Регистрация   Вход

Украиночки, отзовитесь, кто откуда?

Автономная Республика Крым
4%
4% [ 19 ]
Винницкая область
1%
1% [ 7 ]
Волынская область
1%
1% [ 5 ]
Днепропетровская область
9%
9% [ 39 ]
Донецкая область
11%
11% [ 46 ]
Житомирская область
2%
2% [ 10 ]
Закарпатская область
1%
1% [ 6 ]
Запорожская область
5%
5% [ 21 ]
Ивано-Франковская область
1%
1% [ 6 ]
Киевская область
15%
15% [ 63 ]
Кировоградская область
1%
1% [ 5 ]
Луганская область
4%
4% [ 17 ]
Львовская область
3%
3% [ 13 ]
Николаевская область
2%
2% [ 8 ]
Одесская область
9%
9% [ 36 ]
Полтавская область
2%
2% [ 10 ]
Ровенская область
1%
1% [ 4 ]
Сумская область
2%
2% [ 9 ]
Тернопольская область
0%
0% [ 3 ]
Харьковская область
7%
7% [ 29 ]
Херсонская область
2%
2% [ 10 ]
Хмельницкая область
1%
1% [ 6 ]
Черкасская область
3%
3% [ 13 ]
Черниговская область
1%
1% [ 7 ]
Черновицкая область
0%
0% [ 3 ]

Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?

Vanechka:

Оксаночка писал(а):
У нас торжества в честь Дня Победы ещё вчера начались - 8 мая. Думаю это дань Европе))

В нас з понеділка і це нормально! не вважаю це "данью Европе". Там взагалі не відзначають День Перемоги!
Я ходила сьогодні на парад, як мало залишилося ветеранів. НАЖАЛЬ(

...

Тира:

С праздником!
С Днем Победы!

Помните! Через века, через года, - помните!
О тех, кто уже не придет никогда, - помните!

Не плачьте! В горле сдержите стоны, горькие стоны.
Памяти павших будьте достойны! Вечно достойны!

Хлебом и песней, мечтой и стихами, жизнью просторной.
Каждой секундой, каждым дыханьем будьте достойны!

Люди! Покуда сердца стучатся, - помните!
Какою ценой завоевано счастье, - пожалуйста, помните!

Песню свою отправляя в полет, - помните!
Детям своим расскажите о них, чтоб запомнили!
Детям детей расскажите о них, чтобы тоже запомнили!

Во все времена бессмертной земли помните!
К мерцающим звездам ведя корабли, - о погибших помните!

Встречайте трепетную весну, люди земли.
Убейте войну, прокляните войну, люди земли!

Мечту пронесите через года и жизнью наполните!..
Но о тех, кто уже не придет никогда, - заклинаем, - помните!

Р. Рождественский

...

Vali:

Вітаю всих зі святом!!!

...

Инна Стоянова:

» п-ов Крым. Опукский заповедник

...

Инна Стоянова:

» п-ов Крым. Сафари-парк

...

Инна Стоянова:

vita-life писал(а):
А у нас за луковички таких тюльпанов такую денежку берут...

Вита, за луковичку таких тюльпанов с вас могут взять только представители правопорядка, так как это краснокнижные тюльпаны Шренка.
Но и это навряд ли. Дело в том, что они очень локально произрастают, только на территории Опукского заповедника. Выкопать луковицу практически невозможно. И дело даже не в том, что их там охраняют зеленые и егеря. Луковица находится на глубине от 1м до 1,5м, земля там целина, цветут эти тюльпаны всего дней 10, максимум 14, если погода дождливая и температура не поднимается выше +25С. Но находились такие смельчаки, что все-таки выкапывали этих красавцев с такой глубины. Но в домашнем саду стоило им перекрестно опылиться и на следующий год у нас уже самые обычные садовые тюльпаны красного и темно-красного цвета. А в естественной среде цвет тюльпана варьируется от белого до черного с полным смешиванием цвета на одном тюльпане, он может быть как однотонным, там и с прожилками абсолютно разных оттенков. Видела и белые с желтыми, розовыми, красными полосочками, и желтые с полосочками, и красные в полосочку. Но один и тот же тюльпан в степи цветет не каждый год. В прошлом году было много фиолетовых и черных тюльпаном и почти не было желтых и белых. А в этом году мы так и не увидели ни одного черного тюльпана, но количество желтых превалировало над всеми остальными цветами.
А вообще в эти 10-14дней цветения тюльпанов, попав в заповедник, ощущает себя в какой-то "нереальности", как в сказке, сам себе не можешь поверить, что вот так просто, практически из ниоткуда может расти вся эта красота.

...

Ganna:

Все дуже сподобалося. Таке відчуття було, що я не на Україні. Там свій уклад життя не звичний для нас, але якраз цим дуже зачаровує і дивує, бо я до такого не звикла))) Хоча для тебе звичний, а то я так все в одну лінійку shuffle. Дуже сподобалися ваші кав'ярні хоча я каву не п'ю, але і чай там смачний роблять. Поки сиділа зранку в кав'ярні весь час ловила себе на думці, що хороша у вас звичка зайти перед роботою попити каву і з гарним настроєм йти далі, а не так як у нас язик на плече закинув і бистро погнав на роботу. В Мукачеві цвіло одне дерево дуже гарно, я сфотографувала, але не знаю, що воно, може підкажеш?

...

Sania:

Ganna писал(а):
Там свій уклад життя не звичний для нас, але якраз цим дуже зачаровує і дивує, бо я до такого не звикла)))

Це так)))) У нас "мішанина" різних націй, мабудь того і не схоже все на інші міста) Але це тільки моя думка)))))
Ganna писал(а):
хороша у вас звичка зайти перед роботою попити каву і з гарним настроєм йти далі

Нашу каву, до речі, всі хвалять) Але багато її не вип"єш - міцна. Я сама полюбляю таку, щоб очі вилазили
Ganna писал(а):
В Мукачеві цвіло одне дерево дуже гарно, я сфотографувала, але не знаю що воно може підкажеш?

Це ж сакура!!! От молодець! Дуже гарна фотка! Є вулиці, де ростуть тільки сакури, і коли вони цвітуть, то така краса!!! tender
А потім, коли опадають, то враження таке, ніби рожевий сніг))))

...

Ganna:

Sania писал(а):
Це так)))) У нас "мішанина" різних націй, мабудь того і не схоже все на інші міста) Але це тільки моя думка)))))

Я теж так думаю. A в Берегово так взагалі майже одну угорську мову й чуєш, а ще і час у них свій і коли тобі кажуть: " 2 час по киевски", так і хочеться сказати що я годинник не переводила Smile
Sania писал(а):
Нашу каву, до речі, всі хвалять) Але багато її не вип"єш - міцна. Я сама полюбляю таку, щоб очі вилазили

На жаль кави я не пила, але можу сказати чаї у вас теж смачні Laughing
Sania писал(а):
Це ж сакура!!! От молодець! Дуже гарна фотка! Є вулиці, де ростуть тільки сакури, і коли вони цвітуть, то така краса!!! tender
А потім, коли опадають, то враження таке, ніби рожевий сніг))))

Ой як добре, а то я думала, що й цього разу я сакуру не побачила. Після Мукачева поїхала в Ужгород так мені сказали, що у них іще сакури не цвітуть, а у тебе цвіли Smile
Ось і ще що мені подобаєтеся у вас на Закарпатті , там може цвісти все разом, що у нас зацвітає в різний час.

...

Ganna:

Sania писал(а):
Я теж хотіла вивчити) Часу нема.

Мені сказали, що угорська 2-га мова за складністю в світі після японської чи китайської (не пам'ятаю точно).
Sania писал(а):
наполовину швабка (це асимільовані німці)

Ого в перше чую. А як правильно зрозуміти - асимільовані? Embarassed
Sania писал(а):
Це не всюди) Працюємо ми за київським часом, в Мукачеві і в Ужгороді і вдома за київ.ч., а по іншим районам - на годину раніше)))

Ну за інші райони я нічого сказати не можу, а в Берегово всі державні структури та розклади роботи магазинів, кафе, автобусів та інше за київським часом а живуть вони за середньоєвропейським. Ось мені цікаво, як можна в цьому не заплутатися і чи не простіше все таки вибрати один час?...
Sania писал(а):
А що ти маєш на увазі? Квіти? Чи дерева?

Минулого разу коли я була на Закарпатті(в 9-11 травня 2009 року), то бачила, як у вас одночасно заквітла черешня(хоча сакура вже відцвіла), акація(травні—червні), липа(червні-липні) з квітів троянда (вже розпустилася), нарциси( травні-червні), люпин(цвіте люпин у червні-липні) та ще багато іншого але вже точно не пам'ятаю. У нас це все квітне з проміжками в часі, а у вас я це все побачила за три дні Smile
О іще дещо цікаве, коли виїжджала з Берегова в ранці на екскурсії до Мукачева та Ужгороду мені було тепло, а коли приїжджала до пункту призначення замерзала поки годин в 9 - 10 сонечко не прогріє повітря. Кажуть що у вас найтепліші міста це Берегове та Виноградів.

...

Elenochka:

Ganna писал(а):
А як правильно зрозуміти - асимільовані

Анюта вот что такое ассимиляция:
АССИМИЛЯ́ЦИЯ, социально-культурный процесс, в ходе которого осознание общности связей с одной национально-культурной группой сменяется идентификацией с другой. В результате ассимиляции индивид или группа могут частично или полностью утратить свой первичный национальный облик. Обычно группа национального, этнического, религиозного или языкового меньшинства ассимилируется с большинством, в среде которого она живет. Ассимиляция протекает посредством идентификации с культурой, религией, национальными или политическими идеалами ассимилирующей среды или посредством смешанных браков.
Т.е. если говорить по-простому, ассимилированный немец или кто другой - это человек, имигрировавший в другую страну, слившийся с народом той страны, куда он имигрировал, при этом утративший (полностью или частично) свой язык, культуру, национальное самосознание....

...

Sania:

Ganna писал(а):
Мені сказали, що угорська 2-га мова за складністю в світі після японської чи китайської

Вона належить до унгро-фінської групи. Нелегка))) Але більше сказати нічого не можу, вже забула трохи лінгвістику)))
Elenochka писал(а):
ассимилированный немец или кто другой - это человек, имигрировавший в другую страну, слившийся с народом той страны, куда он имигрировал, при этом утративший (полностью или частично) свой язык, культуру, национальное самосознание....

Майже так)) Шваби не втратили свою культуру, ні мову, багато з них виїхали в Німеччину. Можливо, я не вірно підібрала слово))) Але швабська німецька дуже відрізняється від німецької, якою розмовляють німці (не говорячи про літературну мову). Шваби - це німці, які колись імігрували до нас, тут живуть. Вони пристосувалися, стали нашими німцями)))))
Ganna писал(а):
Ось мені цікаво, як можна в цьому не заплутатися і чи не простіше все таки вибрати один час?...

О, плутаниці бувають)))) У нас на роботі був випадок) Фірма знаходиться в селі. От, нашим сторожам був наказ: відкривати ворота о 7 годині) А вони відкривають о 8. Що таке? А вони за місцевим часом о 7 відкривають))) Поки не наказали перевести годинники на київський час, сторожі не розуміли, що від них хочуть)))))
Ganna писал(а):
Минулого разу коли я була на Закарпатті(в 9-11 травня 2009 року), то бачила, як у вас одночасно заквітла черешня(хоча сакура вже відцвіла), акація(травні—червні), липа(червні-липні) з квітів троянда (вже розпустилася), нарциси( травні-червні), люпин(цвіте люпин у червні-липні) та ще багато іншого але вже точно не пам'ятаю. У нас це все квітне з проміжками в часі, а у вас я це все побачила за три дні

Ага, точно))) Таке буває))) Але не завжди)
Ganna писал(а):
коли виїжджала з Берегова в ранці на екскурсії до Мукачева та Ужгороду мені було тепло, а коли приїжджала до пункту призначення замерзала поки годин в 9 - 10 сонечко не прогріє повітря. Кажуть що у вас найтепліші міста це Берегове та Виноградів.

І Мукчево на третьому місці)))) Я виїзжаю на роботу вранці - в селі на 2 градуси нижча температура, ніж в Мукачеві, і всього 20 кілометрів))) А в горах в той час сніг буває)))) У нас цікаво Wink

...

Катерина-Ф:

Ех, у мене мало не третина рідні з медициною пов`язана, тож ще згадуються ортодонт, маммолог з ендокринологом, вертебролог з геріатром. І гумор там ой який специфічний!!!
А в родині є дитячий реаніматолог (тобто неонатолог), і фізіотерапевт, і районний терапевт з невропатологом, і реабілітолог, покійний чоловік однієї теж вже покійної тітки був інфекціоністом (зовсім молодим помер на початку 50-х - на роботі підхопив якусь бяку), хірург теж наявний. Одразу й не згадаю, може, ще хтось десь є.
І найгірше, що робота ця, хай їй грець, мало що самим лікарям не дає спокійно жити, так і на родину впливає. А в компанії якійсь ніколи спокійно не посидиш, обов`язково спитають: "А ось у мене тут болить, що це?"
Слава Богу, я на медичний не пішла! Але щодо характеристик як пересічний "відвідувач" лікарень, особливо з новою медичною політикою, погоджуюсь цілком і повністю.

...

Метелица:

Дівчатка, доброго дня вам! Я тут таке надибала - ржунеможу))) Laughing

...

Allegra:

Кто любит украинские песни, может быть помнит певца Дмитрия Гнатюка? Он гремел на всю Украину в 60-70-х годах. Кто только не пел после него Два кольори, Летять нiби чайки, Нiч яка мiсячна, а всё равно я эти песни воспринимаю только в его исполнении. И жив-здоров Дмитро Гнатюк до сих пор!
Мне захотелось сделать подборку его песен, ну вот, что-то получилось - Дмитро Гнатюк. Летять, ніби чайки, і дні, і ночі
Думаю, многие любят эти песни.

...

Регистрация · Вход · Пользователи · VIP · Новости · Карта сайта · Контакты · Настроить это меню