Украиночки, отзовитесь, кто откуда? |
| Автономная Республика Крым |
|
4% |
[ 19 ] |
| Винницкая область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Волынская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Днепропетровская область |
|
9% |
[ 39 ] |
| Донецкая область |
|
11% |
[ 46 ] |
| Житомирская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Закарпатская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Запорожская область |
|
5% |
[ 21 ] |
| Ивано-Франковская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Киевская область |
|
15% |
[ 63 ] |
| Кировоградская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Луганская область |
|
4% |
[ 17 ] |
| Львовская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Николаевская область |
|
2% |
[ 8 ] |
| Одесская область |
|
9% |
[ 36 ] |
| Полтавская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Ровенская область |
|
1% |
[ 4 ] |
| Сумская область |
|
2% |
[ 9 ] |
| Тернопольская область |
|
0% |
[ 3 ] |
| Харьковская область |
|
7% |
[ 29 ] |
| Херсонская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Хмельницкая область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Черкасская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Черниговская область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Черновицкая область |
|
0% |
[ 3 ] |
Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?
Marytanna:
Девочки ужас. Страшный пожар
В Киеве вечером в воскресенье вспыхнуло здание В Киеве вечером в воскресенье вспыхнуло здание Национального аграрного университета биоресурсов Национального аграрного университета биоресурсов и природопользования. и природопользования.
Пожар возник в третьем корпусе университета, где находится ректорат. Огнем охвачены четвертый и пятый этажи. В здании рушатся перекрытия, и уже обвалилась крыша.
Очевидцы говорят об «ужасном зрелище» и о поднимающихся на 20 метров в высоту столбах огня. Запах гари стоит на километр, а зарево видно на весь микрорайон, говорят местные жители.
На место событий прибыли 20 пожарных машин, но справиться с огнем они пока не могут. Пожару присвоена высшая категория сложности. О пострадавших пока ничего не известно.
...
Калинихта:
Vanechka писал(а):там скучно в таку пору
Ванюша, справа ж не в порі, і не в місці, а в самій людині і її настрої - я собі забавку завжди будь-де знайду

. крім того, втомив мене шалений біг, хочу відпочити в тиші і спокою, а плюс повітря, а плюс
Alesia писал(а):Сольові шахти, ароматерапія, водолікування, масажі, підводна витяжка хребта і т.д. Плюс дуже щирі люди.
Alesia писал(а):Шкода, що вже не скупнешся))
то нічого, три тижні тому "скупнулася в Червоному морі:
Vanechka писал(а):якщо потрібна буде допомога, допоможемо чим зможемо
Ванюша, дякую за пропозицію, та, думаю, не будемо турбувати тебе і впораємося самостійно
Alesia писал(а):Калинихта, бажаю гарно відпочити!
Олеся, дякую за побажання! так і буде!
Alesia писал(а):Так, і з тебе фото-звіт!
я воль!!!
...
Калинихта:
Олеся, Хургада, бо там заходи в море не такі коралисті, а в мене мама не плаваюча.... їхати не страшно, бо саме в той час в Хургаді перебував син мого директора (працював там аніматором). сказав, що все гаразд, немає ніяких проблем. тури, до речі, геть не здешевшали........
комплекс називається Golden 5 city, який включає в себе
4 - 5*, 3 - 4*. купувала я путівку в Emerald 5*, порадили, бо він найновіший і до того ж біленький

. та прибувши на місце, дізнали, що за відсутністю туристів (МІС Росії не відправляв своїх громадян у військову країну, а ті що наважувалися їхати, писали розписку, що в разі неприємностей вони можуть розраховувати лише на себе

) працює лише 2: Paradise Golden 5* та Al Mas Palace 5*. перший дешевший за замовлений, другий дорожчий. отож, селять нас в Al Mas. путівка у нас була 2 дорослих + дитина (так-так, моя зірочка за віковою категорією підпадає під дитину

), тобто мало би бути 2 ліжка та розкладачка. та, знову ж таки, зважаючи на порожній готель, нам надають повноцінний тримісний номер (квадратів 25) з балконом в квадратів 20
загалом про готель(і) можна охарактеризувати одним словом - втомлені, тобто час робити ремонт не косметичний, а серйозніший. це стосується будівель, доріжок..... територія не маленька, зелена, квітуча. повно ящірок і котів

. ми могли ходити по всій території цих 7 готелів і харчуватися в усіх їхніх ресторанах. а, оскільки, працювало лише 2 готелі, то з цих двох, саме в нашому годували найкраще. крім того, він самий затишний. персонал дуже старається догодити, чемний. єдине, що діставало, на кожному кроці: доброе утро! как дела?
далі буде. терміново покликали....... ...
Калинихта:
Оксаночка писал(а):И чем добирались?
Окси, куди?! в Египет?

звичайно, літаком - 4 години льоту - і ти на морі
так ось.
тоді, коли вони казали: доброе утро!, я одразу у відповідь: как дела?
на пляжі аніматори проводили ранкову зарядку, східні танці та аквааеробіку (в морі). що відбувалося біля басейну, та ввечері не можу сказати - не ходили (вечірня програма починалася о 22, а оскільки сонце там сідає рано, о 17:30 вже було темно, то мусіли вставати досить рано, щоб подовше поплавати в морі та поніжитися на сонечку)...
прибирання - ще одна проблема. думаю, через те, що у них працюють лише чоловіки (думаю, зі мною багато хто погодиться, що мало є чоловіків, які правильно розуміють слово чистота). мусіла пальцем тикати на те, що мене не влаштовувало......
гіди туроператора дуже приємні, всі зауваження, побажання одразу бралися в роботу. на екскурсії не їздили, тільки каталися на т.з.катамарані, у якого прозоре дно - корали, рибки, чепепахи... аквалангісти

- були у захваті. пейзаж за готелем, м'яко кажучи, сумненький. зато дороги!!! - я була шокована - посеред пустелі ідеальні дороги!!! у нас в містах таких немає........
сувеніри ходили купувати за територію готелю в маркет Клеопатра з фіксованими цінами. вони страшенно люблять торгуватися, а мені шкода витрачати на це час, але якщо торгуєшся, то ціну можна "збити" до 5-кратного...
в цілому, відпочинком я залишилася задоволена, тільки одне - 7 днів малувато, думаю, 10 було б саме в раз
ну і останнє:
Оксаночка писал(а):А сколько стоила путёвка?
10000грн - все включено
...
Alesia:
» ЮБК, п. Кацивели, ч.2
Коли вийти з воріт Будинку творчості вчених у Кацивелі і повернути праворуч, щоб іти до маленького місцевого базарчику, через кілька хвилин ходу будуть цікаві металеві ворота з яскраво-синьою вивіскою. Власне, нічого такого цікавого там насправді немає, окрім великого залізного ланцюга, яким перекритий під’їзд і навіть вхід, і 2-х серйозних оголошень про те, що в’їзд на територію - лише за перепустками.
Оскільки на базарчик я з подругою бігала заледве не щодня, то ці ворота мене страшенно зацікавили. Порозпитувала наших – народ сказав, що то теж Академія наук, і туди можна пройти. І я наважилася на маленьке розслідування)) Пробралася під ланцюгом, пройшла у ворота, за ними – маленьке приміщення охорони. Жіночка-вахтер глянула одним оком на моє посвідчення працівника НАН України і дозволила пройти після 18.00 (коли начальство роз’їдеться) на «екскурсію». І ми з подругою пішли))
Одразу за входом вас зустріне оцей чудовий «малюк». Фарба потускніла, вицвіла, починає перемагати іржа, але малюк гордо стоїть на вході, вітаючи чесне товариство))
Вікіпедія стверджує, що саме селище Кацивелі почало розвиватися після того, як 1929 року на мисі Кікенеїз група гідрофізиків під керівництвом В. Шулейкіна заснувала Чорноморську гідрофізичну станцію.
10 квітня 1929 р. за ініціативою академіка В.В. Шулейкiна була заснована перша в світі морська (Чорноморська) гідрофізична станція (ЧГС), яка почала свою роботу в червні того ж року в селищі Кацивелі Ялтинського району. Ця дата і вважається датою утворення установи. Зразу ж збулися надії засновника ЧГС: станція дозволила безперервно, цілий рік, а не епізодично, досліджувати явища в морі. Надзвичайно сприятливі умови на березі відкритого моря дозволили вже з перших років простежити за тепловими явищами в прибережній смузі і пов'язати їх з явищами в атмосфері над морем. Результати натурних досліджень заклали основу сучасної теорії теплового балансу морів і океанів. Стаціонарні спостереження гідрофізичних процесів, натурні і лабораторні експерименти на мисі Кікінеiз дозволили на місці вивчати в неспотвореному вигляді теплові, динамічні, оптичні та ін. процеси в морі. Завдяки діяльності В.В. Шулейкiна відбулося становлення фізики моря як науки, що вивчає весь комплекс фізичних процесів в морях і океанах. До війни співробітники станції на невеликому суденці «Юлій Шокальський» здійснили декілька експедиційних подорожей Чорним морем. 1949 р. на базі станції був заснований Московський гідрофізичний інститут. У Кацівелі залишився філіал інституту (ЧВМГІ). Після створення Морського гідрофізичного інституту у складі НАН України ЄВ перейшло до нього.
Сьогодні Морський гідрофізичній інститут НАН України – провідний український інститут з питань гідрофізики морського середовища, один з провідних океанологічних центрів у світі. У його складі 14 наукових відділів і чотири відділення, спеціальне конструкторсько-технологічне бюро, видавничо-поліграфічне підприємство «НВЦ ЕКОСІ-Гідрофізика» та експериментальне відділення НАН України (смт. Кацивелі). Інститут укомплектований висококваліфікованими науковими кадрами, серед яких два академіки НАН України, чотири члени-кореспонденти НАНУ, двадцять сім докторів наук і сімдесят кандидатів наук. Розташований у місті Севастополі.
Оце експериментальне відділення – регіональний полігон фізико-кліматичних та екологічних спостережень. Адреса: 98688, Україна, Автономна Республіка Крим, смт. Кацивелі, вул. Академіка Шулейкiна, 9
Основні наукові напрями:
забезпечення інститутів Відділення наук про Землю НАНУ регулярними натурними спостереженнями та експериментальною базою в зоні рекреації, промислу та основного морського транспортного коридору біля південного берегу Криму для розвитку системи геоекологічного моніторингу прибережного экотона суші і моря;
створення і впровадження на базі морського полігону нових технологій контролю стану середовища, біоти, динаміки вод та донних наносів;
розвиток науково-технічної бази оперативної океанографії, включаючи СОП, засоби маломірного наукового флоту, гідрографічний і гідрометеорологічний пости;
розвиток морського науково-інформаційного центру збору і обміну даними в мережі альянсу Mediterranean Global Ocean Observing System (MedGOOS), формування і супровід інформаційних ресурсів (баз даних і знань).
Перспективи:
Геолого-гідрографічні дослідження з метою становлення в смт. Кацівелі системи комплексного контролю коливань рівня Чорного моря і вертикальних рухів земної кори прибережної зони Південного узбережжя Криму, адаптованої в єдину Європейську мережу моніторингу рівня морів (ESEAS-RI).
Пройшовши трохи по зарослій стежці у бік моря, ми побачили вивіску, від стану якої стало страшенно сумно і боляче. Її вигляд насправді демонструє той стан, у якому перебуває і саме експериментальне відділення, і, власне, вся наука в Україні.
До самого полігону вниз ми не спускалися – у нас було мало часу.
1953 р. було завершене будівництво кільцевого аерогідродинамічного каналу («штормовий басейн»). Експерименти в штормовому басейні дозволили В.В. Шулейкiну побудувати теорію морського вітрового хвилювання і дрейфових течій, представлену в 1965 р. в монографії «Теорія морських хвиль».
Штормовий басейн — аерогідродинамічна труба у вигляді кільця, в якому хвиля, яку розганяють 20 могутніх вентиляторів, не зустрічає перешкод і рухається ніби в умовах відкритого моря. Тут проводилися одні з перших досліджень із гідродинаміки дельфінів.
Ми побачили цей басейн знизу і спочатку вирішили, що це якась літня альтанка дуже цікавої конструкції))
Ось як басейн виглядає знизу
1982 р. запроваджена в експлуатацію стаціонарна океанографічна платформа, на якій регулярно проводяться як вітчизняні, так і сумісні міжнародні натурні експерименти з різних розділів фізики моря і прикладної океанографії. Вона встановлена за 0,5 км від берега на фундаменті, що розташований на 35-метровій глибині і є першою в Європі океанографічною платформою для гідрофізичних досліджень.
Дуже сильно мене вразив адміністративно-лабораторний корпус ЕВ МГІ НАН України. Я ходила навколо нього і фотографувала з усіх сторін. Маленький, акуратний будиночок страшенно сподобався мені своєю архітектурою. Я облазила його з усіх сторін, і малювала у своїй уяві, як до цих парадних дверей під’їжджають карети з розкішно вбраними пані та панянками

. А з балконів другого поверху видно безкінечне і неймовірно красиве таке синьо-синє Чорне море, у якому граються дельфіни... А їх насправді біля того узбережжя дуже багато!
Саме з території цього ЕВ я нарешті «побачила» знамениту кримську гору «Кішка», яка до того часу ну зовсім не давалася мені - ну не бачила я її, хоч плач))
І трошки краєвидів з того місця. Сказали, що перше фото - це іглиця
Перед тим, які вирушити на екскурсію, я запитала: "Скажіть, а є якісь закриті для відвідування місця?" Вахтер на мене подивилася і відповіла: "Нет. Уже можете ходить везде, где захотите". Сьогодні ця величезна за площею територія має цілковито занедбаний вигляд. Стає навіть боляче від того, що такий потужний науковий комплекс державі не потрібен. Сам факт його будівництва у важкі повоєнні роки свідчить, на мою думку, про його важливість і нагальність. Тоді, але не зараз…
Офіційний сайт МГФІ НАН України
Офіційний сайт ЕВ МГФІ НАН України ...
Alesia:
» Рецепт: оладьи пышные на кефире
Баришні, усім привіт!
(Тірочко, можно я у тебе смайлік одноразово позичу?
)
Я щойно опробувала новий рецепт оладушек. Називаються так: "Оладьи пышные на кефире". Джерело рецепта не вкажу - я блукала по багатьох сайтах, і де на нього надибала, ну геть не пам"ятаю. І при чому вже давненько))
Насправді у мене була одне маленьке бажання - давно хотіла навчитися пекти оладушки пишні-пишні, але без дріжджів. Вийшло!
Тісто:
кефір - 1 скл. (250 мл)
вода - 1/6 скл. (40 мл)
яйце - 1 шт.
борошно - 1,5 скл. (приблизно)
цукор - 3 ст.л.
сіль - 1/2 ч.л. без гірки
сода - 1/2 ч.л. без гірки
Приготування:
Змішати кефір з водою і злегка підігріти (у мене був не кефір, а давно (вже й забула, коли) зкисше молоко, я воду не добавляла), я підігріла приблизно до температури тіла - провіряла пальцем)).
В мисочку розбити яйце, +цукор та сіль, розмішати. + Підігрітий кефір, розмішати, щоб з"явилася легка піна зверху на кефірі.
Частинами добавляти борошно і гарно розмішувати, щоб не було комочків. Має вийти тісто, яке не тече з ложки, з сходить з неї густою, тягучою масою.
Після того, як додали усе борошно, додати негашену соду і знову гарненько розмішати.
Смажити на трохи меншому за середній вогонь, щоб пропеклися.
Автор ще радить готові оладушки змастити маслом, але я вже цього не робила))
Велика банка за тарілкою - згущенка, пригощайтесь)) Діти сказали: "Мама, клас!" (уже цієї тарілочки нема

)
Смачного!
...
vita-life:
Які красиві млинчики... Мммммм....
Я на кисляку постійно такі готую. Коли з яйцем, коли без. Але на дріжджах люблю більше.
Роздражнила ти мене, Лесюню! Буду теж хвалитись. Тільки-но з духовки хліб вийняла. Моїм домашнього хліба закортіло до молока. Заходилась, так ще й борщ зварила. Всіх припрошую!
Хліба зробила два батона (так легше різати) прямо в деці. Порізаний гарячим. І шкварки, куди ж без них, адже мої борщ люблять з шкваркою геть висушеною. Ех, ну її, ту фігуру!
А який запах хліба на весь під'їзд стоїть...
Я десь пошукаю для вас рецепт тоненьких млинців (тих що "бліни") на кисляку. Дуже смачні виходять.
...
vita-life:
» Рецепт: домашний хлеб в духовке
Alesia писал(а):сода в самому кінці і теплий кефір - дві головні фішки цього рецепту))
Треба спробувати.
Alesia писал(а):З духовки? ммм... давай рецепт
Та тут особливого рецепту й нема. В юності в селі пекла в печі, а тепер зменшила пропорції до "духовочних"

Беру грамів 10 свіжих дріжджів, розмішю зі ст. ложкою цукру. Додаю 1 літр теплої сироватки, пучку солі та борошна, скільки візьме. І вся ця краса стоїть 3 години, по мірі сходження - вимішується. щоб гарно вимісилося - руки змащую олією, і стінки того посуду, в якому сходить тісто. Кладу в змащене деко і даю гарно підійти. Ставлю в добре розігріту духовку, але хвилин 15 не закриваю її повністю, бо у тіста саме той період коли воно шалено росте. Якщо зразу закрити, то прихватиться і погано зійде, або вершечки "з'їдуть". Між дверкою і плитою щось підкладаю, аби не закривалась, а під вентилі підкладаю дошчечку (є в мене така тоненька саморобна для нарізки), щоб не поплавились. Це треба бачити...

Такого нагороджу, щоб хліб думав, що він в печі, а не в духовці.

Потім закриваю і печу не зменшуючи вогню хвилин 10-15, а далі роблю слабше і печу до готовності. Оскільки тіста багато, то весь процес випікання у мене займає від години до години і п'ятнадцять хвилин. Думаю, що в кожної господині буде по-різному. Духовки у всіх різні. У мене газова, старенька, температуру не визначає, тому і можу тільки писати, чи вогонь слабше, чи сильніше.
Alesia писал(а): Один підгледіла у дівчат в темі "Блины"
Я туди свій викладала. Можливо ти там його бачила.
ось Alesia писал(а):Ох, Віта, а борщику я би зараз навернула))
Ох, Лесюню, я вже навернула, що ледве дихаю...
П.С А у нас гроза. Гримить і блискає.
Хазяйка сьогодні розходилася... поставила в духовку буженину запікати. Тепер сиджу жду, коли буде готова. А спати хочеться, як ніколи. Зате сусіди спочатку чули, як пахне хлібом, а тепер нюхають, як пахне ковбасою.
...
Yanita Vladovitch:
Любі мої україночки, вітаю вас з Днем української писемності та мови!
...
iruna:
Дівчатка, щиро дякую за привітання науковцям, хоча бідна-бідна зараз наша наука, залишились з одним гідним мікроскопом, але все-таки є, то можливо дасть Бог витримаємо. Ну а тепер, знову старий львівський рецепт ( у нас вдома казали "перепис")від моєї бабці.
"Гнетки".
250 гр.маргарину, 3 жовтки розтерти до побіління з 200 гр. цукру, маргарин перетерти з 3 ст. муки ( може піти більше), додати розтерті жовтки з цукром замісити тісто, поділити на 2 частини. Розкачати товщиною приблизно 2см, викласти начинку, зверху накрити другою половиною тіста, змастити білком посипати цукром і подрібненими горіхами, спекти. Гарячим порізати на невеликі квадратики. Начинка: 3 білки збити на круту піну з 100 гр цукру вимішати з 250 гр. мелених горіхів. Вранці до кави і смачно і ситно.
...
Leemary:
Доброго дня! Я теж з України, а саме з Донецької області!
...
Leemary:
Калинихта, я з міста Макіївка Донецької області. Навіть не знаю, що розповісти про своє місто, хоча живу тут вже 5 років :(
...
Свет Андреевна:
Leemary писал(а):Калинихта, я з міста Макіївка Донецької області. Навіть не знаю, що розповісти про своє місто, хоча живу тут вже 5 рок,ів :(
Здравствуйте,
Leemary! Очень приятно приветствовать еще одну землячку.
Я еще в прошлом веке (господи, как страшно звучит) училась в Донецке , а в Макеевке на металлургическом комбинате проходила преддипломную практику. И за несколько месяцев накаталась в Макеевку и, как мне помнится, недалеко от города находится замечательный Ботанический сад, да и центр города красивый, а Свято-Георгиевский Собор, а если еще подумать - то вам есть, о чем нам рассказать.
...
Leemary:
В селі, теж на Донеччині. В найкращому, на мій погляд, селі за яким я сумую
...
Nelita Arven:
Всем привет! Мне очень понравился клуб украинок, у вас такая тёплая и душевная атмосфера! Я родилась и живу в Киеве.
...