю білок, щоб верх був білим.
Тепер ви розумієте, чому більше двох ложок не лізе... Laughing Можливо був би трохи легший, якби не жарила, а варила печінку, але не дуже мої люблять смак вареної печінки.

...

Инна Стоянова:

» Паштет из куриной печени

Паштет из куриной печени.
500г печени
1 средняя луковица
1 средняя морковка
1-3 ст. л. растительного масла (зависит от размера сковороды)
100-200г сливочного масла ( я кладу 200 Laughing )
соль, перец, зелень по вкусу

В сковороду наливаю масло и разогреваю, выкладываю перечь, накрываю крышкой и жарю 10-15 минут, чтобы была почти готовая. Добавляю мелко нарезанный лук и морковь натертую на мелкой терке, еще жарю 5-10 минут, постоянно помешивая. Затем все это нужно перекрутить либо в мясорубке, либо в блендере размельчить. И опять выкладываем в сковороду, добавляем соль, перец, мелко рубленную зелень и сливочное масло, тщательно перемешиваем, накрываем крышкой и еще жарим 10минут.
Выкладываю в удобную посуду (форму) для хранения в холодильнике. Можно есть в виде бутербродов, либо добавлять к гарниру по вашему вкусу.

...

Катерина-Ф:

Панночки, всім добренького!
Тіро, цікавенно навіть уявити таку смакоту.
tender Інночко, за паштетик - гран мерсі! Як казав хтось із давніх, чим більше я дізнаюся, тим менше я знаю. Тепер я знаю ще менше, але це хороше незнання.
Alesia, Лена, варила - як звичайно: гаряча вода присолена, трішки масла або олії, потім додала карі легкий (сестра експериментувала зі спеціями і додала в карі грибну траву, вийшло симпатично), кріп (у мене був сушений), насипала крупу і варила на найлегшому вогні, постійно помішуючи дерев"яною лопаткою. Воду брала з розрахунку 2 частини води на 1 частину крупи. Але потім ще в процесі додавала, бо кукурудза, як рибка, водичку, виявляється, полюбляє. Як тільки каша починала пихкати, додавала воду, а потім, в кінці, поставила за традицією в подушки - на дохід. Власне, замість карі подруга додавала куркуму - смакотенно було, казала. Але їсти, як казала, вона любить гарячою. А на мій смак, так холодною теж добре. Ще дівчата казали, що зажарку замість прянощів додавали, іншим разом спробую.

...

vita-life:

Любі мої, зі святом вас!

"Благовіщення Діві Марії..."
Благовіщення Діві Марії.
Чистий подив, дитинно-дівочий.
У покорі опущені вії
Вкрили ясні задумливі очі.

Тиху радість цій Божій Дитині
Таїна сокровенно відкрила.
І Архангел вклонився Людині –
Перед Нею згорнув білі крила.

Благовіщення. Всесвіт квітує,
Очищаючи кров свою згірклу.
Мила пташечка радість вістує,
Знісши крильця-пелюстки на гілку.

Бог шепнув їй ту світлу новину,
І маленька всім серцем співає,
Бо почула, що Божого Сина
Від сьогодні Пречиста чекає.

Біля церкви в живому віночку
Небесам тихо моляться віти,
Жде народження перших листочків
Поетичний замріяний квітень.

В одкровенні весняному світу
Розцвітають в душі псалмоспіви –
Мов бальзамові трави, мов квіти
Стелять землю для Чистої Діви.
Надія Кметюк Взято звідси

...

Vanechka:

» Благовещение. Народные приметы

Народні прикмети на Благовіщення:

*Яка погода на Благовіщення, така і на Великдень.
*Якщо 7 квітня ще лежить на дахах сніг, то і на 1, і на 6 травня він у полі буде.
*Який цей день - такий і кінець місяця.
*Якщо на Благовіщення сонце сходить на чистім небі, то весна рання, якщо в полудень - середня, якщо ясно ввечері - пізня.
*Якщо 7 квітня сонце світить до обіду, а потім ховається за хмари, кукурудза буде рання, коли ж навпаки: визирає з-за хмар тільки після обіду, то кукурудза буде пізня. Якщо ж того дня взагалі буде хмарно, негода, то кукурудза не вродить.
*Ніч проти Благовіщення. Якщо вона тепла, то весна буде дружна; якщо за ніч мокрий рушник висохне надворі - рік буде врожайний, якщо наполовину висохне - на середній урожай, а якщо залишиться мокрим чи замерзне - буде мокре літо.
*Благовіщення без ластівок - холодна весна.
*Якщо з'являться жаби і зникнуть, то стільки ще буде холодно.
*На Благовіщення гарна погода - гарний врожай.
*Якщо ввечері зоряно, то вродять коноплі.
*Якщо на Благовіщення летить сніг - літо неврожайне.

...

Olwen:

У нас Благовіщення було суворе. Холодно, без сонечка, страшний вітер.
Але це не завадило сходити та сфотографувати нові першоцвіти!

На фото: 1. Гіацинтик блідуватий. 2. Тюльпан дубравний. 3. Фіалка запашна.

І знову трохи реклами себе гарної
Запрошую вас почитати мою нову статтю з рукоділля

...

Регистрация · Вход · Пользователи · VIP · Новости · Карта сайта · Контакты · Настроить это меню