Регистрация   Вход

Украиночки, отзовитесь, кто откуда?

Автономная Республика Крым
4%
4% [ 19 ]
Винницкая область
1%
1% [ 7 ]
Волынская область
1%
1% [ 5 ]
Днепропетровская область
9%
9% [ 39 ]
Донецкая область
11%
11% [ 46 ]
Житомирская область
2%
2% [ 10 ]
Закарпатская область
1%
1% [ 6 ]
Запорожская область
5%
5% [ 21 ]
Ивано-Франковская область
1%
1% [ 6 ]
Киевская область
15%
15% [ 63 ]
Кировоградская область
1%
1% [ 5 ]
Луганская область
4%
4% [ 17 ]
Львовская область
3%
3% [ 13 ]
Николаевская область
2%
2% [ 8 ]
Одесская область
9%
9% [ 36 ]
Полтавская область
2%
2% [ 10 ]
Ровенская область
1%
1% [ 4 ]
Сумская область
2%
2% [ 9 ]
Тернопольская область
0%
0% [ 3 ]
Харьковская область
7%
7% [ 29 ]
Херсонская область
2%
2% [ 10 ]
Хмельницкая область
1%
1% [ 6 ]
Черкасская область
3%
3% [ 13 ]
Черниговская область
1%
1% [ 7 ]
Черновицкая область
0%
0% [ 3 ]

Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?

Alesia:

» Туркменистан, ч.1

Баришні, моє шанування!
У вересні ц.р. я була на міжнародній конференції в сонячному Туркменістані. Ну дуже навіть сонячному – тоді там було +46. Наробила трохи фото, і ось (поки печеться в духовці баклажанна ікра за тим рецептом, що я нещодавно викладала) зараз пропоную вам свій фото-звіт - презентацію (таке модне слово) Ашгабаду. Думаю, що вам має бути цікаво. Пост вийшов просто неймовірно великий за розміром, я все максимально сховала під спойлери. Всі фото - мої, крім останнього. Фото нічного Ашгабаду я якісне зробити не змогла, взяла його з офіційного туркменського сайту.

Туркменістан – світська держава в Центральній Азії. Форма правління – президентська республіка. У зовнішній політиці є нейтральною державою, проголосивши відповідну Декларацію. Найвищою посадовою особою Туркменістану є президент, він водночас Голова Кабінету Міністрів, голова Народної Ради (Халк Маслахати), голова Демократичної партії (ДП та інші організації об'єднані у т.з. Рух національного відродження), голова Ради Старійшин, Верховний головнокомандувач Збройних Сил, голова Ради оборони і національної безпеки, керівник Цивільної оборони, президент Гуманітарної асоціації туркмен світу.
Президент Туркменістану володіє правом законодавчої діяльності; його укази мають силу закону; він також має право ввести в країні надзвичайний стан.
З 2006 р. президентом країни є Гурбангули Бердимухамедов.

За повідомленням Національного інституту державної статистики і інформації Туркменістану («Туркменмілліхасабат»), за станом на 1 березня 2006 року чисельність населення склала 6.786.400 чоловік. Тим часом експерти систематично висловлюють сумніву з приводу достовірності національних оцінок чисельності населення Туркменії. На базі даних щорічника ЮНІСЕФ «Демоскоп» оцінив населення Туркменії до 1 січня 2006 року в 5.051.000 чоловік

У минулому Туркменістан належав до різних державних формацій; у 16 — 17 ст. частина входила до Бухарського і Хівинського ханств, частина належала Іранові; у 1880-их pp. Туркменістан окупувала Росія; 1917–1921 він був тереном боротьби народів Туркестану з радянськими окупантами; з 1921 — область у складі Туркестанської АРСР; з 1924 — союзна республіка. Економічний і політичний суверенітет оголошений у 1990. Туркменія підтримала збереження СРСР на референдумі 1991 року. Президент Ніязов підтримав антигорбачовський путч 1991 року. У жовтні 1991 була декларована незалежність після широкого схвалення на референдумі. Республіка приєдналася до СНД у грудні 1991. У НБСЄ й ООН прийнята в 1992. Прийнято нову Конституцію, обраний парламент у кількості 60 чоловік
Більше про давню історію із російської Вікіпедії.
Вигляд з моєї кімнати у готелі на басейн. Пізно ввечері після важкого напруженого дня роботи так приємно було пірнути в його чисту воду!
Музей історії. Перші 3 фото – центральні колони. Потім – жіночі та чоловічі прикраси І – ІІ ст. Останні 2 фото – фрагменти оссуаріїв. Оссуарії – ящик, урна, колодязь, загалом місце (чи навіть будівля) для зберігання залишків скелетів померлих. Для прикладу: знамениті оссуарії світу – це паризькі катакомби, у яких зберігаються черепи понад 6 млн людей. Величезний історико-археологічний комплекс - Стара Ниса. І сьогодні там тривають розкопки.Історія детальніше
Фото міста з вікна автобусу. Четверте фото - зупинка громадського транспорту. Має кондиціонер, плазменну панель, на якій розміщається вся необхідна інформація. Центр відпочинку.
Величезна будівля, де є дитячі атракціони, кафетерії, кімнати відпочинку тощо. Особливо багато місць для розваг дітей. Є навіть кілька кімнат космонавтики для дітей (фото з однієї ви відгадаєте Smile) Величезне враження на мене справила любов туркменів до своєї національної символіки. Зображення їхньої зірки використовується в архітектурі міста скрізь – на колонах ліхтарів, на стелях, стінах, підлозі тощо. Палац щастя – центральний палац для одружень. Має всі служби, необхідні для організації весіль, кілька бенкетних зал, магазини одягу та весільних аксесуарів тощо.
Туркменські школярики І насамкінець – кілька кадрів із святкового концерту, організованого для учасників міжнародної конференції. Бонус)) Нічний Ашгабад

...

Свет Андреевна:

Всем, добрый вечер! Приветствую с пятницей и наступающими выходными. Надеюсь непогода не испортит вам настроение.
Благодарю всех за теплые отзывы о моем городе, я рада
Спасибо, Олеся, за очень интересное сообщение.
И во времена СССР Туркмения была экзотикой, а сейчас тем более. Очень красивые фото.
Особенно понравились "школярики" в зеленых платьях, как нарядно смотрятся, просто радуют глаза.
А у нас школьная форма или черная, или синяя, или коричневая. Правда, у внучки в харьковском лицее пару лет
тоже была форма зеленого цвета (разных оттенков, кто какую нашел), но в прошлом году отменили и ввели практичненькую черную.

...

Alesia:

» Туркменистан, ч.2

Дівчата, дякую всім за сердечки))
Я насправді дуже старалася.
Свет Андреевна писал(а):
И во времена СССР Туркмения была экзотикой, а сейчас тем более.

Саме цей аргумент насправді став для мене визначальним. Просто так, навіть у відпустку, туди не полетиш. Одна дорога коштує більше тисячі доларів, та ще й треба врахувати її незручність - пересадку в Стамбулі. Прямий рейс Київ-Ашгабад є, але на нього нереально взяти квитки. Довелося летіти транзитом. Той, хто робив пересадку в Стамбулі, мене зрозуміє)) Стамбульський аеропорт неймовірно величезний, це наш бориспільський термінал D, помножений приблизно на 10)) Рейси стиковочні - від години приземлення одного літака до години взльоту іншого - менше 2 годин. А ще митний контроль - теж двічі, кілометрова кількагодинна черга для транзитних пасажирів і т.д. Коли летіла назад, я зрозуміла, що елементарно не встигаю. Підбігла до працівника аєропорту, який стежив на порядком у цій черзі, з переляканими шаленими очима і легким землетрусом у руках показала йому свій кінцевий час посадки в літак Стамбул-Київ, він мовчки підняв ремінь огорожі і пропустив мене в той лабіринт без черги. А потім ще треба було бігти, шукати свій гейт))) І все це - безсонна ніч + 2 години різниці між Ашгабадом і Києвом. Ніколи не думала, що це настільки важко для організма. Вийшло так, що я за київським часом рівно о 23.00 вийшла зі свого номеру у готелі, і рівно о 10.00 приземлилася в Борисполі. Знову ж таки, українська митниця, плюс дорога додому - у квартиру зайшла о 12-ій. Ледве долетіла у прямому смислі слова - лечу над Стамбулом і думаю, чого мені так кепсько, чого так морозить, на їжу дивитися не можу, дома поміряла температуру - +40,1. Так що дівчата, коли будете летіти в Туркменістан, беріть з собою на всяк випадок дорожню аптечку))
Насправді в Туркменістані відбувається дуже багато конференцій з різних наукових дициплін, починаючи від педагогіки та літератури, закінчуючи природничими та точними науками. Так що, дівчата, якщо серед вас є аспіранти / студенти / "молоді вчені" будь-якого віку - у січні місяці зайдіть на сайт Академії наук Туркменістана і добряче там пошуршіть)) Всі конференції у них заплановані на рік уперед.
Туркменська сторона всі витрати взяла на себе - і проїзд, і проживання в готелі, і харчування. А це і колосальні суми, і не менша відповідальність. Я науковець, прекрасно знаю, що таке організація конференції, і тому можу досить об"єктивно оцінити, на якому дуже високому професійному рівні працювала туркменська сторона.
І місто, і самі туркмени справили на мене величезне враження. Дуже гостинні, привітні, делікатні з гостями.
Є так званий новий Ашгабад - це саме мої фото, і є старий Ашгабад - той, що лишився ще із старих радянських часів. Туркмени досі пом"ятають про жахливий землетрус 1948 р. Більшість старих будинків - одно-, дво-, триповерхові. У старій частині багато дитячих майданчиків.
Найбільше в Ашгабаді мене вразило кілька речей. 1. Простір міста. Величезні широченні бульвари, все сяє світлом, дуже багато зелені. До кожного деревця підведений поливочний шланг, до кожного окремо. Я спеціально питалася, де вони беруть воду. Виявилося, що у них дуже багато підземних річок, озер, і тому з водою взагалі нема ніяких проблем. Місто дуже чисте. Ніде я не побачила ні кинутого недопалка, ні обгортки ніякої, ні пляшки-банки. Архітектура міста дуже продумана - максимальне врахування національних традицій органічно переплітається з сучасними тенденціями.
2. Культура мешканців. За 3 дні перебування я не побачила жодного (без перебільшення!) чоловіка у спортивному костюмі чи шортах. Ні! Лише костюми - брюки, сорочка з довгими руками, краватки, піджаки. Звісно, нас возили центром міста, але і далі від центра такого нема. Жінки переважно ходять у національних строях. Це довгі сукні з довгими рукавами неймовірно яскравих кольорів - сині, голубі, червоні, багряні, салатові, темно-зелені, рожеві, бузкові і т.д. Всі зшиті персонально, підігнані під фігурки - дуже красиво. Якщо разом буде йти 2-3 жінки - казковий букет прекрасних троянд)) Туркменки переважно дуже вродливі, в молоді роки тонесенькі, як тростинки. І коли таке чудо йде, вигинаючись у своїй сукні, яка підкреслює всі контури фігурки - чесне слово, ніяких міні-спідниць не треба)) Туркменістан - світська держава, в лосинах і коротких спідницях дівчата теж ходять, але: а) переважно це будуть не туркменки, і б) одиниці так одягаються.
3. Ніякої реклами, особливо алкогольної продукції. Різко негативне відношення ісламу до алкоголю всім відоме, і в цьому, на мій погляд, величезний плюс для нації - уже протягом століть нація залишається елементарно міцною і здоровою. Думаю, ви погодитесь зі мною стосовно справжнього "безпределу" з рекламою алкоголя, особливо пива, у нас. Коли молодь підсажується на нього заледве чи не з шкільного віку.
4. Тиша і спокій. Ніяких шумних компаній, ніякої какофонії музики із машин - нічого цього нема. Туркмени дуже домашні - по вечерам на вулицях міста людей майже немає. Барів-ресторанів вистачає, але вони переважно порожні - була, бачила))). Нічних клубів/барів для молоді я взагалі не помітила. Мабуть, десь є, але нам на очі вони не потрапляли.
5. Ніякого порядку у вуличному русі))) Пішоходи переходять дорогу, де хочуть і де бачать)) Машини їздять так само))) Я не водій, тому опишу як можу - з крайнього лівого ряду він може навпростець повернути без включеного повороту і підрізати водіїв у трьох сусідніх полосах, тому що йому треба повернути праворуч))
Найбільше я помітила автівок тойоти camry (якщо не помилилася у написанні - думаю ви зрозумієте Smile). Дорогих машин дууууже мало. Бігають містом і радянські "копійки" теж.
Свет Андреевна писал(а):
Особенно понравились "школярики" в зеленых платьях, как нарядно смотрятся, просто радуют глаза.

Мені теж)) Коли я їх побачила, однозначно вирішила сфотографувати, щоб показати обом своїм школяркам)) Ми стояли там у пробці, автобус дьоргається, діти бігають, думала, нічого не вийде, але схопила кадр)) Дівчатка у цих зелених суконьках, хлопчики такі сейозні у брюках і білих сорочках, але в очах - справжні дитячі бісенята)) І в усіх - їхні національні шапочки на голові.
kukusia писал(а):
Особливо мене вразив бонус!

Ох, це щось неймовірне)) Коли вмикається ввечері підсвітка, таке враження, ніби місто спроектоване у форматі 3D)) Кольорові фонтани, гори навколо - краса і казка! Я ввечері була кілька разів у ресторанах - вони розташовані на останніх поверхах найсучасніших готельних комплексів, всі стіни скляні - дивись і насолоджуйся до несхочу)) Але ні фотопапарат, ні тим паче мобільна камера не змогли схопити усю красу нічного міста. Через те і довелося шукати фото в інтернеті.
Natala писал(а):
Температура +46 - это серьезно

Так, це дуже сейозно))) В Ашгабаді є Алея Натхнення (Аллея Вдохновения), нас повели туди на екскурсію. В той день в тіні було +42)) Це була година дня, і всю розкіш отих чудових +46 ми відчули на своїх головах у прямому смислі цього слова)) Це було в останній день, мабуть, тоді я і отримала тепловий удар, який так "підсолодив" додогу додому))
6. Своєрізна візитівка міста - так званий "русский базар". Саме він - основне місце для грунтовних покупок. Ціни на продукти загалом менші, ніж у нас. Кіло величезних салатних помідорів коштувало 3 манати, це менше 9 грн. Цибуля-ріпка дорога - 6 манатів, це майже 18 грн за кілограм. Одяг і взуття дешевше - близько Туреччина)) На таксі за 3-4 манати можна доїхати в будь-який кінець міста. 1 долар = 2,84 маната.
Так, здається, я все описала))

І трохи не по темі)) Баклажанні ікра із печених овочів, яку я робила вчора - це просто бомба! Це найсмачніша ікра із усіх баклажанних "ікор", які я пробувала)) Правда, я взяла уже довільніші пропорції - більше помідорів і перцю, і трохи "поманьячила" - зняла шкурку не лише з баклажанів, але і з перця, і з помідорів. З печених овочів її зняти елементарно)). Дівчата, я вам цю ікру дійсно раджу! Кабачкова вийшла теж смачна, але ця - просто смакота! Однозначно доведеться робити ще))

...

Alesia:

» Туркменистан, ч.3

iruna, ну що ви, мені аж ніяково стало, чесне слово!
Насправді з науково-організаційного боку я отримала дуже багато цікавих і корисних знань. Всіх учасників зустрічали в аеропорту. Правда, мене ще й співробітник посольства України окремо зустрічав)) Він підійшов до організаторів, поговорив, і забрав мене у свою машину, а не в автобус. У готелі 24 години на добу чергувало кілька представників оргкомітету - для вирішення будь-яких питань. На конференції було 4 секції, під кожну - окремий автобус, на дверцятах якого приклеєний величезний листок із номером секції. У кожному автобусі - кілька супроводжуючих. Всі питання вирішуються оперативно. Бухгалтерія теж спрацювала чітко й організовано - на кожного учасника (а нас було майже півтори сотні з усього світу) уже був приготовлений окремий підписаний конверт із сумою, потраченою на квиток. Так що ніяких черг і тут не було. Про будь-які зміни у порядку денному відразу усіх повідомляють. Для перестраховки навіть передзвонюють готельні менеджери із рісепшина - чи знаєте ви, що завтра виїзд відбудеться на годину раніше?
Навіть на базарі наші супроводжуючі торгувалися за нас із продавцями: "Это наши гости, вы должны обязательно им уступить, оставьте о себе приятные воспоминания" Smile
Прикол один вийшов. Купила на базарі своїй старшій кілька зошитів на 36 арк. із місцевими видами. Прийшла в готель, дивлюся - вони вироблені в Україні, в Харкові)) Аналогічним чином всіх дружно повідвозили в аеропорт, переконалися, що народ на їхніх очах пройшов перший контроль))
iruna писал(а):
найбільше мене вразило, що всі витрати туркменська сторона бере на себе, це щось неймовірне

О да! Smile І конференції там відбуваються постійно, заледве чи не щомісяця)) Країна багата, може собі це дозволити. Газ, нафта, сланцеві піски. У них із комунальних послуг безкоштовні для населення газ, світло, вода. Аналогічним чином або безкоштовно взагалі, або якась певна квота (прослухала, не зрозуміла, коли нам це говорили) безкоштовного бензину для власників автомобілів. У них зовсім інше відчуття простору - на тих моїх фото у спойлері "Фото міста з вікна автобусу" передостаннє фото - це житловий будинок. Там, якщо не помиляюся, 12 поверхів. (До речі, цей же будинок я знайшла і на фото нічного міста знизу - він дугою спроектований) Але він вищий за наші 20-типоверхові будинки - у них висота стелі 3,5. Вони не розуміють, як висота стелі може бути 2,5 - 2,7 метри. Їхня 3-х кімнатна квартира матиме як мінімум 250 кв.м., а то й більше. І це нормально! Звісно, що йдеться вже про сучасні будинки.
У них дуже привабливі умови кредитування для іпотеки, особливо для молодих сімей. Загалом нерухомість дешевше, ніж у нас. Машини дешевше (заледве чи не втричі). Зараз Ашгабад розвивається дуже величезними, просто космічними темпами. Дуже багато турки у них будують, китайці.
Громадський транспорт - автобуси хюндай. Бігають кожні кілька хвилин)) І чомусь не ламаються, як ті, що була купила, зокрема, наша влада під Євро-2012))
І ще один нюанс. Якщо конференція відбувається під патронатом Президента (про це пишеться обов"язково в інформаційному листку), учасник конференції отримує візу із позначкою OFF (мета поїздки - офіційна) і не платить за візу.
Оргкомітет виклався там навіть не на 100 - на всі 200%. Найбільше їхнє бажання було - і це читалося в усьому - щоб гостям сподобалося. Перший день був відведений на екскурсії, а потім 2 дні - робота на конференції по 12 годин. І що я ще зрозуміла - доповідь має бути короткою, оптимальний варіант - кількахвилинна презентація. Комп"ютерна техніка там найсучасніша. Моя доповідь була присвячена мові як одному з головних факторів збереження самобутності політичної нації. Я виступала 12-ою, і коли побачила, як виступають інші учасники, особливо ті, хто вже не вперше, сиділа і "кроїла" свій текст, прибрала всі гострі моменти - там це не потрібно. І в кінці сказала, що, враховуючи тему моєї доповіді, хочу щиро подякувати організаторам, колегам, шановній президії своєю рідною мовою - українською, і сказала всього 4 слова: "Щиро дякую за увагу". Потім вислухала багато приємних слів від інших учасників і від туркменів, навіть колишніх студентів українських вузів)) У нас в Україні вчиться дуже багато студентів з Туркменістану, особливо у Києві, Харкові, Львові.
Я так зрозуміла, що ці конференції для туркменів - один із способів розповісти про себе світовому співтовариству. При чому розповісти не самим, а вустами громадян інших країн.

...

Alesia:

» ЮБК, п. Кацивели, ДТУ "Кацивели"

Дівчата, усім доброго вечора!
Продовжую свої фото-презентації, це передостання. Ще зроблю пост про експериментальне відділення морського гідрофізичного інституту, але вже не сьогодні.
Отже, пропоную згадати літо)))
На початку червня я була на виїздному семінарі в Будинку творчості вчених "Кацивелі" Національної академії наук України. Скажу відверто - нічим особливим це державне підприємство не вирізняється. Та й загалом установа трохи "таємнича" - навіть на офіційному сайті Національної академії наук про неї як окрему одиницю у структурі НАН нема ніякої інформації. Єдине, що вдалося віднайти у всесвітньому павутинні - згадки про те, що БТВ був побудований для кращої співпраці вчених, які працювали у розташованих по сусідству наукових установах. Я так думаю, що мова йде про такі заклади: Чорноморська гідрофізична станція, відділ радіоастрономії Кримської астрофізичної обсерваторії, Кримська наукова станція Фізичного інституту ім. П. Лебедева, відділення Інституту матеріалознавства (кажу відверто - це мої міркування, бо саме ці заклади розташовані в Кацивелі). Кацивелі загалом у минулому розвивався саме як науковий центр.
На відпочинок я туди вам, якщо відверто, їхати не раджу - радянський сервіс в дії))). БТВ має 3 корпуси (за рівнем комфорту). Крани течуть, стоки води забиті, умови в економ-корпусах дуже прості. Гаряча вода двічі на день за графіком. Харчування не смачне, ціни далеко не дешеві. Плюс - якість холодної води. Як нам сказали, у них власна насосна станція, вони самі качають воду. Вода просто розкішна!
Безперечна перевага БТВ - місце його розташування. Тихе, затишне, неймовірно красиве. Є власний парк, у якому розташовані мальовничі альтанки. Інформація про пансіонат, розміщена на різних туристичних сайтах, абсолютно ідентична.
Але південний берег Криму - насправді унікальне місце. За гарного господаря Будинок творчості міг би бути справжньою перлиною. Єдиний мінус відпочинку у ньому, як на мене - присутність холодних течій (хай мене поправлять дівчата з Криму) - понизовки, яка суттєво і різко міняє температуру в морі. Скажімо, в день нашого приїзду в обід море було +17, ввечері +13, наступного ранку +7. Навіть я, хай вже як люблю море, у таку воду не полізла))) Загалом червень - не найкращий місяць для відпочинку там, ще зовсім не прогріте море. Зате і найдешевший))
Але однак цікаво згадати літо - з його буйним цвітінням квітів, запахом хвої у Криму, і таким синім-синім морем...
Коли ми там були, кілька днів бушував шторм, досить сильний. Ох і нашвиряло мене море, ох і потягало по камінчиках)) кожне ребро боліло)) На останньому фото на камені я, ледве втримуюся на ногах))
Тіра, дякую за http://shot.qip.ru/ Набагато зручніше користуватися, ніж Радикалом))

...

Калинихта:

Олеся, wo
Alesia писал(а):
Загалом червень - не найкращий місяць для відпочинку там, ще зовсім не прогріте море.

10 років тому я відпочивала в червні в Гурзуфі: море було +21, а в Партениті - +14. ми купалися, а знайомі ледь ноги помочили. і ти права, справа саме в течіях. а пару років тому була в Алушті (професорський куточок), в липні, в цей час течії не так відчуваються

...

LEFTI:

Добрый день, ДЕВЧЕНОЧКИ!!!
Принимайте в вашу теплую компанию!
Я с Киева!
Очень нравится ДАМСКИЙ КЛУБ!
Буду почаще заходить!

...

Ювилина:

Я с Донецкой области

...

Alesia:

» Рецепт: сахарные крендельки

Баришні, запрошую на чай)))

Захотілося мені спекти чогось цікавого. Пошуршала, знайшла кілька рецептів цукрових крендельків. З"єднала їх в один)) На приготування тіста пішло 14 хвилин)) А потім почалася справжня фантазійна робота)) Я думала, що мені допоможе моя менша, а дитина виглянула у вікно, побачила дружбанів і гайнула на вулицю. Залишилася я саменька, і так мені сумно стало, що пішла за старшою)) Дитина зітхнула, впихнула у вуха навушники і приречено попленталася на кухню)) А потім у неї почався справжній азарт! Ніхто не думав, що це виявиться настільки цікаво!
Так що рекомендую усім, кому треба зайняти на якийсь час дітей - 30-40 хвилин спокою і тиші в хаті гарантовано))
Смачного!

...

Alesia:

Оксаночка, я знала точно і однозначно, что у фейхоа дуже багато йоду, мікроелементів, антиоксидантів, він піднімає імунітет, гемоглобін і т.д. Мені його порадили для дітей кілька педіатрів. Вони взагалі сказали, що для киян фейхоа має бути фруктом № 1 - саме через велику кількість йоду та інших корисних речовин.
Я купила перший раз на пробу, перекрутила - дітям страшенно сподобалося. Єдине, що й нього "мінусове" - це його ціна. Скажімо, у нас на ринку в кінці вересня ц.р. перший фейхоа був по 70-75 грн)) Сьогодні я купила у хазяїна за 30 на Печерську. Так що його треба купувати у кінці жовтня-листопаді, він тоді і стигліший, і дешевший))
Я ним особливо не "бавлюся", ніяких компотів-желе і т.д. не роблю, лише перекручую через м"ясорубку з цукром - як малину і смородину. Розклала в баночки, засипала верх цукром і на холод. Цукру приблизно 1:1. Якщо їсти зараз, тоді ріжу на тоненькі дольки, посипаю цукром - дітвора аж пищить від задоволення)) якщо стиглий - цукор не треба.
Потемніння на шкірці вирізати не треба - це так реагує йод на транспортування.
Але щоб відповісти на твоє питання детально, залізла в гугл))

...

Оксаночка:

Мы в прошлом году с фейхоа наливку делали к Новому году. Отличная весчь)) Пьется приятно, вкус мягкий, крепость водки вообще не чувствуется. Настоящий дамский напиток)) Удивили диковинкой всех.

...

Оксаночка:

» Рецепт: ликер из фейхоа

Нашла рецептег. Оказывается, это не наливка, а ликёр))

Домашний ликёр из фейхоа.

0.5 кг фейхоа
0.5 кг сахара
0.5 л воды
0.5 л водки (хорошей)

Фейхоа вымыть и нарезать четвертинками. Сложить в банку, залить водкой и поставить настаиваться на неделю в тёмном месте, при каждом удобном случае встряхивая банку. Сахар вскипятить с водой до растворения сахара, остудить, добавить в банку с фейхоа, перемешать и настаивать ещё неделю. Готовый ликёр процеживаем и разливаем в красивые бутылочки. Получается примерно 1, 250 л. Хранить в холодильнике. По тому же рецепту можно готовить ликёр из киви и ананасов.
drinks

зы: Сегодня ночью всё-таки переводим часы на час назад и переходим на зимнее время. Завтра можно будет поспать на час подольше))

...

Леди Дождя:

Всем привет. Принимайте новенькую. Я из Закарпатской области. Вижу здесь таких мало. Smile

...

Оксаночка:

Леди Дождя писал(а):
и заповедник долина нарциссов

Талита Кум там ещё клип сняла.

...

Vanechka:

» Иванка - гид: фотоотчет

Привіт, україночки!!! Новенькі дівчата, ЛАСКАВО ПРОСИМО!!!!

Хочу поділитися з вами новиною. Нарешті збулося!!! Лєна-Лєсочєк після довгих днів очікування добралася до віддаленого населеного пункту під назвою Луцьк!!! Ура!!!! Ура!!!Ура!!! Екскурсовод з мене, м'яко кажучи, ніякий. Проте я намагалася бути привітною хазяйкою і показати всі туристичні принади свого міста!!!!

Я дуже рада, що ми таки зустрілися!!!!

...

Регистрация · Вход · Пользователи · VIP · Новости · Карта сайта · Контакты · Настроить это меню