Украиночки, отзовитесь, кто откуда? |
| Автономная Республика Крым |
|
4% |
[ 19 ] |
| Винницкая область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Волынская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Днепропетровская область |
|
9% |
[ 39 ] |
| Донецкая область |
|
11% |
[ 46 ] |
| Житомирская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Закарпатская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Запорожская область |
|
5% |
[ 21 ] |
| Ивано-Франковская область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Киевская область |
|
15% |
[ 63 ] |
| Кировоградская область |
|
1% |
[ 5 ] |
| Луганская область |
|
4% |
[ 17 ] |
| Львовская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Николаевская область |
|
2% |
[ 8 ] |
| Одесская область |
|
9% |
[ 36 ] |
| Полтавская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Ровенская область |
|
1% |
[ 4 ] |
| Сумская область |
|
2% |
[ 9 ] |
| Тернопольская область |
|
0% |
[ 3 ] |
| Харьковская область |
|
7% |
[ 29 ] |
| Херсонская область |
|
2% |
[ 10 ] |
| Хмельницкая область |
|
1% |
[ 6 ] |
| Черкасская область |
|
3% |
[ 13 ] |
| Черниговская область |
|
1% |
[ 7 ] |
| Черновицкая область |
|
0% |
[ 3 ] |
Всего голосов: 395 Опрос завершён. Как создать в теме новый опрос?
Цыганочка:
Alesia писал(а):Лара, Ви дозволите мені втрутися у розмову і дати від себе маленьку відповідь на Ваш пост?
Зачем спрашивать разрешения? )))
Alesia писал(а):за категоричне відкидання Вами самої думки про розподіл країни.
Мне действительно больно и неприятно смотреть, как многие поддавшись на так называемые заклики политиков ищут врагов в своей же стране.
Alesia писал(а):алчевськ "не угодил", як Ви пишете, всього лише способом представлення своєї позиції.
Знаете, эта девочка даже не с Алчевска, как она сама написала)) Но ведь никто не спросил даже кто и откуда, сразу приговорили и осудили.
Alesia писал(а):що Київ - ну принаймні інформаційно - забезпечений набагато краще, ніж інші регіони
А я и не отрицаю, но представлять свое мнение как единственно верное не совсем корректно, верно?
...
Тира:
Alesia писал(а):Особисто у мене зовсім не новорічний настрій))
Аналогично. Мысли совершенно не предпраздничные. Как представлю новогоднее поздравление по центральному каналу... и смех, и грех))
Цитата:"Только что меня остановил ГАИшник. Упитанный розовощекий майор с заснеженными усами и теплой улыбкой на все круглое лицо. Короче – вылитый персонаж украинских анекдотов про кума. Майор представился и попросил меня сбить снег с номерного знака, а то он залеплен. Я снег сбил и спрашиваю у него – а вот скажите, а что в милиции говорят про события на майдане.
Ответ: «Ну шо кажуть у всій міліції – не знаю. Ми в ДПС – довольні.»
Вопрос: А чим ви довольні, що люди вийшли на мітинг, чи що їх Беркут намагався розігнати?
Ответ: Та ні, це політика – ми туди не ліземо. Ми довольні, шо раньше всі не любили ДАЇшників, а тепер ми вроді нічо, а всі не люблять Беркутів.
...
Калинихта:
Alesia писал(а):Все, дівчата, я збираюсь на Майдан, скоро вихожу
Олесю, а я нещодавно повернулася. вчора возила доньку (13 років), щоб дитина побачила своїми очима, відчула той дух, і почала самостійно аналізувати. сьогодні вже її подруга просилася зі мною, кажу: з таким проханням до своїх батьків

.
так ось, поки я повернулася, ти вже все розклала по поличкам
та трохи додам.....
Цыганочка писал(а):Мне действительно больно и неприятно смотреть, как многие поддавшись на так называемые заклики политиков ищут врагов в своей же стране.
начнем с того, что врагов не искала, а резко ответила на хамство - ну, не быть мне матерью Терезой.......
к тому же, ни разу не слышала от майдановцев негативные реплики в адрес востока Украины, зато, обратная ситуация присутствует на каждом шагу: бендеровцы, западенцы, вуйки. одно только не понятно, киевляне, полтавчане, винничане и т.д. тож под этим определением?
без комментариев
15.12.2013 15:12 _ Галина Титиш, УП:
Halyna Tytysh
На вході у Маріїнку майданівці зустрічають учасників Антимайдану. З ними фотографуються, реагують спокійно. За 3 години було буквально кілька неприємних моментів -один раз жінка кинула в обличчя дівчині зіжмаканий папір зі словами"а, це вуйки!".
Один з майданівців тримає коробку з печивом. Каже, що ним пригощаються, але іноді кажуть, аби він першим спробував. "То я мушу весь час його їсти", каже хлопець.
истоки
а тепер трохи позитиву
Тира, анекдот
...
Alesia:
» Алеся, "Вкус свободы"
Чи знаєш ти, який він - смак свободи?
Чи знаєш ти, як пахне ця зима?
Мій рідний Київ у вінках незгоди
Карпатський чай у кружки налива.
Горить багаття в металевих бочках,
І дим п"янкий єднає всіх навкруг.
Стоїть "афган", стоїть дитя в віночку,
І той, хто поряд є - твій брат і друг.
Чи бачив ти той Київський Майдан?
І навіть сніг зимовий у нагоді -
Людей за барикадами сховав.
Горить багаття в металевій бочці,
І щогодини Гімн Майдан співа.
І без різниці, чи цієї ночі
піде у наступ беркут - ти жива!
Чи знаєш ти, як пахла та зима?
Мій рідний Київ у вінках незгоди
Всю Україну серцем обніма.
Київ, 15 грудня 2013 р. ...
Alesia:
Дівчата, і ще пропоную вам переглянути концерт "Океану Ельзи", який відбувся вчора на Майдані. Сюрприз від групи полягав у тому, що гурт зібрався у своєму "золотому" складі 10-річної давнини. Легендарний рок-гурт "Океан Ельзи" вирішив підтримати Євромайдан і дав повноцінний концерт для усіх євромайданівців.
...
iruna:
Олесю, слів нема, тільки сльози на очах. Нехай Матінка Божа благословить Вас.
...
София Чайка:
Олесю, я також розгубила всі слова. Дякую Вам за вірш, за все.
Знову трохи плачу, як майже кожний день, і як багато хто з моїх друзів і знайомих. Всі ми молимось, а ще дякуємо киянам, які не тільки прихистили тих, хто приїхав, а й стоять поруч і завжди приходять на допомогу.
...
greta-nata:
Дівчата, подруга скинула мені відео, ось полюбуйтесь і дізнаєтесь "по чём хлеб на Руси".
...
Alesia:
Дівчата, я щиро дякую вам усім за сердечки! Мені навіть трохи ніяково, відверто вам кажу. Я ж прекрасно бачу, який він вийшов трохи "грубенький". Виявляється, громадську лірику набагато важче писати, аніж любовну, коли рядки самі вистрибують з-під пера. Я написала його дуже швидко, але потім довго шліфувала, щоб м'якше звучав. Та ще й перерва довга була у написанні віршів))
Яніта, ти бачила - я знов змінила той рядок))
Насправді цей вірш має своїх героїв. Ми з подругою, обійшовши "коло пошани" навколо Маріїнського парку, пробившись туди обхідними вуличками (адже зняття блок-постів на усіх підходах до АП супроводжувалося суцільним перекриттям усіх вуличок міліцейськими автобусами, навіть зі спецперепустками не всіх пускають), прогулявшись по самому краю Маріїнського праку, подивившись на вертолітний майданчик нашого гаранта, спустилися вниз через міст закоханих до арки Дружби народів. Там піднялися на Володимирську гірку, і по вулиці Костельній спустилися вниз на Майдан. Йдемо, і бачимо таку картину: стоїть польова кухня (ну, це я так думаю, що то була польова кухня, споруда схожа на каністру, у якій квас возять, великий отвір у ній, через см 50 вузенька труба, з якої попихкує димок), на ній зверху рум'янощока молодичка щось енергійно помішує велетенським ополоником у тому отворі. Навколо - купа народу, який зачаровано стежить за її рухами, завмерши в очікуванні)). І тут вона починає голосно припрошувати: "Високогірний карпатський чай! Запрошуємо всіх на високогірний карпатський чай "Принцеса Майдану"!"))
Від душі насміявшись, ми рушили далі. І в очі впала велика кількість дітей, особливо дівчаток, які такі важні і серйозні сиділи на шиях своїх татусів, або стояли біля них, допомагаючи тату тримати стяг. У рожевих зимових комбінезонах, пухнастих теплих шапочках із великими вухами - один із найпопулярніших на сьогодні у Києві "хітів сезону". І майже на кожній малявочці на шапочці зверху - український віночок.
Повернувшись додому, спершу навіть не зрозуміла: моя менша прибігла до мене, повела носиком і каже: "Мммм, мама, як смачно пахне смаженим м'ясцем". Почувши таке, підбігла і старша, і вони удвох почали обнюхувати маму)) Я зняла одяг, принюхалась сама - таки да! Моя шубка геть уся пропахла димом багаття)) А для моїх дівчат вогнище з димом асоціюється головним чином із шашликами)) Тепер я точно знаю: якщо в метро чи маршрутці куртка твого випадкового сусіда-попутчика пахне димом - він точно був на Майдані.
iruna писал(а):Нехай Матінка Божа благословить Вас.
iruna, щиро Вам дякую! Нехай кожна родина буде під благословенням і захистом Матері Божої!
Софія, я ходила тоді по Майдану і думала: Київ, як я тебе люблю! Ти був свідком багатьох подій, ти дав прихисток останнім киянам у стінах Десятинної церкви, ти голодував разом зі студентами під час "революції на граніті". Ти став опорою для українців у подіях 2004 р., і ось зараз знову ти так щиро віддаєш себе усій Україні! Київ, як я тебе люблю! Але Київ нічого би сам не досяг, якби не єднання на ньому усієї України!
...
Yanita Vladovitch:
Alesia писал(а):Яніта, ти бачила - я знов змінила той рядок))
Так, вже побачила.
Alesia писал(а):Насправді цей вірш має своїх героїв.
Олеся, ото пригоди у тебе були.
Alesia писал(а):Моя шубка геть уся пропахла димом багаття)) А для моїх дівчат вогнище з димом асоціюється головним чином із шашликами))
Як і для багатьох, якщо то правильне багаття.
Теж саме стосується і часника. Тільки-но відчуєшь його запах з кухні, як зразу думаєшь: "Ковбаска..."
...
pan-terra:
Alesia писал(а):"Високогірний карпатський чай! Запрошуємо всіх на високогірний карпатський чай "Принцеса Майдану"!"))
Насправді дівчинка вигукувала "Високогірний волинський чай Принцеса Майдану", але це вже дрібниці
До речі, чай дуже смачний саме тоді, коли його варить та дівчина.

Один раз попала на іншу жінку, яка і готувала і розливала чай, так у неї він вже не такий смачний і роздають його не з такою рекламою.
Олеся вірш просто чудовий
Alesia писал(а):якщо в метро чи маршрутці куртка твого випадкового сусіда-попутчика пахне димом - він точно був на Майдані.
Навіть станція метро Майдан Незадежності і Хрещатик вже так пахнуть
А мій плащ напевно накопив запах багаття на всю зиму

В перші дні ще намагалася провітрювати його, а зараз махнула рукою - і так вже половина одягу пахне Євромайданом
...
Alesia:
Дівчата, моє шанування!
pan-terra писал(а):Високогірний волинський чай
Торі, може ми на різних дівчат потрапили?))
Бо "моя" точно казала про карпатський)) Слухай, а де там ті високі гори на Волині?
pan-terra писал(а):а зараз махнула рукою - і так вже половина одягу пахне Євромайданом
Ой, не кажи! Є майданівські чоботи, майданівські штани, майданівський революційний рюкзачок)) А тепер ще й майданівська шубка з"явилася))
...
pan-terra:
Alesia писал(а):Слухай, а де там ті високі гори на Волині?
Так в тому ж вся суть цього слогану
Alesia писал(а):Торі, може ми на різних дівчат потрапили?))
Може і на різних, а може вона просто змінила волинський на карпатський

Хоча скільки я там не бувала тільки одна дівчина вигукувала про чай "Принцеса Майдану". А ті хто змінює дівчину на посту просто розливають чай і ніяк не можуть зрозуміти чому до них така велика черга
Alesia писал(а):Є майданівськиі чоботи, майданівські штани, майданівський революційний рюкзачок)) А тепер ще й майданівська шубка з"явилася))
Майданівські чоботи точно є, штани часто міняю, так як ходжу туди зразу після роботи, тому у мене більша частина одягу пропахла Майданом.
А от мій революційний майданівський рюкзачок не витримав не легкої своєї долі по переносці важкостей і порвався, тому зараз як раз підшукую новий
...
Alesia:
pan-terra писал(а):Так в тому ж вся суть цього слогану
Слухай, а я недопетрила))) То що, треба міняти рядок у вірші? А, хай уже лишається))
Знайшла щойно інформацію про
подію, яку згадувала на днях
Іванка.
час публікації: 14:19
останнє оновлення: 14:19
У Луцьку суд ухвалив рішення щодо активістки місцевого Євромайдану Майї Москвич, якій на 2 місяці одягнуть електронний засіб спостереження. Про це повідомляє "Волинська правда".
Слідчий і прокурор у справі вимагали для Москвич домашнього арешту з 19 до 7 години та використання електронного браслету.
Сама Москвич не погоджувалась із вимогами слідчих, мотивуючи це тим, що вона згідно Конституції має право на власну думку, а також на її висловлення.
Адвокат активістки Сергій Величко стосовно пошкодження його підзахисною портретів президента заявив, що "від Януковича не надходило заяв, що він вбачає у діях підзахисної особистої образи".
Суд клопотання обвинувачення задовольнив частково, відпустивши активістку під особисте зобов'язання та носіння електронного браслету протягом 60 днів.
Також активістці заборонили виїжджати за межі Волині без дозволу слідчого, відвідувати головне місце проведення масових заходів – Театральний майдан та повідомляти слідчому про зміну місця проживання чи роботи.
Адвокат активістки заявив, що він з рішенням суду не погоджується, тож буде подавати на апеляцію.
Москвич була затримана за акцію в Луцьку, під час якої мітингуючи несли перевернуті портрети президента Януковича.
Раніше активісти луцького Євромадану оголосили про мобілізацію для підтримки київської акції протесту.
Щойно повернулася з наукового круглого столу під назвою: "Україна у геостратегічній паузі: реалії, очікування, прогноз". Невеличкий круглий стіл, на якому зібралися політологи, соціологи, економісти, історики, філософи. Звісно, що Майдан був однією з основних тем обговорення. Інші теми стосувалися євроінтеграції як цивілізаційного вибору України (раціональні та ірраціональні мотиви), економічних доцільностей вибору Європейського та Митного Союзу, питань влади, опозиції і перспектив громадянського суспільства. Мені дуже сподобався виступ д.е.н. з Києво-Могилянської академії, який проаналізував основні акти - регуляції Асоціації з ЄС. Усього їх 350. Із них найбільшу частину - 83 - складають регуляції, які стосуються сфери захисту довкілля, 58 - фінансових питань, 54 - гармонізація законодавства у сфері транспорту, 10 - енергетичної сфери, 6 - сфери державних закупель, 5 - оподаткування тощо. Загалом Угода про Асоціацію з ЄС на 60% відповідає проголошеному курсу Президента. Дівчата, зверніть увагу - як кілька років уже проголошеному. Насправді такий спротив Угоді з боку владної машини полягає в одному-єдиному: вона унеможливлює існування корупційних схем. Ви всі прекрасно розумієте і на власному досвіді знаєте, яку роль грає в сучасній Україні тотальна корупціалізація нашої країни, що поширилась за останні кілька років.
Також висловлювалися думки, що українське суспільство переросло патерналістські настрої. І той факт, що на Майдані немає одноосібного лідера, це підтверджує. Мені дуже сподобалося твердження, що найслабше місце Майдану - це його лідери)). Майдан набагато розумніший за своїх "лідерів". Але ми у темі про це також уже говорили - що треба чітко розділяти політику і громадянське волевиявлення.
Але це було зібрання науковців - не журналістів і не політичних коментаторів.
...
pan-terra:
Alesia писал(а):Щойно повернулася з наукового круглого столу під назвою: "Україна у геостратегічній паузі: реалії, очікування, прогноз".
Цікавий збіг - я теж щойно повернулася, тільки уже з засідання "Громадського сектору Майдану".
Також багато обговорювали майбутнє Майдану, яким буде наступний хід громадського руху, як боротися із засиллям бомжів і злодіїв на Майдані, котрих туди, як і антимайдан, погнали наші можновласці. Підписання договорів з Росією, дії нашої оппозиції, збір підписів та інші політичні питання, які важливі для подальшого розвитку країни. До кінця не досиділа, змучилася після роботи, але там справді була дуже цікава дискусія і піднімалися на розляд важливі для майбутнього питання.
Також обговорювали, які б ще цікаві акції або флешмоби можна придумати
Alesia писал(а):Але ми у темі про це також уже говорили - що треба чітко розділяти політику і громадянське волевиявлення.
Але це було зібрання науковців - не журналістів і не політичних коментаторів.
А у тут було саме громадське зібрання зі студентів-активістів, волонтерів і просто небайдужих людей з Майдану.
Alesia писал(а):Слухай, а я недопетрила))) То що, треба міняти рядок у вірші? А, хай уже лишається))
Якщо подобається читачам, то можна і не міняти. Хоча, я сьогодні спеціально підійшла до дівчини і уточнила це питання - і насправді
волинський високогірний чай, так як дівчина з Волині

А от карпатським його міг назвати хтось інший, хто стояв на розливі чаю в інший час.
...