Як би так по-черзі всім відповісти...
Alesia писал(а):Українці - нація з почуттям гумору, однозначно))
Це точно.
Тира писал(а):Вита, этот ролик - сборная солянка из нарезок старых записей. В основном с "афганских волнений", когда участникам боевых действий сняли льготы. Но есть и свежие куски.
Тірочко, ткни мене носом. Пока передивилась - скрізь бачу євросимволіку. Афганці теж були з європрапорами? Деякі фрагменти також бачила зняті з іншого ракурсу, деякі по телевізору, так що в достовірності цих фрагментів не сумніваюсь.
Alesia писал(а):Особисто я чітко розділяю політику та громадське волевиявлення.
Я теж. Але, повторюсь, я не хочу, щоб громадське воєвиявлення використовувалось в особистих цілях політиків.
Alesia писал(а):Провокації під час вуличних демонстрацій - давно відпрацьовані у світі технології.
Особливо ефективно вони діють у тому випадку, коли вже пролилася кров і є жертви серед мирного населення.
Теж погоджусь. Знову ж питання: Кому вигідна ця кров і жертви? Логічно?
Alesia писал(а):Звісно, я не все знаю - як пересічна громадянка, але не чула, щоб до 30 листопада - зачистки Майдану - у Києві були такі бійки і сутички. А нарізку з відео можна зробити яку завгодно.
Були, Лесюнь.
Я ще одне відео бачила з розгону майдану. Як в Беркут жбурляли яйця і що там ще не знаю тарабаніло по щитам. Беркут пішов на штурм після того, як кинули в їх співробітника поліном з бочки для обігріву. Якщо хочете - викладу відео сюди. На відео, що я виклала, видно,що під написом "правий сектор" стоять хлопці з палицями. Я, думаю, що силовики довго розбиратися не стали. Я не виправдовую їх жорстокості, але і не скажу, що напали вони безпідставно. Тепер всі відхрещуються, і комунальники, і благоусрієвці, і представники мінкультури. Мовляв ми - не викликали Беркут. Ні, блін, Беркутівці, наламали гілок по Києву і самі іх привезли, монтувати ялинку.
І нарізку можна зробити яку завгодно. Як це роблять наші телеканали. Взяти, наприклад, відео, де біля АП стоїть трактор. Все так красиво - трактор стоїть перед огорожею, за якою перебувають солдати. На російському телеканалі бачу іншу картинку - де огорожа та вже валяється і в солдатів, ничим не прикритих (тут теж питання - який ідіот їх виставив туди без щитів...), жбурляють каміння, палиці, файєри. Щити в них з"являються вже в сутінках.
Alesia писал(а):Крім того, під час таких подій - не знаю, як правильно це називається - вивільнюється вся негативна енергетика, яка є в кожній людині. І людина, абсолютно мирна у спокійний час, стає набагато агресивнішою.
Силовики - теж люди, і зберігати "холодну голову" - теж тяжко, хоча цьому вони повинні були навчені.
Alesia писал(а):Технології залякування, маніпуляцій, терору, інші різні види технологій сьогодні у Києві використовуються сповна.
З тієї та іншої сторони.
Alesia писал(а):Фактично Києву нав"язуються абсолютно нецивілізовані, поліцейські варіанти вирішення проблем, які притаманні авторитарній поліцейській країні.
Лесюнь, полізь інтернет, подивись, як розганяють демонстрантів в цивілізованих європейських країнах. Кийки, гумові кулі, світло-шумові гранати, сльозогінний газ. І, навіть, вибита шибка в держустанові є підставою для штурму.
Alesia писал(а):І ще такий момент. Особисто я не можу назвати себе палкою прихильницею нашої опозиції (це коректно кажучи). Але іншої однак немає. І альтернативи для мене теж немає.
Тут міцно потискаю тобі руку. І коректно висловитись теж не можу.
В тому-то і справа - альтернативи - немає. Але за особисті інтереси купки осіб, які хочуть дорватися до корита, особисто я - не піду.
Що хочу ще сказати. Я вчора до посиніння доказувала чоловікові, що "лідерам" потрібна ще одна "порція" крові. Він переконував мене в протилежному. І що я ввечері бачу по новинах? Балачки про можливі підкинуті трупи! Лесюнь, і дівчатка - форумчанки, які ходять на майдан! Дуже вас прошу - будьте дуже обережними. Не відомо до чого вся ця ситуація призведе.
Ще одне. Лідерам потрібно держати майдан "в тонусі" будь-якими засобами. Адже другого такого шансу для них не буде.
Пояснюю хід своїх думок. Проголосувати за відставку уряду - не вдалося. Що я бачу - називають співробітників внутнішніх військ - тітушками. Викликають народне обурення. Повірте, для того, щоб співробітники були в штатському одязі - є свої підстави. І вони виконують свої обов"язки для забезпечення правопорядку, а не для провокацій. Тільки подумайте - який дурень буде підбурювати народ і вести його на своїх же співробітників. Та якщо рине натовп, то ті співробітники там ляжуть, під ногами натовпу. Чи вони хочуть, щоб було застосовано вогнепальну зброю? І самі бажають бути вбитими? Не думаю.
Тепер уявіть, що ці лідери - при владі. Кого вони будуть викликати, якщо люди вийдуть на майдани? Цих же правоохорнців, яких вони зараз називають тітушками. От і вся любов.
Це моя особиста думка, і я нікого ні до чого не закликаю.