Украиночки, отзовитесь, кто откуда? |
| Автономная Республика Крым |
|
4% |
[ 19 ] |
| Винницкая область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Волынская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Днепропетровская область |
|
9% |
[ 39 ] |
| Донецкая область |
|
11% |
[ 46 ] |
| Житомирская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Закарпатская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Запорожская область |
|
5% |
[ 21 ] |
| Ивано-Франковская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Киевская область |
|
15% |
[ 63 ] |
| Кировоградская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Луганская область |
|
4% |
[ 17 ] |
| Львовская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Николаевская область |
|
2% |
[ 8 ] |
| Одесская область |
|
9% |
[ 36 ] |
| Полтавская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Ровенская область |
|
1% |
[ 4 ] |
| Сумская область |
|
2% |
[ 9 ] |
| Тернопольская область |
|
0% |
[ 3 ] |
| Харьковская область |
|
7% |
[ 29 ] |
| Херсонская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Хмельницкая область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Черкасская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Черниговская область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Черновицкая область |
|
0% |
[ 3 ] |
Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?
Vanechka:
» Рецепт: паска
Привіт, дівчатка! Нарешті ми дочекалися весни і от от зустрічатимемо найсвітліше свято всього людства-Великдень!!! В чистий четвер майже усі господині випікатимуть паски. А як відомо, випікання паски-це справжнє таїнство. Досвідчені господині присвячують цьому дійству цілий день і намагаються дотримуватися певних правил. Вважається, що коли господиня місить і виробляє тісто, у хаті не має бути сторонніх очей. Цього дня не можна позичати, тобто віддавати з хати.
Мені захотілося поділитися з вами рецептом паски. (в мене їх є кілька)
Паска на жовтках.
Для опари:
100 г пресованих дріжджів
0,5 л теплого молока
0,5 скл. цукру
борошна-як для тіста на оладки
Змішати всі складники і поставити опару на 2-2,5 години у тепле місце.
Для тіста:
10 жовтків
750 г цукру
250 г масла або маргарину
300 г сметани
0,5 л молока
дрібка солі, ванілін, родзинки
Жовтки збити з цукром, додати розтоплене масло або маргарин, сметану, молоко, дрібку солі, ванілін, родзинки. Все вимішати з опарою, додаючи борошно, і ретельно вимішати змащеними олією руками. Тісто місити довго, щоб відставало від рук і посуду. Залишити у теплі на 1,5-2 години. Обім'яти і накласти у форми 1/3 об'єму(форми змастити смальцем), дати тісту піднятися до країв форми і випікати в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин.
Для помадки:
3 білки
1 скл. цукрової пудри
дрібка лимонної кислоти
Білки збити з цукровою пудрою на стійку піну, додати лимонну кислоту(або сік лимона).
...
Оксаночка:
Ванечка, в разделе Кулинария есть тема
Готовимся к Пасхе Заходи))
Vanechka писал(а):Для помадки:
3 білки
1 скл. цукрової пудри
Помадка не убегает? Мне кажется с тремя белками она очень редкая получится.
...
Катерина-Ф:
Дівоньки, усім добреньких та веселих свят!
Вітаю шановне товариство з минулим Першотравнем! Тепла, добра у ваші хати!
Днями показували СТБ сюжет про те, як у слободі Богдана Хмельницького святкували цвітіння черемхи. (Це десь
тут.) Один з козаків сказав, що не треба святкувати "комуністичне свято", а треба цвітінню черемхи радіти, бо це улюблена квітка Богдана Хмельницького (Це хто ж з_ясував? Нам про таке навіть Слющинський з Мишаничем не розповідали.)
Може, чиїсь політичні погляди ображу вибачте! Але при чому тут комуністи, якщо Першотравень почали святкувати задовго до того, як виникли будь-які комуністи чи інші партійці взагалі? Свято взагалі дуже хороше: всі ми трудящі, всі працюємо. І це день, якщо вже так, взаємопідтримки трудящих! (ІМХО!)
Іваночко, спасибі за нову смакоту! Я взагалі-то дещо ліньківата у плані того, щоб довго місити, тож коли до тіста черга доходить, то довіряю хлібопічці. Але колись місила, так мама навчила, що тісто треба не менш як 1000 разів промісити, що воно вийшло справді правильним. Воно тоді попискує під рукою, бульбашки хороші, рівномірні. А на жовтках тісто завжди смачніше, ніж на просто яйцях (на власному досвіді знаю, навіть вареники смачніщі на жовтках).
Ой, панночки, щось мені на живу природу останнім часом щастить. То тарантул оселився. То тепер ще краще: першого числа ходили з мамою на цвинтар, прибиралимогилки. Закінчиливже працювати, вже виходили - а воно спекотно, градусів під 30 було, сіли під каштаном на лавці відпочити, а потім піднялися йти - я по один бік загорожок, мама - по інший, а з-під крайньої могилки як чкурне на каштан зміюка метри з 2, та тікала на самий верх. Ні, це не в страха очі великі. Це я вже зараз його знайшла - полоза жовтобрюхого! Ми теж тіали далі ні очі бачили. Хоча, схоже, він налякався більше за нас.
Ось що про нього пишуть:
" ПОЛОЗ ЖЕЛТОБРЮХИЙ (Coluber jugularis) или желтобрюх, достигает более 2 м длины и считается самой крупной змеей в Европе, а также одной из самых крупных в фауне России. Окраска верхней стороны тела бывает всех оттенков оливкового цвета, без узора. Брюхо желтое, палевое, иногда красноватое. Вокруг глаз обычно имеется желтое пятно. Желтобрюхие, или, как их здесь называют, краснобрюхие, полозы из Закавказья имеют сперва оливковую, затем красноватую, коричнево-красную и у старых особей вишнево-красную сверху окраску. Брюхо также красноватых тонов с перламутровым отливом, у молодых экземпляров серовато-белое с желтовато-красными пятнами по бокам. Распространен в Южной Европе от Балканского полуострова на восток до реки Урал, в Передней и Малой Азии. В Молдавии, степной Украине, юго-восточных областях Европейской части России, Предкавказье и Закавказье; известны единичные находки желтобрюхого полоза и в Туркмении. Желтобрюха можно встретить в открытой степи, в полупустыне, кустарниковых зарослях возле дорог, на каменистых горных склонах и даже в болотистых местах. В засушливые периоды года нередко держится в поймах рек и на приречных террасах. В поисках добычи и мест для откладки яиц иногда заползает в хозяйственные и жилые постройки, под стога и копны. В качестве убежища использует трещины в земле, каменистые осыпи в степных балках, норы грызунов и низкие дупла. Обычно змеи очень привязаны к своим постоянным жилищам и возвращаются к ним, даже удалившись на значительное расстояние. Активен желтобрюх только в светлое время суток. Питается грызунами, размером до сусликов, птицами и их яйцами, ящерицами, редко другими змеями. Свою добычу эта стремительная и сильная змея ловит на ходу и часто поедает, даже не задушив; сильно сопротивляющихся животных убивает, придавливая своим мощным телом к земле. Из зимних убежищ выходит в конце апреля — начале мая. Яйца в количестве 7—15 штук самки откладывают в конце июня — июле, молодь вылупляется в конце августа — сентябре. На зимовку в одно и то же место иногда собирается до десяти и более особей. Отличительная особенность поведения желтобрюхого полоза — его необычайная агрессивность. В случае приближения врага эта змея часто не пытается скрыться бегством, а сворачивается спиралью, как это делают ядовитые змеи, злобно шипит и бросается на противника; при этом может совершать прыжки до 1,5—2 м и норовит нанести удар в лицо. Известны даже случаи неспровоцированного нападения желтобрюха на проходящего мимо человека. Естественно, что злобный нрав змеи в сочетании с солидными размерами вызывают страх, а само животное — всеобщую антипатию. Бытующие кое-где на юге нашей страны фантастические рассказы о гигантских удавах, преследующих в степи одиноких путников, имеют основой встречи с желтобрюхим полозом. Кусается желтобрюх больно, до крови, однако серьезного вреда нанести человеку не может."
Джерело
http://www.floranimal.ru/pages/animal/p/1258.html ...
Yanita Vladovitch:
Катерина-Ф писал(а):Ой, панночки, щось мені на живу природу останнім часом щастить.
Катруся, тобі не одній таке щастя. Я до батьків їздила - а містечко, де вони живуть, недалеко від Дунаю. То ж оті стрекотливі гади зустрічаються не рідко. Та хай би собі на природі, але вони й до домівок доповзають. Моя матінка щороку когось зустрічає. Ось і минулої неділі зустріла - щось сіре та довге. Ми потім і нірку її (а може, й не її) знайшли неподалік від місця "зустрічі". На щастя, наша кішочка спіймала там крису, то ж ми вирішили, що нірка належала їй. Але все ще з острахом ходимо повз те місце - а ходимо часто, бо то стежка на город.
...
Катерина-Ф:
Yanita Vladovitch писал(а):Та хай би собі на природі, але вони й до домівок доповзають.
Ні, у домівках в нас ще не було - не чула принаймні. А от неподалік від цвинтаря розташований ще з радянських часів пансіонат (от кому в його "розумну" голову прийшла думка будувати місце відпочинку з видом на місце... кхе-кхе... вічного відпочинку?

). Тепер, звісно, приватизований. Так там торік навіть до когось у номер жовтобрюх заліз! Уявіть: люди тільки заплатили за тиждень відпочинку немалі гроші, отримали ключ від кімнати, відкривають двері - а там на ліжечку вже відпочивальниця чешуйчата лежить. Або можна сказати - почесна делегація.
Блііін, ото я антирекламу своєму селу влаштувала!

Ні, я не кажу, що в нас у кожному пансіонаті такий серпентарій, це лише один - і той на висілках. А так у селі тиша і благополуччя.
Elenochka писал(а):вы с мамой фитнесом занимались....
Ага, фітнес був ще той: летіли, як наскипідарені, і дивилися, щоб подалі від дерев і щоб доріжки були покраще прочищені. А то раптом там десь ще одна зміюка на сонечку пригрілася, а ми не побачимо...
Elenochka писал(а):наши мужчины вчера открыли купальный сезон
Ну, в вас, може, море краще прогрілося, а в нас ще холодне. Дуже.

Ходила просто на море, подихала повітрям, ногою торкнулася води - ледь із шкіри не вистрибнула.
Однак молодь з неділі вже купається, дарма що вода ще довго холодна буде. Я їх, наших молодих і зухвалих, тобто дурноголових, вже сама починаю не молоддю, а молодняком називати (хоча Ольжич не зовсім те мав на увазі

). От куди лізти у холодну, хай навіть спокійнісіньку воду, коли море ще сіре, холодне? Як по мені, то краще на сонечку погрітися. Чого ото у холод лізти, коли тепло тільки почалося? Ще не так і напеклися!..
...
Vanechka:
» Рецепт: сырная паска
Elenochka писал(а):А я в лесу была всего лишь один раз, но мне так понравилось.....
Спочатку я дуже здивувалася, як це один раз в лісі була?! Бо ми в ліс круглий рік їздимо: по гриби, на шашлик, просто на відпочинок. А потім згадала, що лісів мабуть, у вас не така кількість як у нас(((
Инна Стоянова писал(а):Спасибо за рецепт. Пеку. А сколько теста получилось!!!!!
нема за що! Розкажеш про результат)))) Ми пекли по трошки іншому рецепту, я перший раз в житті допомагала місити тісто на паску. Не думала, що це так важко.
І моя фірмова сирна паска. Печу кожен рік і саме в суботу.
Інгредієнти:
9 яєць
1200 гр.домашнього сиру(творогу)
400 гр. цукру
250 гр. вершкового масла
4 ст.л. крохмалу
200 гр.роздзинок
мелені мигдальні горіхи
дрібка солі
ванільний цукор
кориця
глазур:
2 білки
1 склянка цукру
лимонної кислоти на кінчик ножа.
...
Elenochka:
Vanechka писал(а):Спочатку я дуже здивувалася, як це один раз в лісі була?! Бо ми в ліс круглий рік їздимо: по гриби, на шашлик, просто на відпочинок. А потім згадала, що лісів мабуть, у вас не така кількість як у нас(((
Ванечка ничего удивительного, у нас тут причерноморская степь.... Это у вас там лесов полно, а у нас если вдоль дорог посадки есть - это уже много деревьев, плюс сады в деревнях и у дачников.... а так поля, поля, поля....
...
Оксаночка:
Решила и я свои показать))
...
Vanechka:
Яніта, чекатиму фоток!
Лєн, та потім до мене дійшло))))
Оксана, чудові пасочки!)))
А от і наші паски))))
...
Оксаночка:
Vanechka писал(а):впала в дитинство)))) Їжачок
Ми недалеко од вас впали))
...
-Julietta-:
Привет, рада со всеми познакомиться я из Одесская область, а точнее из Одессы
...
vita-life:
Христос воскрес!
Любі мої, з Світлим Христовим Воскресінням вас!
Любувалась вашими пасочками. А я ледащиця спекла тільки звичайну паску, не солодку. Так я к бабуся вчила, з усіма прикрасами: голубками, шишечкою. Мені чомусь зразу після церкви солодкої паски не хочеться, а таку, що замість хліба можна їсти. Солодку пасочку просто купила... Багато пекти не було сенсу, так як ми цього разу до рідних не їздили, а святкували втрьох. Хотіла сфотографувати корзинку свою, та мала моя в останню хвилину передумала свою фотокамеру брати. Сказала, що боїться аби свячена вода в камеру не потрапила (камера не з дешевих), а в моєму фотику батарея сіла...
Elenochka писал(а):Вита это где ж такая красота?
Вся ця краса з-під Черкас.

Хоч і їхати до лісу недалеко, та теж рідко буваємо. Останній раз за грибами їздили (які мало не вилізли боком

). Але це окрема історія, не на публіку.

Хоча... якщо не вдаватись в подробиці... Взагалі то я знаю які гриби збирати. Набрали польських, білих, та декілька сироїжок... Приїхали додому, відварила гриби, пожарила з картоплею. Поки жарила - куштувала. Пізніше їли всі разом. Ще ввечері дивились якийсь фільм з чоловіком, а потім він спати пішов, а я на улюбленому форумі шастала. З"явились перші "симптоми" - пішла посидіти на білому другові... сіла знову за комп, а перед очима все почало пливти. Далі почалась "веселуха". Підняла всіх на ноги, бо думаю, що вночі повмираємо, ніхто і не знатиме... Кажу чоловікові, мовляв поки ти ще в нормальному стані - вези нас в "швидку". Добре там тітонька-лікар уже зуби з"їла на цьому ділі, визначила, що це загострення панкреатиту а пливе перед очима бо тиск підскочив. Аж тоді я згадала, що дивлячись фільм я випила чашок три кави... Але для певності мене як принцесу на кареті швидкої відвезли в лікарню, а чоловік з малою слідом на машині їхали... Там зробили аналізи, тиск прийшов у норму після випитої пігулки, та й поїхали додому... Така от весела ніченька була. Грибів більше не хотілось...
...
Les:
Привіт, дівчатка.
Хочу похвалитись своїми випеченими пасочками.
Але вже залишилася лише парочка - інші вже з'їли.
...
Elenochka:
Les писал(а):Хочу похвалитись своїми випеченими пасочками
Леся очень аппетитненько!
А у меня с этой белой глазурью не хотят есть и присыпку эту не любят, вечно очищают...
Поэтому, в этом году я делал шоколадную глазурь...
Они уходят в момент... до четверга думаю ничего не останется........
...
Оксаночка:
У нас торжества в честь Дня Победы ещё вчера начались - 8 мая. Думаю это дань Европе))
...