Регистрация   Вход

Украиночки, отзовитесь, кто откуда?

Автономная Республика Крым
4%
4% [ 19 ]
Винницкая область
1%
1% [ 7 ]
Волынская область
1%
1% [ 5 ]
Днепропетровская область
9%
9% [ 39 ]
Донецкая область
11%
11% [ 46 ]
Житомирская область
2%
2% [ 10 ]
Закарпатская область
1%
1% [ 6 ]
Запорожская область
5%
5% [ 21 ]
Ивано-Франковская область
1%
1% [ 6 ]
Киевская область
15%
15% [ 63 ]
Кировоградская область
1%
1% [ 5 ]
Луганская область
4%
4% [ 17 ]
Львовская область
3%
3% [ 13 ]
Николаевская область
2%
2% [ 8 ]
Одесская область
9%
9% [ 36 ]
Полтавская область
2%
2% [ 10 ]
Ровенская область
1%
1% [ 4 ]
Сумская область
2%
2% [ 9 ]
Тернопольская область
0%
0% [ 3 ]
Харьковская область
7%
7% [ 29 ]
Херсонская область
2%
2% [ 10 ]
Хмельницкая область
1%
1% [ 6 ]
Черкасская область
3%
3% [ 13 ]
Черниговская область
1%
1% [ 7 ]
Черновицкая область
0%
0% [ 3 ]

Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?

judge:

Любі пані і панянки, леді, вітаю з нашим державним святом )))

Як сказав з цього приводу мій старший брат: "Нет препятствий патриотам!"
( на його сарказм у святковий день пропоную не зважати )))

...

Калинихта:

» Успение Пресвятой Богородицы. Первая Пречистая

Зі святом!

...

Катерина-Ф:

Панночки, всіх вітаю з осінню - дощами-грозами, вітрами!
В нас сьогодні з ночі такий дощ періщив - блискавки, громовиця, жах! Потім стихло, і я радісна почала вранці на роботу збиратися. І тільки вийшла на дорогу - як дало знову! Як усюди й у всіх, дощовки забиті, по дорозі ріки бурхливі. Промокла, як хлющ!
Добре, на роботі були змінний одяг та взуття про запас. Тепер сиджу у вечірній сукні, туфельки на високих підборах, і у шарф широченний замотана. Народ мало біля скроні не крутить: "Сказилася? По такій погоді..." Правда, доки не покажу гардеробчик, що за шафою сохне. Потім сміються. ))
Так, щось я розпхикалася.
Хотіла поскаржитися товариству на саму себе. Давно не розмовляла українською: що поробиш, особливості мого регіону. Але схоже, це якийсь неологізм вигадали. Або я вже гальманулася. Реклама йде усюди: річниця "Фокстроту", знижки і т.д. і т.і. Вчора після роботи зайшла до магазину подивитися, що ж там є, й побачила напис: "Порохосмок". Може, це я вже трохи тю-тю? Embarassed Confused А може, давно їх, пилососи, так звуть, а я не знала?!

...

Yanita Vladovitch:

Катерина-Ф писал(а):
В нас сьогодні з ночі такий дощ періщив - блискавки, громовиця, жах!

У нас дощі поливали на вихідних. А зараз сонечко - хоч і не дуже тепло, проте ясно.

Катерина-Ф писал(а):
Давно не розмовляла українською: що поробиш, особливості мого регіону.

Як же добре, що існує така гарна тема на форумі.

Катерина-Ф писал(а):
побачила напис: "Порохосмок".

Ото дивина!
Пошукала в інтернеті і знайшла словник новітніх термінів , а також свідомий новояз .

...

Alesia:

» Европейский день языков

Дівчата, усім привіт!
Прочитала, що сьогодні - європейський день мов. І хоча це свято відзначається в країнах Євросоюзу, у світлі останніх подій ми також можемо долучитися до цієї події))
Я пропоную вам одну свою статтю, присвячену вельми цікавому документу - відповіді Імператорської Академії Наук (Санкт-Петербург, 1905), підготовленої за дорученням комітету міністрів стосовно дослідження питання про “устранение из постановлений о печати излишних стеснений” щодо української мови. Вона, може, трохи занадто наукова, вибачайте Smile

...

Оксаночка:

Девы, а кто-нибудь в курсе - мы этой осенью часы переводим или как?))

...

Катерина-Ф:

Панночки, всіх вітаю!
Щось нас усіх немов у болото засмоктало - чи то буденність, чи то відсутність тепла впливають, але замало нас стало у темі. Озиваймося, не цураймося, бо багацько нас є (якщо трохи переробити мою улюблену співачку пані Ніну))))).
Mariam писал(а):
Привіт усім!!!

Привіт, Маріам! Презентуй себе, якщо не складно. Laughing Ми тут з різних кутків нашої співочої та небесноясної країни. Розпогодь хоч трішки настрій - бо схоже, що дощі впливають навіть на форуми й теми. Wink

...

Свет Андреевна:

Всем привет, дорогие подруги!('')
Я совсем недавно на форуме, сама из Днепропетровской области г. Желтые Воды.
Рада, что нас так много- принимайте к себе. ('')

...

Alesia:

» Рецепт: кабачковая икра из печеных овощей

Баришні, усім вітання! І стареньким, і новеньким)))
Я до вас із рецептами. Для одного може бути трохи запізно, але раптом ... Якщо ж у когось на городі ще є городина - кабачки і солодкий перець (те, що дощі не побили), то може згодитися))
Знайшла я на днях рецепт кабачкової (чи навіть овочевої) ікри із запечених овочів. Зробила, сподобалося. Вона виходить зовсім інша - м"якша, ніжніша. Та й робити набагато легше)) Я рецепт трохи видозмінила для себе.

Рецепт зручний тим, що вивільняє час та руки. Та й дітей можна долучити)) Всі мої овочі, крім моркви, порізала моя менша господинька)) Пока мама стругала морковку тоненькими кілечками, дитина "порубала" (інакше не скажеш Smile) всі інші овочі. Помідорчики у нас були домашні, маленькі, їх просто порізати пополам. Замість 4 штук я взяла 2 жмені)) Першою на деко викладайте моркву - овочі дадуть сік, + олія, їй буде в чому пропікатися. Якщо вона буде лежати зверху - залишиться твердою. Я пекла не годину, а 45 хвилин під фольгою. Єдине, що я викинула з рецепта - це цибулю. Як на мене, вона там не потрібна. Осінні овочі дають стільки соку, що вона би не запікалася, а парилася - я вирішила, що мені це не треба))) У мене було 3 великих кабачки - це більше, ніж 2 кг, я дала 2 ст.л. цукру. Отримала 4 майже півлітрові баночки ікри (з-під ніжинської продукції, там 450 гр). Виходить смачно. Ось тепер думаю зробити ще порцію, але замість кабачків використати баклажани. Та й взагалі - чим більше я сижу і фантазую, тим суттєвіше росте в голові кількість рецептів, які можна видумати на основі цієї ідеї - запечені овочі.
В оригіналі рецепта написано, що є присмак запечених та карамелізованих овочів - нічого подібного! У такій кількості соку вони не карамелізуються.
Смачного!

...

Свет Андреевна:

» г.Желтые Воды, Днепропетр.обл

Всем, добрый вечер! Спасибо за добрые слова. В опросе отметилась. А теперь немного расскажу о Желтых Водах.

Желтые Воды - это город в Днепропетровской области, относящийся к самым молодым городам Украины (получил статус города в 1957 году).
Население - около 50 тысяч человек. Желтые Воды расположены на р. Желтой в 120 км к западу от Днепропетровска,
на границе с Кировоградской областью между Кривым Рогом и Александрией.

Желтые Воды имеют свою историю. В 17 веке отмечаются первые поселения у берегов реки Желтая.
Выходы на поверхность железной руды в этих местах окрашивают воду реки в желтый цвет, откуда происходит название урочища Желтые Воды.
С казацких времен известна переправа Желтый Брод, тут стояли казацкие зимовники.
В 1648 году здесь состоялась битва между казацким войском Богдана Хмельницкого и польской армией Стефана Потоцкого,
которая завершилась первой крупной победой запорожцев в Освободительной войне украинского народа.
Эта битва стала началом Украинско-польской войны 1648-57гг.
Когда в бассейне реки Желтая были обнаружены большие залежи железных руд, в этой местности начали вести их активную разработку.
Нынешний город возник в 1895 г. как рабочий поселок Желтая Река при железном руднике.
С 1950 года в рудниках добываются урановые руды. А в 1951 году был построен Восточный горно-обогатительный комбинат,
крупнейший производитель природного урана в Европе.
Наш город небольшой, но очень красивый и зеленый. Благодаря фото Желтых Вод вы можете узнать любимые места моего города,
посмотрите и лично в этом убедитесь.

...

Свет Андреевна:

Тира, мне приятно что тебе понравилось.
Я живу в городе с 1977г. Естественный радиационный фон в городских квартирах в многоэтажках, как правило, находится в пределах 15 – 20 микрорентген в час.
Это, в принципе, не превышает нормативных пределов для Украины. В Украине есть места похуже, в частности, Кировоград, где основная проблема радон.
У нас проблема в том, что в советское время долгие годы пустую породу после обогащения урановой руды бесконтрольно применяли
для подсыпки дорог и городской территории, в фундаментах при строительстве частных домов, не представляя насколько вредна радиация.
В 90-е годы спохватились, сделали замеры, выяснили, что в старой части города территория радиационно загрязнена и наблюдается
повышенное содержание радона, и теперь пытаются, по-возможности, ликвидировать это загрязнение (в городе даже разработана Государственная программа
радиационной и социальной защиты населения г. Желтые Воды), но все как всегда упирается в финансирование.
Ну и еще действующие хвостохранилища ВостГОКа. Пока работает комбинат, проводятся какие-то мониторинговые наблюдения и защитные мероприятия.
У нас хотя бы химии особенной нет, воздух чистый, пока со стороны Кривого Рога ветер не подует и не принесет пыль с карьеров.
В Украине много городов, где экология хуже нашей.

...

Тира:

Света, спасибо за подробное разъяснение.
Свет Андреевна писал(а):
В Украине много городов, где экология хуже нашей.
это да.
Вероятно, я неправильно сформулировала вопрос. Я думала, коль город на урановых залежах, а люди там живут и не одно поколение, то он для них естественен, родной, можно сказать. Следовательно, не должно быть и проблем со здоровьем, которые вызывает радиация.
Свет Андреевна писал(а):
Это, в принципе, не превышает нормативных пределов для Украины.

насколько мне известно, нормативы... они такие нормативы Проще поднять планку и объявить ее новой нормой, чем что-то предпринимать. Это, кстати, касается и медицинской сферы.

...

Alesia:

» Рецепт: творожный чизкейк

Света, екскурсія дійсно дуже цікава, дякую! Для мене Жовті Води асоціюються саме з визвольною війною під проводом Б.Хмельницького. Красиве місто, затишне.
Пам"ятаю, коли я брала участь в першій чорнобильській експедиції, ми збиралися в Мінчорнобилі (це був 1993 рік). Там я побачила величезну мапу радіаційного забруднення України внаслідок аварії на ЧАЕС, складену для "внутрішнього користування". Я тоді біля неї просто завмерла - вся Україна, хоч і не рівномірно, була потикана червоними цятками, які означають найвищий радіаційний фон. А Київ який був брудний! На Кіровоградщині у мене тьотя живе, уранові кар"єри близько, там - да, ще тот фон(((

А я знову з рецептом, на цей раз солоденьким. Робиться просто, заморочуватися не треба, виходить смачненько.

Смачного до вранішньої кави! Smile

...

Оксаночка:

Тира писал(а):
насколько мне известно, нормативы... они такие нормативы Проще поднять планку и объявить ее новой нормой, чем что-то предпринимать.

У мужа на работе при въезде в карьер висело большое табло с данными о темп-ре воздуха, высоте ртутного столбика, направлении и скорости ветра, а также уровне радиации в карьере, которые обновлялись раз в сутки. После Чернобыля табло убрали саавсем. Меньше знаешь - лучше работаешь спишь))

Новичкам салют! Laughing

...

iruna:

Дівчатка, доречі про сирник. Попробуйте старий рецепт львівського сирника ( ще моєї бабці), сьогодні його можна попробувати у львівських цукернях.
1 кг сиру і 300 гр вареної картоплі перемолоти,додати 1 ст.л.муки,6 жовтків добре перетерти з 2 стаканами цукру, білки збити на круту піну, все вимішати, додати родзинки (ізюм) або курагу. Пекти до появи золотистої скоринки. Зверху залити помадкою: 2 ст.л.сметани, 1 ст.л.масла, 2 ст.л.какао, 4 ст. л. цукру, все закип'ятити і гарячим залити сирник, дати застигнути. Ніжний, смачний, серединку даю навіть маленькій внучці. Смачного.

...

Регистрация · Вход · Пользователи · VIP · Новости · Карта сайта · Контакты · Настроить это меню